اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

۶۵ روستای قوچان در وضعیت بحرانی تأمین آب شرب قرار دارند

مدیر امور آب و فاضلاب قوچان با اشاره به اینکه تنها ۱۲۶ روستای این شهرستان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب قرار دارند، گفت: متأسفانه از این تعداد ۶۵ روستا در حالت بحرانی قرار دارند یعنی در برخی آب‌رسانی با تانکر و در برخی با تنظیم فشار، تأمین آب شرب صورت می‌گیرد.

۶۵ روستای قوچان در وضعیت بحرانی تأمین آب شرب قرار دارند

جواد سعادتی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قوچان اظهار کرد: این شهرستان دارای ۱۲۶ روستای تحت پوشش بوده که از این تعداد متأسفانه ۶۵ روستا در حالت بحرانی قرار دارند یعنی از اواسط بهار تا اواخر تابستان و گاهی نیمه مهرماه، در برخی از این روستاها با تانکر آب‌رسانی صورت می‌گیرد.

مدیر امور آب و فاضلاب قوچان با یادآوری اینکه در برخی دیگر از این روستاها نیز با تنظیم فشار شبکه یا باز و بسته کردن شیرفلکه‌ها مدیریت آب‌رسانی صورت می‌گیرد، افزود: برای برون‌رفت این روستاها باید دو اقدام اساسی انجام داد یکی در حوزه موقت و دیگری درازمدت که به مسئله تأمین اعتبار برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه اولویت با روستاهای بزرگ بوده بنابراین در روستاهایی مثل نسیم‌آباد که فاصله کمی با شهر دارند اقدامات اولیه موجب شد مشکلات نسبت به قبل کمتر شود، تصریح کرد: در روستای کهنه فرود نیز با لایروبی چاه یا بهسازی قنات اوضاع نسبت به قبل بهتر شده است.

سعادتی یادآور شد: اتصال یکی از چاه‌های حوزه شهری به مجتمع فرخان یا وارد مدار کردن چاه آب یکی از اهالی روستای یوسفخان توانسته است تا حدودی مسئله تنش آبی را کاهش دهد اما باز هم کافی نیست.

مدیر امور آب و فاضلاب قوچان ادامه داد: در مجتمع سهل‌آباد نیز برای جلوگیری از کمبود آب شرب یک چاه حفر شده اما این موضوع نیاز به اجرای خط انتقال، تجهیز چاه و تأمین برق با اعتباری میلیاردی دارد که به دلیل نبود اعتبارات مسکوت مانده است.

وی با تأکید بر اینکه به‌عنوان یک دستگاه خدمت‌رسان باید اعتبار در اختیار قرار بگیرد تا خط انتقال انجام شود و این نیز مستلزم پیگیری مسؤولان ارشد شهرستان هم در حوزه اجرایی و هم قانون‌گذاری است، یادآور شد: با همین شرایط حدود ۳۰ روستا تنها با تانکر آب‌رسانی می‌شوند که یک تانکر متعلق به شهرستان و دو تانکر نیز اجاره‌شده و گاهی نیز ارتش کمک‌رسانی می‌کند.

سعادتی با اشاره به اینکه ۵۶ روستای این شهرستان تحت پوشش نبوده و از خدمات آب‌رسانی و آبفا محروم هستند، گفت: خیلی از این روستاها متقاضی قرار گرفتن در پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند اما همه‌چیز به اعتبارات بازمی‌گردد زیرا با وجود اعتبار می‌توان چاه، مخزن و خط انتقال را انجام داد.

افزایش مصرف آب شهری به دلیل قطعی‌های برق

مدیر امور آب و فاضلاب قوچان یکی از دلایل وجود مشکلات آبی در حوزه شهر برای سال جاری را قطعی‌های مکرر آب دانست و خاطرنشان کرد: قطعی برق باعث خارج شدن چاه آب از مدار و به‌تبع خالی شدن مخازن می‌شود و بعد از وصل مجدد برق زمان زیادی طول می‌کشد تا مخازن دوباره به وضعیت قبلی برگردد و همین امر برای مردم مشکلاتی را به‌وجود می‌آورد.

وی بیان کرد: در حوزه شهری کاملاً وابسته به آب سد تبارک هستیم که اگر به هر دلیلی آب کم شده یا قطع شود آسیب جدی به مردم شهر وارد می‌کند زیرا وضعیت آب سفره‌های زیرزمینی نیز خوب نیست.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۳

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول