اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

شناسایی و توالی‌یابی سلول‌های زیستی به کمک فناوری اطلاعات

شاید در نگاه نخست ایجاد پلی ارتباطی میان محاسبات رایانه‌ای و نرم‌افزارها با حوزه سلولی ناممکن به نظر برسد، اما با پیوند فناوری‌های اطلاعات و سلولی این پیوند رنگ واقعیت گرفته است.

شناسایی و توالی‌یابی سلول‌های زیستی به کمک فناوری اطلاعات

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این پیوند با تعریف تازه و نوآورانه‌ای تحت عنوان فناوری بیوانفورماتیک ممکن شده است. فناوری میان‌رشته‌ای که با توسعه روش‌ها و تجهیزات فناورانه به درک داده‌های زیستی و سلولی، به ویژه هنگامی که حجم داده‌های بزرگ و پیچیده به میان می‌آید، این فناوری به کار سلولی کمک می‌کند.

این فناوری پیوند دهنده حوزه‌هایی مانند انفورماتیک، علوم رایانه، فناوری اطلاعات و ارتباطات، ریاضیات و آمار برای تجزیه، تحلیل و تفسیر داده‌های زیستی و سلولی است.

 

شناسایی و توالی‌یابی سلول‌ها

شناسایی توالی‌های دی‌ان‌ای یکی از کارهای پیچیده سلولی است که توسط ابزار پرایمر انجام می‌شود؛ این فرآورده فرآیند توالی سلولی یا مولکولی را می‌یابد و به تحلیل داده‌ها توسط رایانه‌های محاسبه‌گر کمک می‌کند.

کمیل صدرجوادی پژوهشگر حوزه بیوانفورماتیک با اشاره به پیوند میان فناوری پرایمر و بیوانفورماتیک از اهمیت این فناوری در دانش سلولی می‌گوید و ادامه داد: پرایمرها، آغازگرهای توالی سلولی هستند و با استفاده از نوع صحیح این فرآورده، می‌توان محاسبات توالی‌یابی را توسط رایانه با دقتی بسیار بالا انجام داد

این فعال فناور، طراحی پرایمر را یکی از موضوعات فناورانه و مهم در حوزه سلولی و مولکولی می‌داند و درباره آن بیان می‌کند: پرایمرها جزئی ضروری در فرایند همانندسازی دی‌ان‌ای محسوب می‌شود و تا حد زیادی موفقیت تکنیک واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز در گروی طراحی پرایمر مناسب است.

فناوری طراحی پرایمر با استفاده از دانش بیوانفورماتیک صورت می‌گیرد؛ کاری که نیازمند دانش بالایی است و آن‌طور که صدر جوادی می‌گوید، اگر به درستی انجام نگیرد، می‌تواند به بروز مشکلاتی در پزوهش‌ها و آزمایش‌ها منجر شود.

به گفته پژوهشگر حوزه سلولی و مولکولی، طراحی مناسب منجر به تکثیر قطعه مورد نظر در فرآیند توالی یابی ، تولید میزان مناسب از محصول PCR می‌شود. این حجم مناسب را داده‌های رایانه‌ای تبدیل و تحلیل می‌شود؛ بنابراین، باید در طراحی پرایمر بایستی دقت کافی اعمال شود.

طراحی دقیق و سریع پرایمر به کمک نرم‌افزار

طراحی پرایمر اصولی از اصولی برخوردار است که شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگاه‌های کشور با استفاده از روش‌های فناورانه موفق شده‌اند بر حجم، کیفیت و بازدهی واکنش بیفزایند. صدر جوادی مهم‌ترین این ویژگی‌ها را دمای ذوب، محتوای دستگاه‌های آزمایشگاهی مورد استفاده و طول پرایمر می‌داند.

در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در طراحی پرایمر به کمک نرم افزارهای تخصصی طراحی توانمند شده‌اند و آن‌طور که پژوهشگر حوزه بیوانفورماتیک عنوان می‌کند، محصولات و خدمات قابل ارائه در حوزه طراحی پرایمر سلولی نه تنها می‌تواند نیاز پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان را تامین کند بلکه با استفاده از استانداردهای روزآمد، قابل ارائه به دیگر کشورها نیز هست.

ستاد توسعه فناوری‌ سلول‌های بنیادی با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، پژوهش‌های کاربردی و توسعه فناوری، مسیر پیشرفت فناوری سلول‌های بنیادی را با کمک دانش فناوری بیوانفورمایک و طراحی پرایمر ممکن کرده است. این شرکت‌ها با تولید این فرآورده به کمک نرم‌افزارهای بومی، کار طراحی و محاسبه توالی‌های ژنتیکی را  در کوتاه ترین زمان و با بیش‌ترین دقت ارائه می‌کنند

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول