اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  ایلام

امیدی به تکمیل طرح‌های نیمه تمام استان ایلام نیست؟/ پروژه‌های روستایی منتظر اعتبار هستند

طرح‌های نیمه تمام بسیاری در شهرها و روستاهای استان ایلام وجود دارد که به دلایل مختلفی از جمله بی‌توجهی مسوولین به حال خود رها شده‌‌اند و منتظر تامین اعتبارند.

امیدی به تکمیل طرح‌های نیمه تمام استان ایلام نیست؟/ پروژه‌های روستایی منتظر اعتبار هستند

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، روستای چگنی یکی از روستا‌های شهرستان سیروان واقع در استان ایلام است؛ جمعیت این روستا حدود ۲۲۰ نفر است که به خاطر مهاجرت مردم به شهر در حال حاضر ۱۰۰ نفر ساکن این روستا هستند.

شغل اصلی مردم ساکن این روستا کشاورزی است از این رو نیازمند توجه ویژه مسوولین استان به بخش کشاورزی در این روستا هستند؛ کشاورزان این روستا گندم، جو، برنج، شبدر و … کشت می‌کنند.

طرح‌های عمرانی که تا کنون در این روستا پیاده شده‌اند تقریبا همه چند سالی‌ است که نیمه‌ تمام مانده‌ و همچنان منتظر اعتبار مالی هستند از جمله این طرح‌ها طرح هادی روستا، کانال‌های کشاورزی، آسفالت خیابان‌ها، کال سیلاب‌های فصلی و … همه نیمه‌ تمام مانده که همین موضوع سبب بی‌میلی جوانان این روستا برای زندگی کردن در این روستا شده است.

تمایل مردم روستا نشین به مهاجرت به شهرهای بزرگ به عنوان یک آسیب شناخته می‌شود و مردم روستا برای دلگرمی نیازمند توجه و رسیدگی مسوولین به مسائل روستا‌ها هستند.

قطعا نگاه دولت به توسعه روستاها اجرای صرف پروژه‌های عمرانی نیست، بلکه توجه به اقتصاد و تولید ثروت و حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی در روستاها از اولویت‌های اساسی دولت است که باید مورد توجه قرار گیرد.

ایجاد طرح‌های عمرانی در روستا‌ها نه تنها به کیفیت زندگی مردم روستا کمک می‌کند و مایه‌ی آسایش آنها می‌شود بلکه طرح‌هایی مانند کانال‌های کشاورزی در روستا‌هایی مثل چگنی می‌تواند به شرایط اقتصادی و تولید ثروت و در نتیجه مهاجرت معکوس به سوی روستا‌ها‌یی که می‌توانند به رشد کشور کمک زیادی کنند یاری برساند.

این وضعیت تنها شامل حال روستای چگنی نمی‌شود بلکه تعداد زیادی از روستاها در این وضعیت قرار دارند و طرح‌های عمرانی در آنها نیمه‌ تمام مانده است.

وضعیت بهداشتی در مناطق روستایی به واسطه نزدیکی بیشتر به طبیعت و تاثیرات متقابلی که بر روی هم می‌گذارند، از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ امروزه با توجه به اجرای طرح‌های هادی روستایی در کشور، توجه به وضعیت بهداشتی و زیست محیطی در محیط‌های روستایی اهمیت یافته است تا هر چه بهتر و بیشتر بتوان در عین بهره برداری مناسب از امکانات و خدمات بهداشتی، از آن حفاظت کرد.

هدف اصلی پیاده سازی طرح‌های هادی در روستا‌ها بهبود کیفیت زندگی روستاییان و همچنین بهداشت محل سکونت آنها بوده است اما اهمیت زیادی به این طرح‌ها داده نمی‌شود و بعضا تا مدت‌ها آنها را نیمه کاره باقی میگذارند.

طرح‌ها نیمه کاره رها شده‌اند

یکی از اهالی روستا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: چند سال است مردم روستا منتظر تکمیل شدن طرح‌های نیمه‌ تمام روستا هستند اما هر بار با بهانه‌ی نبود اعتبار و وعده‌ی تکمیل شدن در سال جاری و سال بعد مواجه می‌شوند. 

وی افزود: جوانان ما به خاطر چنین بی‌توجهی‌هایی تمایلی به زندگی در روستا ندارند و تعداد زیادی از مردم مهاجرت کرده‌اند.

۱۵ سال از کلنگ زنی طرح‌ها می‌گذرد

حامد کرمی دهیار روستای چگنی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: علت اصلی ناتمام ماندن طرح‌های روستای چگنی کمبود اعتبار است؛ کلنگ زنی طرح کانال‌های سیلاب فصلی و همچنین کانال‌ها کشاورزی در روستای چگنی در سال ۸۵ بوده است. 

وی افزود: برای تکمیل هر کدام از این طرح‌های نیمه تمام تنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر کار کردن روی این طرح‌ها موجب تکمیل طرح مورد نظر می‌شود و مشکل مردم تنها با تکمیل همین ۲۰۰-۳۰۰ متر حل خواهد شد.

کرمی گفت: در رابطه با طرح هادی روستا مشکل اعتبار نداریم و دهیاری می‌تواند این طرح را به شرط همکاری مردم در تخریب ساختمان‌های معارضی که در مسیر طرح قرار دارند، تکمیل کند. 

وی تصریح کرد: برای تکمیل این طرح‌ها در روستا کمک‌های بنیاد مسکن می‌تواند راهگشا باشد و علاوه بر این ما برای این کار درخواست خود را در بخشداری ثبت کرده‌ایم.

کمبود اعتبار مانع اتمام کارها شده است

فتاح رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سیروان گفت: سال گذشته در حد اعتباری که برای این کانال‌ها داشتیم هزینه کردیم و کار را تا حدودی پیش بردیم اما به دلیل کمبود اعتبار کار به اتمام نرسید؛ امسال به محض تصویب اعتبار توسط شورای برنامه ریزی شهرستان طرح را کامل خواهیم کرد. 

وی افزود: برای اینکه مردم روستا نشین شور و شوقی برای ادامه‌ی زندگی در محیط روستایی داشته باشند، حداقل کاری که می‌شود برای آنها انجام داد این است که شرایط یک زندگی آرام‌تر را برای آنها فراهم کنیم و به فکر دل‌ مشغولی‌های آنها باشیم.

فتاح ادامه داد: مردمی که کشاورز هستند قطعا به کانال‌های کشاورزی برای آبیاری آسانتر زمین‌هایشان نیاز دارند، ظاهر روستا و سلامت محیط روستا بر روی زندگی مردم تاثیر بسزایی دارد و طرح‌هایی مثل طرح‌ هادی یکی از راه‌های بهبود شرایط محیطی روستا‌هاست. 

روستا‌ها قطعا نقطه‌ی شروع تولید و یکی از قطب‌های اصلی تولیدات در کشور هستند که باید پیش از اینکه خالی از سکنه شوند مورد توجه ویژه مسوولین قرار گیرند.

انتهای پیام/ ۹۷۰۸۷۷ /ی

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول