اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

قطعی برق باعث از دست رفتن بازارهای جهانی صنعتگران می‌شود

مدیرکل امور استان های وزارت صمت گفت: در شرایط کنونی بزرگ‌ترین مشکل واحد های تولیدی، بحث قطعی برق است که ضربه‌های جبران ناپذیری را به تولید کشور وارد می‌کند و باعث می شود بازارهای جهانی را از دست بدهیم که وزارت نیرو باید به این مسأله توجه ویژه‌ای داشته باشد.

قطعی برق باعث از دست رفتن بازارهای جهانی صنعتگران می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از نجف‌آباد، ایرج حسن‌پور صبح امروز در بازدید از کارخانه صنایع چدن اصفهان واقع در نجف‌آباد اظهار داشت: با نامگذاری امسال با عنوان تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها توسط مقام معظم رهبری، بلافاصله کارگروه‌های ویژه‌ای با دستور وزیر صمت تشکیل شد و به معاونان و مدیران این وزارتخانه ماموریت داده شد تا در بازدید از استانها، وضعیت تولید صنایع را از نزدیک رصد و مشکلات احتمالی را برطرف کنند.

مدیر کل امور استان های وزارت صمت عنوان کرد: در همین راستا برخی از اختیارات به سازمان های صمت استان‌ها تفویض شده تا مشکلات واحد های صنعتی راحت تر و سریع تر بر طرف شود.

وی در بازدید از صنایع چدن اصفهان گفت: همانطور که انتظار می رفت، مشاهده کردیم که بخش زیادی از نیاز شرکت‌های خودروسازی کشور در حوزه خودروهای سنگین، در این شرکت تولید می‌شود و با توجه به محصولاتی که صنایع نجف‌آباد تولید می‌کنند و علاوه بر تامین نیازهای داخلی، صادرات قابل توجهی نیز دارند، می‌توان گفت که نجف‌آباد یک شهرستان صنعتی است که تمام امکانات لازم برای بخش صنعت در آن فراهم شده است.

حسن‌پورگفت: در این واحد صنعتی جوانان و نخبگانی مشغول به کار هستند که با سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های دقیق، علاوه بر تامین نیاز کشور، در بازار‌های جهانی هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

مدیر کل امور استان های وزارت صمت با بیان اهمیت اشتغال جوانان تاکید کرد: وجود واحدهای متعدد صنعتی در این شهرستان کمک بسزایی در بحث اشغال دارد و اشتغال یکی از مولفه‌هایی است که باعث شده تا ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی در نجف‌آباد سیر نزولی به خود بگیرد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط موجود، دستگاه‌های متولی امر تولید، دستگاه‌های خدماتی و سایر نهادهایی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم با صنایع در ارتباط هستند باید در راستانی کمک به تولید و رفع مشکلات بخش صنعت گام‌های موثری بردارند.

حسن‌پور ادامه داد: در شرایط کنونی بزرگ‌ترین مشکل واحد های تولیدی، بحث قطعی برق است که ضربه‌های جبران ناپذیری را به تولید کشور وارد می‌کند و باعث می شود بازارهای جهانی را از دست بدهیم که وزارت نیرو باید به این مسأله توجه ویژه‌ای داشته باشد.

مدیرکل امور استان های وزارت صمت سپس به موضوع واردات و صادرات پرداخت و تصریح کرد: وزارت صمت به هیچ وجه اجازه نمی‌دهد نمونه خارجی کالاهایی که در داخل کشور تولید می‌شود، از مبادی ورودی رسمی وارد شوند. مجوز واردات تنها در صورتی صادر می‌شود که آن کالای مشخص در سامانه بهین‌یاب که مخصوص اعلام تولید کالاهای داخلی است، به ثبت نرسیده باشد. 

وی با بیان حمایت همه جانبه از تولید کالاهای ایرانی تاکید کرد: وزارت صمت از تولید کالاهای ایرانی حمایت می‌کند و در تلاش است با جلوگیری از واردات بی‌رویه کالا، از متضرر شدن تولیدکنندگان جلوگیری کند. 

حسن‌پور سپس با تشریح طرح نهضت ساخت داخل، اظهار کرد: سال گذشته بیش از چهارده کارگروه و میز نهضت ساخت داخل تشکیل، و باعث شد تا ۱۵۵۷ واحد راکد صنعتی به چرخه تولید بازگردند و جلسات ستاد تسهیل در استان‌ها و کشور نیز به طور مستمر برگزار می‌شود. تمام این اقدامات در راستای رفع مشکلات واحدهای صنعتی است تا در بلند مدت بتوانیم به صادرات غیر نفتی اتکا کنیم.

واردات غیرکارشناسی، ضربه بزرگی به تولیدکنندگان می‌زند

محمدعلی رحیمی، مدیرعامل صنایع چدن اصفهان نیز در این بازدید گفت: علی‌رغم وجود قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی که سال ۱۳۹۸ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، و همچنین لزوم اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی توسط دولت، همچنان شاهد واردات بی رویه و غیر کارشناسی کالاهایی هستیم که نمونه داخلی آن وجود دارد. 

وی خاطر نشان کرد: در برخی مواقع، کالاهایی وارد می‌شود که از نظر کیفیت در سطح بسیار پایین‌تر از نمونه داخلی آن قرار دارند. عدم نظارت صحیح در این حوزه باعث می شود تا صنعتگران دیگر تمایلی به فعالیت‌های تولیدی نداشته باشند. 

رحیمی با انتقاد از نبود تعرفه دقیق و مشخص یا پایین بودن تعرفه واردات برخی کالاها، اظهار کرد: به طور مثال ما توانسته ایم با اتکا به دانش فنی و توانمندی‌های تیم طراحی و مهندسی خود، چرخ پنجم خودروهای سنگین که در بازار با نام ریش تریلر شناخته می شود را با کیفیت بسیار بالایی تولید کنیم و علاوه بر دریافت نشان استاندارد ملی، گواهی استاندارد بین المللی e-mark اروپا را نیز دریافت کرده‌ایم. با این حال این محصول به راحتی توسط واردکنندگان و به طور قانونی وارد کشور می‌شود که در بسیاری از موارد کیفیت مطلوبی نیز ندارند. 

مدیرعامل صنایع چدن اصفهان افزود: صنایع چدن اصفهان می‌تواند با توجه به زیر ساخت‌های موجود و توان بالای متخصصان خود، علاوه بر تامین کامل نیاز بازار مصرف کشور، صادرات برخی از محصولات خود را نیز انجام دهد که در این صورت، علاوه بر ایجاد اشتغال برای ۵۰۰ نفربه صورت مستقیم، ارز آوری بالایی نیز برای کشور داشته باشد.

انتهای پیام/۶۳۱۰۹/ج۳۰/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول