اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

از کسب و کار در زمین اهدایی تا اختصاص ۷۵ هزار یورو از سوی ژاپن برای کشت گیاهان دارویی

سه صندوق خرد زنان روستایی در کنار تعاونی زنان روستایی تیرتاش گلوگاه راه‌اندازی شد این کسب و کار و زنان روستایی منطقه در زمینی به مساحت ۲ هزار مترمربع توسط یک خیر اهدا و از سوی سفارت ژاپن ۷۵ هزار یورو اختصاص داده شد تا این فعالیت در استان رونق پیدا کند.

از کسب و کار در زمین اهدایی تا اختصاص ۷۵ هزار یورو از سوی ژاپن برای کشت گیاهان دارویی

خبرگزاری فارس مازندران ـ  سرویس اقتصادی| از سال‌های دور، بشر برای درمان اغلب بیماری‌ها به شیوه‌های مختلف گیاهان دارویی را مورد استفاده قرار می‌داد و همین امر در طب سنتی کاربرد‌های فراوانی داشت.

یکی از شیوه‌های رایج استفاده از خواص درمانی گیاهان دارویی در آن دوران با استفاده از فرایند عرق‌گیری بود که امروزه هم بسیار مرسوم است. در حال حاضر، طیف وسیعی از گیاهان دارویی عرق‌گیری می‌شوند و برای التیام یا درمان امراض گوناگون مورد مصرف قرار می‌گیرند. از این رو، عرقیات گیاهی یکی از محبوب‌ترین روش‌های درمانی به وسیله گیاهان محسوب می‌شوند.

گیاهان دارویی با توجه به تنوع و گستردگی آنها و خواصی که در درمان بیماری‌های مختلف دارند و همچنین بی‌ضرر بودن آنها در مقایسه با داروهای شیمیایی امروزه در دنیا با استقبال خوبی مواجه شده است.

گیاهان دارویی محصولات بومی مناطق مختلف کشور هستند که با توجه به ارزش بسیار، درآمدزایی و ارزآوری قابل توجه، سرمایه ارزشمند محسوب می‌شوند که حمایت و توسعه کشت آنها از اهمیت وافری برخوردار است.

استفاده از گیاهان‌ دارویی از گذشته تاکنون‌ مرسوم‌ بوده و امروزه اهمیت گیاهان دارویی و شناساندن نقش حیاتی آنها در پیشبرد اهداف ملی، منطقه‌ای و جهانی برای تحقق سلامت، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست.

 

کاربردهای فراوان و سودهای کلان کشت گیاهان دارویی موجب شده بسیاری از کشورها تلاش کنند با روی آوردن به این صنعت، اقتصاد خود را سامان دهند.

خطه سرسبز مازندران هم از کشت گیاهان دارویی بی‌نصیب نمانده و بیش از ۸۰۰ گونه گیاهی به صورت خودرو و یا دست کاشت در مازندران وجود دارد که می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق و سرمایه‌گذاری مناسب بر روی گیاهان دارویی روند تولید را تقویت کرد.

تابستان سال ۹۶ بود که اولین کارگاه عرقیات گیاهی شمال کشور با حمایت مالی سفارت ژاپن برای ایجاد واحد عرقیات گیاهی برای زنان سرپرست خانوار در روستای تیرتاش شهرستان گلوگاه احداث و افتتاح شد تا بتوان راهی مناسب برای اشتغال زنان خانوار و توانمندی آنان ایجاد شود.

تعداد سهام‌داران این شرکت ۴۰۰ نفر هستند

به همین منظور گفت‌وگویی با سمیه لطفی مدیرعامل تعاونی زنان روستایی تیرتاش شهرستان گلوگاه داشتیم؛ وی تعداد سهام‌داران این شرکت را ۴۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: با حضور این بانوان در زمینه فرآوری انواع گیاهان دارویی شامل نعنا فلفلی،گل محمدی، شاه‌تره، کاسنی، بادرنجبویه، مریم گلی، خارشتر و هر گیاهی که خاصیت دارویی داشته باشد و متقاضی آن هم وجود داشته باشد فعالیت می‌کنیم.

خانم لطفی درباره درآمد اقتصادی و بازاریابی این کار گفت: فعالیت در این زمینه برای من و همه اعضای این شرکت تعاونی لذت‌بخش است چرا که با علاقه و اشتیاق کار می‌کنیم و  هرچه جلوتر می‌رویم کار کردن برای‌مان رضایت‌بخش‌تر می‌شود.

وی انتظار و خواسته خود را از مسؤولان بخش کشاورزی این‌طور بیان کرد: اگر بانک اطلاعاتی کشاورزان از سوی جهاد کشاورزی تهیه و در اختیار ما قرار گیرد راحت‌تر می‌توانیم نسبت به تهیه گیاهان دارویی که از سوی کشاورزان کشت می‌شود اقدام کنیم چرا که دست واسطه‌ها در این زمینه کوتاه می‌شود.

مدیرعامل شرکت تعاونی زنان روستایی تیرتاش شهرستان گلوگاه اضافه کرد: در حال حاضر مجبور هستیم گیاهان دارویی را از واسطه‌ها خریداری کنیم و این امر برای ما صرفه اقتصادی ندارد و با قیمت‌های بیشتری به دست ما می‌رسد.

وی اظهار کرد: هر چقدر گیاهان دارویی با قیمت بالاتری به دست ما برسد قیمت تمام شده عرقیات گیاهی هم افزایش پیدا می‌کند و به همین منظور در اختیار قرار دادن بانک اطلاعاتی از سوی جهاد کشاورزی در زمینه تولید انواع گیاهان دارویی در استان و حتی سایر استان‌ها کمک فراوانی در تامین مواد اولیه به ما می‌کند.

خانم لطفی بیان کرد: اگر بازارهای هدف شناسایی شود، تجاری که وارد استان می‌شوند می‌توانند کمک فراوانی به ما برای فروش محصول کنند و جهاد کشاورزی اگر بتواند این افراد را به ما معرفی کند مشکلی در فروش محصول نداریم.

 

فاطمه یساری مشاور امور بانوان و خانواده جهاد کشاورزی مازندران در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ساری با بیان اینکه شرکت تعاونی زنان روستایی تیرتاش به منظور توسعه اشتغال زنان و کمک به اشتغالزایی پایدار راه‌اندازی شد، گفت: در گذشته زنان این منطقه گیاهان دارویی را به صورت سنتی جمع آوری می‌کردند و در منزل اقدام به عرق‌گیری می‌کردند که برای توسعه این کسب و کار، شرکت تعاونی راه‌اندازی شد.

وی با اشاره به اینکه سه صندوق خرد زنان روستایی در کنار این شرکت تعاونی فعالیت می‌کنند، افزود: برای راه‌اندازی این کسب و کار و توانمندی زنان روستایی منطقه زمینی به مساحت ۲ هزار مترمربع توسط خیر اهدا و از سوی سفارت ژاپن ۷۵ هزار یورو اختصاص داده شد تا این فعالیت در استان رونق پیدا کند.

یساری اظهار کرد: این تعاونی مجهز به سالن تولید، ذخیره سازی محصولات تولیدی، آزمایشگاه و فروشگاه سیار است و صفر تا صد فعالیت‌ها در این شرکت از سوی اعضا انجام می‌شود.

کارشناس مسؤول زنان روستایی و عشایری جهاد کشاورزی به طرح زنجیره ارزش گیاهان دارویی در سطح ۵ هکتار با انواع مختلف گیاهان دارویی در مزارع این منطقه اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه‌ای با امور اراضی کشور، دفتر توسعه کشاورزی زنان روستایی و عشایر وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی منعقد شد و ۱۰ هکتار از اراضی روستای تیرتاش اهدا و برای کشت سیاه دانه اختصاص پیدا کرد.

کارشناس بخش کشاورزی در این زمینه با بیان اینکه بیش از ۶۰۰ گونه گیاهی در شهرستان گلوگاه وجود دارد که به صورت خودرو رویش دارند، گفت: کشت گیاهان دارویی نیاز به سرمایه‌گذاری فراوان ندارد و تعاونی زنان روستایی فعال در زمینه عرق‌گیری گیاهان می‌توانند از این منابع خدادادی استفاده کنند.

حمید فرجی درباره حمایت از کشت گیاهان دارویی و فعالیت‌هایی که جهاد کشاورزی شهرستان انجام داده است، گفت: ۱۰ هکتار زمین به اعضای شرکت تعاونی خرد زنان روستایی تیرتاش واگذار شد که می‌توانند در این مزارع اقدام به کشت گیاهان دارویی کنند.

 

به گزارش فارس، سه محور اصلی "تامین گیاهان دارویی"، "فرآوری گیاهان دارویی" و " بازاریابی گیاهان دارویی" زنجیره ارزش گیاهان دارویی را شکل می‌دهند که اگر این روند ادامه پیدا کند مازندران با انبوه تولید گیاهان دارویی که دارد می‌تواند به عنوان یکی از قطب‌های تولید گیاهان دارویی در کشور شناخته شود.

آنچه را که می‌توان در این رابطه مورد تاکید قرار داد این است که با توجه به ظرفیت و توانمندی‌های کم‌نظیر طبیعی در مازندران لازم است هم در بعد پژوهش و تحقیقات و هم در بعد اقتصادی سرمایه‌گذاری‌های لازم در این منطقه صورت گیرد تا با ایجاد کارخانه فراوری داروهای گیاهی، این استان برای صنعت دارویی کشور ارمغانی سبز را به همراه بیاورد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول