اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

غدیر نماد شایسته‌سالاری است/ پیام غدیر ریشه‌کنی فقر و بی‌عدالتی است

استاد دانشگاه و دکترای علوم و معارف نهج البلاغه با بیان اینکه غدیر نماد شایسته سالاری است، گفت: با مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم با تکیه بر منش غدیری و مفاهیم کاربردی نهج البلاغه قابل حل است.

غدیر نماد شایسته‌سالاری است/ پیام غدیر ریشه‌کنی فقر و بی‌عدالتی است

سیدمعصوم باقرپور چمازی درباره واقعه غدیر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، با بیان اینکه ماهیت غدیر اساسا به معنای تثبیت ولایت‌مداری و زمامداری است، اظهار کرد: اساسی‌ترین برنامه پیامبر اسلام برای شکوه و عزت اسلام بود که تنها در یک روز خلاصه نمی‌شود بلکه غدیر خودش یک تاریخ است.

وی با اعلام اینکه واقعه غدیر مربوط به یک زمان و مکان خاصی نیست، افزود: بلکه در همه زمان‌ها باید آن را دریابیم، استنادش در قرآن کریم که خداوند می‌فرماید "یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ " در واقع این آیه ناظر بر این است که پیامبر همه ماموریت‌های الهی را به طور کامل اجراکند  اگر این کار را انجام ندهد رسالتش را انجام نداده و در حقیقت ۲۳سال زحمت رسالت را هدر داده است.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: همچنین پیامبر اکرم (ص) به گونه‌ای شایسته نیز در این آیه مورد دلداری قرار می‌گیرد که خداوند او را از شر دشمنان نجات می‌دهد؛ لذا پیامبر می‌دانست که مردم بعد از وفاتش عمل نمی‌کنند و به همین دلیل در آن بیان تاریخی با مردم اتمام حجت می‌کند" من کنت مولاه فهذا علی مولاه".

باقرپور با طرح این سوال که اینها وقایعی بود که در سال دهم هجری اتفاق افتاد امروز رسالت ما مسلمان‌ها چیست؟ تصریح کرد: امروز جامعه اسلامی نیازمند نگاه غدیری، تفکر غدیری و مدیران غدیری است که در این زمینه دو راهکار وجود دارد یک راهکار این است که فرهنگ غدیری در جامعه اسلامی بازخوانی شود و مسلمانان زیر چتر ِغدیر جمع شوند و به وحدت و انجام برسند.

وی ادامه داد: راهکار دوم اینکه مفاهیم غدیری در جامعه اسلامی عملیاتی شود، لذا شاخصه‌های مهم از جمله مردم‌گرایی و شایسته سالاری باید نهادینه شود.

این دکترای علوم و معارف نهج البلاغه با تاکید بر اینکه توجه به مردم، از جنس مردم بودن، در میان مردم زیستن و با مردم بودن و با مردم در فاصله و احتجاب نبودن شاخصه منش غدیری است، خاطرنشان کرد: همچنین غدیر نماد شایسته سالاری است؛ اینکه پیامبر اسلام دست امیر‌المومنین(ع) را به‌عنوان زعامت مسلمین بالا می‌برد و معرفی می‌کند مصداق بارز شایسته سالاری است.

باقرپور یادآور شد: در واقع این مهم عمق اعتقاد پیامبر به شایستگی‌های آن حضرت بود، لذا مدیران جامعه اسلامی باید به تاسی از سیره حضرت از میان افراد با کفایت، با صلابت، مردمی و شایسته انتخاب شوند.

وی با بیان اینکه غدیر یک ظرفیت است و مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم با تکیه بر منش غدیری و مفاهیم کاربردی نهج البلاغه قابل حل است، اظهار کرد: امروز پیام غدیر در جامعه و جوامع اسلامی این است که فقر ریشه‌کن شود، بی‌عدالتی و تبعیض در مناسبات اجتماعی از بین برود و بساط ظلم و ستم مسلمان‌ها برچیده شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه پیام غدیر این است به حقوق بیچارگان و محروم رسیدگی شود و کشتار انسان‌ها در اقصی نقاط دنیا جلوگیری شود، بیان کرد: لذا غدیر باید درک شود تا شاهد این همه گرفتاری در جهان اسلام نباشیم و مدیریت‌های غدیری می‌تواند در جهت ایجاد آرامش مردم در زندگی اجتماعی کارساز و چاره‌ساز باشد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/غ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول