اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

شاخص‌های وزیر ارشاد از منظر یک ناشر: انقلابی، خلاق و گیوه‌ور کشیده باشد

مدیر مؤسسه قدرولایت ضمن اشاره به لزوم انتخاب وزیر ارشادی شایسته در دولت سیزدهم گفت: امید داریم شاهد وزیری پا به کار و باصطلاح گیوه‌ور کشیده، انقلابی، خلاق، توانمند در هم‌پوشانی کردن ده‌ها دستگاه فرهنگی کشور و اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبری که زمین مانده باشیم.

شاخص‌های وزیر ارشاد از منظر یک ناشر: انقلابی، خلاق و گیوه‌ور کشیده باشد

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، اینکه چه کسی وزیر ارشاد شود، حتماً مهم است؛ چون جهان، ایران را به فرهنگ و هنرش می‌شناسد. برای مردم هم مهم است؛ چون وزارت ارشاد در حرکت و تصمیم ساختارهای دیگر فرهنگی مثل حج و زیارت، فرهنگ و ارتباطات، شورای فرهنگ عمومی و شورای عالی انقلاب فرهنگی دخالت مستقیم دارد.

بر اساس این گزارش، در روزهای منتهی به فعالیت دولت دوازدهم و تشکیل کابینه توسط دولت منتخب سیزدهم، و در پی گزارش خبرگزاری فارس با موضوع «چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دولت آینده مهم است؟» احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت یادداشتی را با تأکید بر اهمیت و ویژگی‌های انتخاب وزیر ارشاد در دولت جدید منتشرکرد که در ادامه می‌خوانید:

اصل اهمیت فرهنگ و ضرورت توجه خاص به آن در دولت آینده جای شبهه ندارد و حق مطلب این بود که چرائی این اهمیت و توجه ویژه به آن با توجه به دگرگونی‌هایی که در عرصه سبک زندگی اسلامی ایرانی و ترویج زندگی غربی و شاخص‌های آن در جامعه دیده می‌شود و نقش وزارت فرهنگ و نهادهای فرهنگی در این تغییر رویکرد و دغدغه‌های رهبر حکیم انقلاب و دلسوزان نظام اسلامی پرداخته می‌شد. در این صورت مشخص می‌شد چه نوع مسئولان و مدیرانی برای ایجاد تحول در این مسیر غلط و ریل‌گذاری مسیر صحیح و ناب نیاز است. 

چنین القا می‌شود که دولت یازدهم و دوازدهم در عرصه فرهنگ موفق بوده است. آنچه فعالان این عرصه‌ها از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این دو دولت در حال غروب دیده و به خاطر دارند تصویر دیگری است. بیان این تصویرها طولانی است اما در سطح نشریات و کتاب‌ها و فیلم‌ها و فضای مجازی و... نشانه‌های روشن و دلچسبی از فرهنگ اسلام ناب و ایرانی کمتر دیده می‌شود و باید گفت که غلبه با مروجان اشرافی‌گری و غرب‌گرائی است با این توضیح که باورهای دینی عمیق و حضور علما و روحانیون و به‌ویژه رهبری معظم انقلاب و شهدای شاخص چون شهید سلیمانی عوامل عمده پایداری و استقامت این ملت در راه انقلاب بوده‌اند نه فعالیت‌های وزارتخانه مورد بحث.

کتاب‌ها و فیلم‌هائی که مجوز انتشار و اکران گرفته‌اند و با هیچ یک از اصول فرهنگ انقلاب سنخیتی نداشته‌اند، کتاب‌ها و فیلم‌هائی که توقیف و غیرمجاز اعلام شده‌اند و رویکرد و غلبه وحشتناک ترجمه بر تألیف در گروه حساس کودک و نوجوان و ادبیات کشور نشانه‌های پیدای عدم موفقیت این دو دولت و وزارت مربوطه است که داستان آن مثنوی هفتاد من است.

ما گزارش مبسوط و مفصلی از اندیشه ترجمه‌ای و نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خصوصاً در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تهیه کرده‌ایم و در روزنامه کیهان منتشر شد تا معلوم شود چگونه سر فرهنگ انقلاب را با پنبه بریده‌اند و نهادها و سازمان‌های فرهنگی و هنری در خواب خرگوشی بوده‌اند. 

در ذیل اسامی مطرح و رزومه آنان در آن یادداشت سعی نشده تا کارنامه آنان از منظر تخصصی و کارشناسی و دست‌اندرکاران که با این سازمان‌ها و نهادها و تشکیلات مرتبط بوده‌اند مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد تا مشخص شود این افراد در حیطه مسئولیت محدود خود چه تحول آفرینی و مصدر چه اقدامات انقلابی بوده‌اند که این اعتماد بوجود آید که می‌توانند سکان فرهنگ انقلاب را نه تنها در ایران که در منطقه و جهان به دست گرفته و چهره واقعی فرهنگ ناب اسلامی ایرانی را با همه ابعادش نشان دهند.

آیا اینان قادر به این نمایش عظیم کارآمدی فرهنگ اسلامی و ایجاد سبک زندگی آن در جامعه هستند؟ از کسانی سئوال کنید که با این آقایان در دوره مسئولیت آنان بواسطه کار فرهنگی و انقلاب درگیر و مرتبط بوده‌اند. بعضی از این افراد با شاخص‌های «دولت جوان مؤمن انقلابی و تحول آفرین و مردمی» چندان نسبتی ندارند که بتوانند مصدر چنین تغییر و تحولی شوند. یکی از این افراد سال‌ها عضو شورای نظارت کتاب ارشاد بوده و نتوانسته تأثیر خاص و اقدام شجاعانه برای اصلاح روند ممیزی و صدور مجوزها و دفاع از آثار مثبتی که با نگاه جناحی ممیزان غیر مجاز اعلام می‌شد داشته باشد. و نمونه‌های دیگری که مجال آنها در این مختصر نیست.

باید به شاخص‌های یک وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تراز انقلاب و جمهوری اسلامی و نگاه و مطالبات امامین انقلاب پرداخته شود و قصه تلخ مردانی که در این عرصه آمدند و یا اینک در دامان غرب به زندگی پست ادامه می‌دهند یا فرصت‌های بزرگ دوره باصطلاح اصولگرائی را از دست دادند بدون تحول پایدار و ریل‌گذاری ماندگار. ما از بعضی از این چهره‌ها خاطرات ناخوشایندی در کار و مسئولیت‌شان داریم و اهالی نشر و فرهنگ و هنر هم ممکن است نظرات و نکات مهمی برای شناخت واقعی و بیشتر این افراد داشته باشند که کاش به آنها نیز توجه شود که غفلت‌ها و سهل‌اندیشی‌ها فرصت بی‌مانند امروز را از دست انقلاب نگیرند.

ما به‌لطف الهی این شاخص‌ها را در ۶ محور بر اساس تجربه و حضور ۳۰ سال در حوزه فرهنگ و نشر کشور ارائه کرده‌ایم و امید بسیار داریم که چنین شود و شاهد وزیری پا به کار و باصطلاح گیوه‌ور کشیده، انقلابی، خلاق، توانمند در هم‌پوشانی کردن ده‌ها دستگاه فرهنگی کشور و اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبری و زمین مانده باشیم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول