اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

جنگ بیش‌ از ۵ هزار خانواده افغان را در 2 هفته‌ گذشته آواره کرد

طبق گزارش وزارت مهاجران افغانستان، تنها در دو هفته‌ اخیر و همزمان با افزایش خشونت‌ها و کشتار طالبان، ۵ هزار و ۳۰۰ خانواده‌ در ولایت‌های مختلف، آواره شده‌اند.

جنگ بیش‌ از ۵ هزار خانواده افغان را در 2 هفته‌ گذشته آواره کرد

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، دامنه‌ جنگ و خشونت‌های طالبان با گذشت هر روز بیش‌تر گسترش می‌یابد؛ تا جایی که بر اساس گفته‌های نهادهای امنیتی افغانستان، اکنون در ۲۵ ولایت این کشور، جنگ جریان دارد. طالبان  از هفته‌ گذشته، حملات را به سمت شهرها کشانده اند. پس از سقوط شش شهر، روز سه‌شنبه -۱۹ مرداد-، شهر فراه نیز به دست این گروه افتاد.

این در حالی است که پیش از این، شش شهر دیگر؛ از جمله قندوز، زرنج، تالقان، سرپل، ایبک و شبرغان نیز، به دست طالبان افتاده است. نتیجه‌ حمله‌های طالبان، کشته‌شدن ده‌ها نظامی و غیرنظامی و آوارگی هزاران خانواده‌ از خانه و ولایت شان است.

طبق گزارش وزارت مهاجران افغانستان، تنها در دو هفته‌ اخیر و همزمان با افزایش خشونت‌ها و کشتار طالبان، ۵ هزار و ۳۰۰ خانواده‌ در ولایت‌های مختلف، آواره شده است. این رقم از ابتدای سال جاری تاکنون، به ۶۳هزار خانواده می‌رسد.

افرادی که به دلیل ترس حاکم از طالبان و جنایت این گروه ناچار به فرار شده اند، به ولایت‌های مختلف پناه برده‌اند. در روزهای اخیر، شمار زیادی از اهالی ولایت‌های شمال‌شرقی از جمله بدخشان، قندوز، بغلان و تخار، برای فرار از خشونت طالبان، به کابل پناه آورده اند. این آوارگان در دو منطقه‌ شهر کابل -سرای شمالی و پارک شهرنو- در وضع نامناسبی شب‌وروز شان را می‌گذرانند.

رضا باهر، معاون سخنگوی وزارت امور مهاجران افغانستان به روزنامه‎ی صبح کابل، گفت که اکثر این خانواده‌ها در فضای باز زندگی می‌کنند و شرایط مناسبی نیز ندارند. به گفته‌ باهر، هرچند در جریان یک روز گذشته، برخی کمک‌های اولیه برای آن‌ها توزیع شده؛ اما با آن‌ هم، بسنده نبوده و نتوانسته مشکلات آن‌ها را به‌صورت کامل رفع کند.

بر اساس آمار این وزارت، حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار خانواده -درخواستی- در ریاست مهاجران ولایت کابل ثبت شده  و بررسی‌ها برای شناسایی آوارگان واقعی، آغاز شده است.

باهر، تأکید کرد که این آمار نهایی نیست؛ زیرا در هر ولایتی، شماری از افراد منفعت‌طلب وجود دارند که خودشان را در میان آوارگان جا می‌زنند و از وضعیت موجود سو‌ءاستفاده می‌کنند.

پس از آمدن آوارگان جنگ به ولایت کابل، نشست اضطراری از سوی وزارت مهاجران، وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی و والی کابل کابل برگزار شده که با توجه به امکانات موجود، قرار شد که به‌صورت موقت اردوگاهی با گنجایش ۳-۵ هزار خیمه برای آوارگان در گوشه‌ای از شهر کابل برپا شود تا آن‌ها از فضای باز نجات داده شوند.

افزون بر این، معاون سخنگوی وزارت مهاجران، گفت که در نتیجه‌ درگیری‌های چند ماه گذشته، چهار ولایت بیش‌ترین آوارگان داخلی را دارد. باهر، گفت که ولایت‌ ننگرهار با ۱۴هزار آواره، قندوز با ۹ هزار آواره، قندهار، با ۷ هزار آواره و هلمند با ۵ هزار‌ آواره داخلی، بیش‌تر از نیمی از آوارگان داخلی در دوونیم ماه گذشته را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام/ ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول