اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

موافقت تاجیکستان با عضویت کامل ایران در شانگهای به شرط اتفاق‌نظر اعضا

وزیر امور خارجه تاجیکستان گفت: در صورت اتفاق نظر اعضا، از عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای حمایت می کنیم.

موافقت تاجیکستان با عضویت کامل ایران در شانگهای به شرط اتفاق‌نظر اعضا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «سراج الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه تاجیکستان در نشست مطبوعاتی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس مبنی بر سطح حضور تاجیکستان در مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب ایران گفت: «ذاکرزاده» رئیس مجلس نمایندگان تاجیکستان در راس یک هیأت رسمی شرکت خواهد کرد.

وزیر امور خارجه تاجیکستان با اشاره به همزمانی سفر رسمی رئیس جمهور تاجیکستان به ترکمنستان با برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب ایران، اظهار داشت: حدود یک سال است که برای سفر رسمی «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان به ترکمنستان در 4-5 آگوست (13-14 مرداد) با دولت این کشور آمادگی های لازم در حال انجام می باشد. بنابراین در مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب کشور برادر ایران «محمدطاهر ذاکرزاده» رئیس مجلس نمایندگان تاجیکستان در راس یک هیئت رسمی حضور خواهد یافت.

خبرنگار فارس در ادامه با اشاره به اینکه در تاریخ 14 جولای سال جاری میلادی همزمان با برگزاری نشست شورای وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در «دوشنبه»، خبرگزاری «تاس» روسیه خبری مبنی بر تاکید هیأت روسیه در این نشست بر ضرورت بررسی مثبت عضویت ایران در سازمان شانگهای را منتشر کرد که مورد بازنشر ده ها رسانه از جمله رسانه های ایرانی قرار گرفت. با انتشار این خبر، برخی محافل کارشناسی موضوع تداوم مخالفت تاجیکستان با عضویت کامل ایران در این سازمان را مطرح کردند. آیا در حقیقت چنین موضوعی از سوی هیئت روسیه در نشست دوشنبه مطرح شده است؟ موضع تاجیکستان نسبت به پذیرش ایران به سازمان شانگهای چیست؟

وزیر امور خارجه تاجیکستان در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: در رابطه با بحث عضویت کامل ایران در سازمان همکاری های شانگهای باید گفت که طی چهار سال اخیر موضوع پذیرش اعضای جدید مورد بررسی قرار نداشته است. روند پذیرش اعضای جدید دارای مکانیسم خاصی است. قبل از همه باید تصمیم سران کشورهای عضو برای آغاز روند پذیرش کشور درخواست کننده عضویت صادر شود. تا رسیدن به این مرحله، باید موضوع پذیرش اعضای جدید در نشست شورای هماهنگ سازان ملی سازمان با اتفاق آراء مورد تائید قرار گرفته و پیش نویس تصمیم مربوطه به شورای وزرای امور خارجه سازمان ارائه شود.

مهرالدین ادامه داد: مرحله بعدی به تصمیم نشست شورای سران سازمان ارتباط می گیرد که در صورت نظر مثبت آنها، طی یک سال بعدی کشور درخواست کننده عضویت با همه اعضا روی پیش نویس تفاهم نامه مربوط به تعهدات این کشور همکاری کرده و در مورد اجرای تعهدات خود گزارش می دهد تا بتواند جهت تصویب معرفی شود. و گام نهایی تصمیم شورای سران در مورد پذیرش عضو یا اعضای جدید می باشد که در رابطه با عضویت جمهوری اسلامی ایران تصمیمات مربوط به مراحل یادشده وجود ندارد.

وزیر امور خارجه تاجیکستان تصریح کرد: این روند پیچیده بوده و معمولا چندین سال را در بر می گیرد. به عنوان مثال در نشست سران سازمان در سال 2014 در شهر دوشنبه درخواست هند و پاکستان برای عضویت پذیرفته شد که پس از سه سال با پشت سر گذاشته شدن مراحل مربوطه، این دو کشور عضویت کامل سازمان را به دست آوردند.

وی در رابطه به موضع کشورش نسبت به بحث عضویت ایران در این سازمان، گفت: تاجیکستان در صورت اتفاق نظر اعضا، از عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای حمایت می کند.

انتهای پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول