اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کهگیلویه و بویراحمد

صنایع تبدیلی؛ حلقه مفقوده در رونق کشاورزی کهگیلویه

با وجود ظرفیت‌های عظیم کشت و تنوع محصولات کشاورزی اما نبود صنایع تبدیلی به عنوان یک خلأ اساسی کشاورزان را با مشکلات عدیده روبرو کرده است.

صنایع تبدیلی؛ حلقه مفقوده در رونق کشاورزی کهگیلویه

به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، ظرفیت‌های عظیم در بخش کشاورزی شهرستان از قبیل زمین قابل کشت مرغوب و مستعد اگر مورد توجه قرار بگیرد می‌تواند به قطب کشاورزی استان و جنوب کشور تبدیل شود.

توسعه گیاهان دارویی و سایر محصولات که امکان رشد و پرورش در منطقه دارند ولی تاکنون وارد منطقه نشده‌اند یا در حد ناچیزی کشت شده‌اند
نظیر آلوئه‌ورا، گل نرگس، زعفران، گل محمدی، پسته، گردوی گرمسیری و... نقش تعیین کننده‌ای در بحث تولید دارو ایفا خواهد کرد.

کارشناسان جهاد کشاورزی می‌گویند چنانچه این پروژه به خوبی پیش رود در سالهای نخست سالانه 75 تا 100 هکتار قابلیت اجرایی شدن دارد.

صنایع تبدیلی را پیش نیاز راهبرد صنعتی شدن و تامین کننده امنیت غذایی در کشور می‌دانند زیرا این صنایع می‌تواند از نقش تامینی مواد غذایی و نیز امنیت غذایی بالایی برخوردار باشد.

صنایع فرآوری زمینه مناسب جهت توسعه بخش کشاورزی را فراهم آورده و به افزایش تولیدات، بهره‌وری، ایجاد فرصت‌های شغلی، تامین نیازهای اساسی، پیوند با دیگر بخش های اقتصادی و کاهش نابرابری های منطقه‌ای منجر خواهد شد. بنابراین این گونه صنایع می تواند پیشنیاز استراتژی صنعتی شدن و تامین کننده امنیت غذایی باشد.

در حالی که در همه جای دنیا صنعت، مکمل تولید بوده، با این حساب به راحتی می‌توان گفت که در شهرستان کهگیلویه عملاً در این مسئله یا جا نیافتاده است، یا تلاشی برای هم‌سویی صنعت و تولید در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در جهش تولید صورت نمی‌گیرد.

محصولات باغی، دامی و گیاهی فراوانی که به صورت ارگانیک کشت و تولید می شود به دلیل نبود صنایع تبدیلی به صورت خام فروشی عرضه می شود و در این بین کشاورزان و دامداران سود چندانی عایدشان نمی شود.

این در حالی است که اگر صنایع تبدیلی راه‌اندازی شود ضمن کاهش هدروری و ضایعات و عمل‌آوری برای دسترنج کشاورزان و باغداران ارزش افزوده بعد از تولید به اقتصاد شهرستان برمی‌گردد.

حکمت نریمانی با اشاره به ظرفیت‌های عظیم بخش کشاورزی در شهرستان می‌گوید: زمینه کشت انواع گیاهان دارویی و محصولات باغی فراهم است.

رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه افزود: در صورت توسعه کشت گیاهان دارویی بایستی نسبت به بازاریابی و فروش آنها فکری اساسی شود و در کنار آن شرکت های فرآوری و استحصال مواد دارویی نیز راه اندازی شود.

وی با بیان اینکه دانه‌های روغنی در دشت‌های شهرستان کشت و به صورت خام روانه بازار می‌شود، گفت: راه‌اندازی صنایع فرآوری نیازمند ورود بخش خصوصی است.

 

انتهای پیام/82016


 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول