اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تعلیم و تربیت  /  پنجره تربیت

نقش والدین وحفظ هویت و استقلال کودکان ،در تربیت در میدان فضای مجازی

نظارت بر مصرف رسانه‌ای فرزندان نباید مانع استقلال آنان شود . اصل حضور در فضای‌مجازی لزوماً تهدید نیست
ریشه بحران هویت در فضای مجازی تنوع طلبی است . تجهیز معلمان به سواد رسانه‌ای یک ضرورت است. علیرضا پورجعفری.

نقش والدین وحفظ هویت و استقلال کودکان ،در تربیت در میدان فضای مجازی

علیرضا پورجعفری

معاون پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش و پرورش منطقه چهار تهران با بیان اینکه خانواده ها باید روی مصرف رسانه ای فرزندان نظارت صحیح داشته باشند، گفت: این نظارت نباید به گونه ای باشد که فرزند احساس کند استقلال وی گرفته شده است.

هادی زمانی‌نژاد، معاون پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش و پرورش منطقه چهار تهران در برنامه رادیویی هشتک گفت‌وگو با اشاره به مساله بحران هویت کاربران نوجوان در فضای‌مجازی گفت: اگر بخواهیم درباره انسان و علایق او صحبت کنیم باید بگوییم که او دوست دارد آزادی بیشتری داشته باشد.

اگر بخواهیم درباره انسان و علایق او صحبت کنیم باید بگوییم که او دوست دارد آزادی بیشتری داشته باشد.

وی افزود: در واقع به وجود آمدن بحران هویت به دلیل تنوع‌طلبی انسان‌هاست که دائم علاقه دارند با کارهای تازه‌تری ارتباط داشته باشند و فضای مجازی خصوصاً برای دانش آموزان و نوجوانان، به این مساله دامن می‌زند.

* ابتدا باید والدین با هویت خود آشنا باشد.

زمانی‎ نژاد با اشاره به اینکه باید در زمینه هویت اجتماعی، می‌بایست به آموزش، فرهنگ و هویت‌ پدر و مادر توجه بیشتری شود، ادامه داد: در مساله تربیت مهم این است که ابتدا والدین از هویت خود مطلع باشند؛ به عنوان مثال شهید مطهری اصالت هویت را در اسلام میدانست؛ بر همین مبنا اگر فردی از کودکی با اسلام آشنا شود، هویت او به‌خوبی شکل می‌گیرد.

اگر فردی از کودکی با اسلام آشنا شود، هویت او به‌خوبی شکل می‌گیرد.

معاون پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش و پرورش منطقه چهار در ادامه با اشاره به آموزش‌های آنلاین و مجازی دوران فراگیری بیماری کرونا خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش در دوران کرونای اثرات خوبی در هویت‌یابی دانش‌آموزان داشت. این نکته را هم نباید فراموش کنیم که اصل حضور دانش آموزان در فضای مجازی لزوماً نمی‌تواند تهدید باشد اما می‌بایست نقاط آسیب‌پذیر همواره مورد رصد و بررسی والدین قرار گیرد.

* ریشه تربیت فرزند در منزل شکل می‎گیرد

این کارشناس ارشد تربیتی با بیان اینکه ریشه تربیت و پرورش دانش‌آموزان ابتدا در منزل شکل می‌گیرد، گفت: موضوع پرورش در مدرسه بسیار مهم بوده اما پرورش در خانه مهم‌تر است چراکه ریشه تربیت در منزل شکل می‎گیرد.

ریشه تربیت و پرورش دانش‌آموزان ابتدا در منزل شکل می‌گیرد،پرورش در مدرسه بسیار مهم بوده اما پرورش در خانه مهم‌تر است چراکه ریشه تربیت در منزل شکل می‎گیرد.

وی افزود: بنابراین این مساله بار تربیتی فرزندان را خصوصاً در شرایط فعلی که تمامی آموزش‎ها بر بستر فضای مجازی است، برای والدین سنگین‎ تر می‎کند.

 

     

* خروجی تربیتی دانش‌آموزان قابل اندازه‌گیری نیست

زمانی‌نژاد در بخش دیگری از اظهارات خود با مهم دانستن نقش معلم و کتاب در تربیت دانش‎آموزان گفت: در تربیت آموزشی دانش آموزان، معلم و کتاب نقش مهمی دارند چراکه خروجی آموزش در مدارس مشخص است، اما باید دقت کرد که نتایج تربیتی به طور کامل مشخص و قابل اندازه‌گیری نیست.

معلمان با تسلط به مباحث مهارتی و دانشی حوزه سواد رسانه‌ای می‌توانند در تربیت دانش‌آموزان نقش جدی و مهمی داشته باشند.

وی با اشاره به گستردگی فضای مجازی و لزوم ورود جدی آموزش و پرورش به این مقوله برای معمان خاطرنشان کرد: معلمان با تسلط به مباحث مهارتی و دانشی حوزه سواد رسانه‌ای می‌توانند در تربیت دانش‌آموزان نقش جدی و مهمی داشته باشند.

* نظارت بر مصرف رسانه‌ای فرزندان نباید مانع استقلال آنان شود

معاون پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش و پرورش منطقه چهار در بخش پایانی اظهارات خود اصل نظارت خانواده بر مصرف رسانه‌ای فرزندان را مهم ارزیابی کرد و اذعان داشت: به دلیل آزادی‌هایی که هم اکنون در مصرف رسانه‌ای فرزندان وجود دارد، خانواده‌ها باید براین مساله نظارت داشته باشند اما باید دقت کرد که این نظارت نباید به گونه ای باشد که استقلال فرزند زیر سوال برود و احساس بی هویتی کند.

نظارت نباید به گونه ای باشد که استقلال  فرزند زیر سوال برود و احساس بی هویتی کند.

وی در پایان گفت: اگر می‌خواهیم به فضای مجازی مسلط شویم و بحران هویت اجتماعی را کاهش دهیم، باید از خودمان شروع کنیم؛ در واقع خانواده‌ها باید ایمان خود را تقویت کرده و خلاً گفتگو در خانواده را پر کنند و افراد در منزل با یکدیگر تعامل و صحبت بیشتری داشته باشند.

 

 انتهای پیام/

از شما صاحبنظر گرامی در حوزه تعلیم و تربیت هم دعوت می کنیم، از نویسندگان، ممیزان و اعضای هیئت تحریریه پنجره تربیت باشید. برای ارسال مطالب و عضویت در هیئت تحریریه، از طریق ایمیل FarsPanjarehTarbiat@gmail.com مکاتبه فرمائید.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول