اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  دولت

روحانی: بهترین راه این است که ما از ویروس کرونا فاصله بگیریم

رئیس جمهور گفت: بهترین راه این است که ما از ویروس فاصله بگیریم و در اجتماعات شرکت نکنیم.

روحانی:  بهترین راه این است که ما از ویروس کرونا فاصله بگیریم

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در گزارش امروز دیدیم که برخی استان‌ها در زمینه بستری شدن بیماران کرونایی شرایط مناسبی ندارند و رو به افزایش است و در مسیر خیز هستند.

وی تصریح کرد: از شرایط ایده آل آموزش فاصله گرفتیم. فکر می‌کردیم که شرایط به سمت آرام شدن است که همزمان با بحث انتخابات و عید فطر و سفرهای تابستانی و ورود ویروس هندی از مرزهای شرقی و جنوبی، کار سخت شد و امروز با خیز صعودی در سراسر کشور تقریبا مواجه هستیم.

روحانی تاکید کرد: ما تلاش می کنیم مرز را کنترل کنیم که در سرعت ورود، موثر است اما هر چقدر تلاش کنیم باز ویروس وارد کشور می شود.

وی تاکید کرد: تزریق واکسن نباید عاملی باشد که مردم فکر کنند پروتکل‌های بهداشتی را کنار بگذارند، البته اگر ۲ دز واکسن تزریق شود، در کاهش مرگ و میر بسیار موثر است اما اینچنین نیست که حتما جلوی ابتلا را بگیرد. برای اینکه این ویروس مرتب جهش پیدا می‌کند، ابتلا و مشکل خواهد بود و ما حتماً باید از وسایل بهداشتی استفاده کرده و پروتکل‌ها را مراعات کنیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها، بعد از واکسیناسیون پروتکل‌ها را کنار گذاشتند، الان پشیمان شدند و  دوباره به مردم توصیه می‌کنند از واکسن استفاده کنند و از اجتماعات پرهیز ‌کنند.

روحانی تاکید کرد: اگر در آینده قادر باشیم تمام مردم را واکسینه کنیم، اگر کشورهای اطراف ما و منطقه یا حتی در جهان کشورهایی باشند در آنجا کرونا باشد، باز هم ممکن است که به کشور سرایت کند. ‌

رئیس جمهور تاکید کرد: مصونیت کافی زمانی است که واکسیناسیون در همه کشورها انجام بگیرد. به همین دلیل کشورهای اروپایی در سطح وسیعی از واکسن استفاده کردند. اما چون کشورهای دیگر در اطراف آنها یا کشورهای آفریقایی یا کشورهای آمریکای لاتین استفاده نکردند دومرتبه این ویروس جهش یافته وارد این کشورها شده است. البته شاید مرگ و میر به صورت قبل نیست اما ابتلا و اشغال تخت هست و مشکلاتی به وجود می آورد.

وی گفت: باید همه توان خود را به کار بگیریم که جلوی عادی انگاری در جامعه گرفته شود. مردم احساس کنند که این ویروس و چرخه انتقال و سرایت وجود دارد. این بیماری همچنان می‌تواند برای مردم خطرناک باشد بنابراین همه باید به پروتکل‌ها عمل کنیم. 

رئیس جمهور بیان داشت: زمان مصونیت از این ویروس زمانی است که کل مردم جهان بتوانند از واکسن استفاده کنند که چون تا آن زمان فاصله زیادی است باید خود را برای زندگی طولانی مدت در شرایط کرونایی و اجرای همه پروتکل‌ها آماده کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به مشکلات ایجاد شده توسط ویروس کرونا در کشور، ادامه داد: بهترین راه این است که ما از ویروس فاصله بگیریم و در اجتماعات شرکت نکنیم و پروتکل‌ها را رعایت کنیم. بطور کلی در کشور ۴۸ درصد پروتکل‌ها رعایت می‌شود.

روحانی افزود: حضور طولانی ویروس کرونا در بخشی از کشور و انتقال به بخش دیگر به طور طبیعی با یک جهشی مواجه است. ویروس در استانی می‌ماند و به استان دیگر منتقل می شود که خود آن به معنی جهش داخلی است. اگر بخواهیم به طور کلی از این ویروس فاصله بگیریم باید در داخل کشور در استان‌های مختلف کاملا باید از این ویروس جدا شده باشیم و از طرف دیگر کشورهای همسایه و جهان هم باید شرایط مناسبی داشته باشند.

وی ادامه داد: ما همه تلاش خود را انجام می دهیم، مرز را کنترل می کنیم که اینها در سرعت ورود موثر است اما به هر حال از جایی وارد می شود. در استان‌ها تلاش می‌کنیم که سفری انجام نشود اما با فاصله زمانی از استانی به استان دیگر دومرتبه منتقل می‌شود. همه تلاش ها انتشار را به تعویق می اندازد اما اصل انتشار و انتقال و حتی جهش را متاسفانه در سراسر کشور به صورتی شاهد هستیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: رعایت پروتکل‌ها پایین است، ویروس هندی هم وارد شده، تابستان هم هست. در این شرایط اگر اجتماعات و دور همی‌ها هم باشد و در رستوران‌ها مراعات نشود، پیداست چه مشکلاتی برای مردم به وجود می‌آید. راه حل اصلی برای اینکه از جان مردم حفاظت شود، فاصله گرفتن از ویروس است و این موضوع همیشه باید به عنوان یک دستور مهم مراعات شود.

وی خاطر نشان کرد: در این هفته ۶ تا ۷ میلیون دوز واکسن وارد کشور می شود. در یکی دو هفته آینده می‌توانیم ده میلیون دوز واکسن در اختیار داشته باشیم. به وعده خود مبنی بر واکسیناسیون همه ۶۵ سال به بالاها تا پایان دولت عمل می کنیم.

رئیس جمهور اظهار داشت: در مرداد ماه مقداری تولید ذر داخلی هم می‌توانیم استاده کنیم. بدین ترتیب در یکی دو هفته‌ آینده حدود ده میلیون دز در دسترس داشته و تزریق کنیم و اگر در اختیار باشد تزریق آن هم در ظرف دو سه هفته می تواند انجام شود.

روحانی خاطر نشان کرد: عیدفطر، انتخابات و سفرهای تابستانی کار مبارزه با کرونا را سخت کرد. از آنها مهم‌تر ورود ویروس هندی بود که از مرزهای شرقی و جنوبی وارد شد و کار را به مراتب سخت تر کرد و امروز با یک خیز صعودی در سراسر کشور مواجه هستیم.

رئیس جمهور گفت: برای بحث مدارس هم امیدواریم شرایطی باشد که در مهرماه گشایش صورت گیرد، واکسن برای آموزش و پرورش و معلمین هم مدنظر قرار دادند، برای اساتید دانشگاه و همچنین برای عشایر و گروه‌هایی که اعلام شده آنها هم از واکسن استفاده خواهند کرد.

رئیس جمهور تاکید کرد: تاکنون بیش از ۷ میلیون واکسن تزریق شده و ۲ میلیون دُز دیگر نیز توزیع شده که تزریق می شود. زمان مصونیت از این بیماری زمانی است که کل مردم جهان واکسن بزنند. 

متن کامل سخنان روحانی به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

ایام پیش رو، عید سعید قربان و در هفته آینده عید سعید غدیر را تبریک می گویم.

در مجموع حدود 17 ماه از ورود این ویروس به کشور و فعال شدن آن می‌گذرد. این ویروس به شکل‌های مختلف ظاهر شد. اول به صورت ویروس ووهانی، بعد از مدتی به صورت ویروس انگلیسی و اخیرا به صورت ویروس هندی شایع شده است. ویروس انگلیسی در شرایط عید نوروز از غرب کشور وارد شد و بعد هم گسترش پیدا کرد. این ویروس هندی هم مربوط به ماه های اخیر است که از شرق و جنوب وارد کشور شد و تقریبا مرزهای جنوبی و شرقی ما را فراگرفت و به سمت عمق کشور پیش می‌آید.

متاسفانه در گزارش امروز دیدیم که برخی از استان ها در زمینه بستری شدن شرایط مناسبی ندارند و آمار رو به افزایش است. کرمان، مازندران، هرمزگان، گلستان و سیستان و بلوچستان و حتی تا حدی تهران، به هر حال برخی از استان‌ها در مسیر خیز جدید هستند و ما باید مراقبت بیشتری کنیم.

همه ما می‌دانیم که این ویروس در این 17 ماه فشار بسیار زیادی بر جامعه و مردم وارد کرد. به غیر از بحث سلامت مردم و آثار روانی، ویروس، چالش‌ها و خسارت‌های فراوان اقتصادی و فرهنگی وارد کرد. معیشت مردم، خدمات مردم در برخی از مشاغل از قبیل حمل و نقل و گردشگری دچار خسارت‌های بسیار زیادی شد. به اماکن ورزشی و آنهایی که در این زمینه فعال هستند و در بحث آموزش از شرایط ایده‌آل آموزش فاصله گرفتیم. گر چه آموزش در فضای مجازی بود، اما به هر حال هم در دبستان، دبیرستان، دانشگاه مقداری از مساله آموزش، از بحث مناسک دینی و مذهبی فاصله گرفتیم.

همه اینها مشکلاتی بود که این ویروس برای ما به وجود آورد و متاسفانه در حالی که فکر می‌شد به سمت آرام شدن شرایط حرکت می‌کنیم، همزمان با بحث انتخابات از یک طرف، مراسم عید فطر از سمت دیگر، سفرهای تابستانی از سوی دیگر، همه اینها دست به دست هم داد و از اینها مهم‌تر ورود همین ویروس هندی از مرزهای شرقی و جنوبی بود که کار را به مراتب سخت کرد و امروز تقریبا با یک خیز صعودی در سراسر کشور مواجه هستیم.

اساسا حضور طولانی ویروس در یک بخشی از کشور و بعد انتقال آن به بخش دیگر به طور طبیعی با یک جهشی مواجه است. یعنی یک ویروس در یک استانی می‌ماند بعد از این استان منتقل می‌شود. خودِ این به معنی یک جهش داخلی است. اگر از خارج هم نیاید، در خودِ داخل هم به طور طبیعی با یک جهش‌های جدیدی مواجه می‌شویم.

اگر بخواهیم به طور کلی از این ویروس فاصله بگیریم، کلاً باید در داخل کشور در استانهای مختلف کاملا از این ویروس جدا شده و فاصله گرفته باشیم. کشورهای همسایه و بقیه جهان هم باید شرایط مناسبی داشته باشند، والا همه تلاش‌مان را می‌گذاریم مثلا مرز را کنترل می‌کنیم، البته این موثر است، یعنی در سرعت ورود موثر است، سرعت را کُند می‌کند، ولی به هر حال از یک جایی وارد می‌شود و هر چه هم در مرز تلاش کنیم، در استانها تلاش می‌کنیم تا سفر استانی به استان دیگر به راحتی صورت نگیرد یا ممنوع شود، ولی به هر حال با یک فاصله زمانی از استانی به استان دیگر دومرتبه منتقل می‌شود. یعنی همه تلاشها در واقع یک مقدار انتشار ویروس را به تعویق می‌اندازد، اما اصلِ انتشار و انتقال و حتی جهش را متاسفانه در سراسر کشور به یک صورتی شاهد هستیم.

برای اینکه بتوانیم از این ویروس فاصله بگیریم و مشکلات مردم، هم مشکلات جسمی و سلامت مردم، هم مشکلات روحی مردم، هم مشکلات معیشت مردم را برطرف کنیم، مسلما بهترین راه این است که از ویروس فاصله بگیریم. ویروس که می‌آید، یعنی نمی‌توانیم کاری کنیم، خودمان باید از ویروس فاصله بگیریم.

 فاصله گرفتن از ویروس این است که در اجتماعات شرکت نکنیم، ترددها را بسیار کم کنیم، از ماسک و همه وسایل حفاظتی استفاده کنیم، از وسایل بهداشتی استفاده کنیم و پروتکل‌ها را کامل مراعات کنیم.

امروز اعلام شد که به طور متوسط در کشور 48 درصد به پروتکل عمل می‌شود. این خیلی پایین است. توقع این است که در سطح 85 درصدی، 90 درصدی پروتکل ها در کشور اجرا و عمل شود، نه 48 درصد، این سطح رعایت پروتکل پایین است. ویروس هندی هم که وارد شده، تابستان هم که هست، اجتماعات هم خدای ناکرده مراعات نشود، دورهمی‌ها و رفت و آمدهای خانوادگی هم باشد، در رستوران‌ها مراعات نشود، پیداست که در کشور چگونه خواهد شد و مشکلات زیادی برای مردم به وجود می‌آید.

بنابراین یک راه حل اصلی برای اینکه کشور و جان مردم حفاظت بشود، فاصله گرفتن در چارچوب پروتکل‌ها از ویروس است. این دستور اول است که همیشه باید به عنوان یک دستور مهم مورد مراعات قرار گیرد.

مورد دوم واکسیناسیون است، واکسن را هر چه بیشتر بتوانیم وارد کشور کنیم و تزریقات انجام بگیرد می‌تواند بسیار موثر باشد. الحمدالله بیش از 7 میلیون واکسن تزریق شده و دو میلیون دوز واکسن دیگر هم علاوه بر این 7 میلیون توزیع شده و اینها هم به تدریج تزریق خواهد شد. به اضافه در طول این هفته 6، 7 میلیون دوز دیگر وارد کشور می‌شود و در مرداد ماه مقداری در حدود یک میلیون و خرده‌ای دوز واکسن داخلی هم می‌توانیم استفاده کنیم. در مجموع در یکی دو هفته آینده حدود 10 میلیون دوز واکسن می‌توانیم در دسترس داشته باشیم و تزریق کنیم.

اگر این 10 میلیون دوز در اختیار باشد، تزریق آن هم ظرف 20 روز تا دو سه هفته می‌تواند انجام بگیرد. به این ترتیب انشاءالله وعده‌ای که به مردم دادیم که تا پایان این دولت افراد 65 سال به بالا و افراد دارای بیماری زمینه ای واکسینه شوند، این کار انجام خواهد شد. حتی در برخی از استانها افراد 60 سال به بالا هم الان از واکسن استفاده می‌کنند، در برخی از استانها 50 سال به بالا هم استفاده می‌کنند و در برخی از نقاط مرزی و جزایر حتی از 18 سال به بالا هم از واکسن استفاده می‌کنند.

برای بحث مدارس هم که انشاءالله امیدواریم شرایطی باشد که در مهر ماه مدارس بازگشایی شود، واکسن برای آموزش و پرورش و معلمین عزیز مدنظر قرار داده اند. برای اساتید دانشگاه و همچنین برای عشایر و گروههایی که اعلام شده، آنها هم از واکسن استفاده خواهند کرد.

بنابراین در بخش واکسن طبق وعده‌مان تا پایان این دولت عمل خواهیم کرد. انشاءالله واکسن‌های داخلی هم یکی که به بازار واکسیناسیون آمده، امیدواریم دومی و سومی هم به تدریج تا پایان این دولت بتوانند در مسیر واکسیناسیون مردم بیایند.

پس به غیر از بحث پروتکل مساله واکسن است که این کار را داریم انجام می‌دهیم، اما در عین حال مردم عزیز ما باید بدانند که تزریق واکسن نباید عاملی باشد که آنها فکر کنند پروتکل‌های بهداشتی را باید کنار بگذارند. کسی که واکسن تزریق می‌کند، البته واکسن اگر دو دوز آن تزریق شود خیلی در کاهش مرگ و میر موثر است، اما در اینکه جلوی ابتلا را حتما بگیرد این چنین نیست. برای اینکه این ویروس مرتب جهش پیدا می‌کند و ابتلا و مشکلات پس از آن خواهد بود.

بنابراین حتما باید از وسایل بهداشتی استفاده و پروتکل‌ها را رعایت کنیم. بسیاری از کشورها هم که بعد از واکسن پروتکل‌ها را کنار گذاشتند پشیمان شدند و الان دارند برمی‌گردند دومرتبه به مردم توصیه می‌کنند از واکسن استفاده کنید، اما دومرتبه از اجتماعات پرهیز کنید.

بنابراین این کار هم باید انجام بگیرد. حتی اگر قادر باشیم در آینده تمام مردم را واکسینه کنیم، یعنی تمام کشور واکسینه بشوند، همه 18 سال به بالا هم واکسن بزنند، اگر کشورهای اطراف ما، اگر کشورهای منطقه یا حتی در جهان کشورهایی باشند که در آنجا کرونا باشد، باز هم ممکن است دومرتبه بیاید و سرایت کند. پس مصونیت کافی آن زمانی است که واکسیناسیون در همه کشورها انجام بگیرد. به همین دلیل کشورهای اروپایی هم که از واکسن استفاده کردند و در سطح وسیعی واکسیناسیون انجام دادند، ولی چون کشورهای دیگر در اطراف آنها یا در افریقا یا در آسیا یا در آمریکای لاتین استفاده نکردند، می‌بینیم دومرتبه این ویروس جهش یافته وارد شده است. درست است وقتی وارد می‌شود به آن صورت سابق مرگ و میر نیست، اما ابتلا و اشغال تخت و اینها هست و به هر حال مشکلات را به وجود می‌آورد.

بنابراین همه توان خود را باید به کار ببریم که جلوی عادی‌انگاری را در جامعه بگیریم. مردم باید احساس کنند که این ویروس وجود دارد، چرخه انتقال و سرایت وجود دارد و این بیماری همچنان می‌تواند برای مردم خطرناک باشد.

بنابراین همه باید به پروتکل‌ها عمل کنیم. زمان مصونیت هم زمانی نیست که مردم کشور ما واکسن بزنند. مصونیت از این بیماری زمانی است که کل مردم جهان بتوانند از واکسن  استفاده کنند و چون تا آن زمان فاصله داریم بنابراین باید برای زندگی در شرایط کرونایی و اجرای همه پروتکل‌ها برای یک مدت طولانی خودمان را آماده کنیم، انشاءالله.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول