اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

آیا معتاد می‌تواند مواد مخدر را ترک کند؟

دبیر جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ گفت:اعتیاد در سه قسمت جسم، روان و تفکر تاثیر می‌گذارد که قسمت عمده آن تاثیر برروی جسم است، اما در سایر بخش ها نیز باید درمان به صورت کامل انجام شود.

آیا معتاد می‌تواند مواد مخدر را ترک کند؟

به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری فارس،حسین دژاکام، دبیر جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ در  برنامه «سعادت آباد رادیو تهران» درباره تضمین درمان اعتیاد در کنگره ۶۰، گفت: اعتیاد قطعا درمان دارد و اگر کسی بخواهد می‌تواند با حضور در این کنگره درمان شود.

وی ادامه داد: دو مولفه برای درمان اعتیاد وجود دارد؛ اول راه حل طی طریق برای انجام درمان و دوم میل شخص برای درمان اعتیاد. برای شخصی که به اجبار به کنگره می‌آید راه سختی در پیش است اما پس از آشنایی با روش درمان، مسیر آسان می‌‌شود؛ ضمن اینکه هر مصرف کننده ای ممکن است چندین بار ترک اعتیاد کند.

دبیر جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰  درباره روش درمان اعتیاد در کنگره ۶۰، خاطرنشان کرد: ما انواع مواد مخدر داریم که مشابه آن ماده نیز در بدنمان به صورت طبیعی توسط غدد ترشح می‌شود.

دژاکام بیان داشت: اگر ماده مخدری همچون مورفین داریم غده‌هایی در بدن داریم که اندورفین تأمین می‌کند، اگر ماده مخدر شیشه داریم معادل آن در بدن دوپامین داریم که در اثر استفاده از مواد مخدر، غدد ترشح کننده مخدرهای طبیعی بدن از کار می‌افتد حالا هر روشی که بتواند مخدرهای طبیعی بدن را بازگرداند مشکل اعتیاد را برای همیشه از بین می‌برد.

وی گفت: با مصرف مواد مخدر این غدد ذره ذره از بین می‌رود. ما عملیات را معکوس می‌کنیم و دارویی را معادل موادی که فرد مبتلا مصرف می‌کند جایگزین می‌کنیم و در مدت زمان حداقل ۱۰ ماه دارو را به مرور کاهش می‌دهیم تا مصرف دارو به نقطه صفر برسد. زمان برای همه یکسان است؛چون برای بازسازی سیستم نورونی بدن نیاز به زمان خاصی است.

دبیر جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ گفت: طبق آماری که در کنگره ۶۰ به صورت تصادفی روی افرادی که بالای یکسال به درمان رسیدند انجام شد به این نتیجه رسیدیم که بازده درمان در این مجموعه به ۸۷ درصد رسید است.

دژاکام با اشاره به افرادی که پس از ترک دوباره به سمت مواد می‌روند، ابراز داشت:اگر راه غلط باشد فرد به نتیجه نمی‌رسد، اما اگر راه درست باشد اگر چند مرتبه پس از ترک هم بازگردد در نهایت به نتیجه خواهد رسید.

وی متذکر شد: اعتیاد در سه قسمت جسم و فیزیولوژی، روان و جهان بینی و تفکر و اندیشه تاثیر می‌گذارد که قسمت عمده آن تاثیر برروی جسم است اما در سایر بخش ها نیز باید درمان به صورت کامل انجام شود؛ به طور کلی اعتیاد یک جایگزینی است؛جایگزین مخدرهای بیرون به جای مخدرهای درون، جایگزینی افکار پوچ به جای افکار سالم و جایگزین یک روان بهم ریخته به جای یک روان سالم که ضروری است در هر سه قسمت درمان به صورت کامل انجام شود.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا ترک اعتیاد با درمان اعتیاد متفاوت است؟»، گفت: من همیشه به طنز می‌گویم ترک برای دوچرخه یا موتور سیکلت است؛ بیماری ترک ندارد. به طور مثال نمی‌گوییم فردی بیماری قلبی را ترک کرد چون اعتیاد در قسمت فیزیولوژی و روان اختلال ایجاد می‌کند و سیستم بدن را از تعادل خارج می‌کند، قطعا بیماری است؛ می‌توانیم بگوییم اعتیاد جرم است ولی نمی‌توانیم بگوییم بیماری نیست. بیماری باید درمان شود. اگر روش صحیح باشد قطعا درمان نتیجه بخش خواهد بود.

دژاکام گفت: ما بعد از انجام مراحل درمانی برنامه‌های تفریحی، ورزشی و هنری برای افراد در نظر می‌گیریم و به آنها آموزش می‌دهیم که هر فردی برای داشتن بدن نیرومند باید یک رشته ورزشی داشته باشد؛ به همین دلیل روزهای جمعه این افراد در پارک های مختلف در رشته های ورزشی مختلف به صورت گروهی ورزش می‌کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا با ورود کرونا به کشور ما شاهد افزایش آمار مبتلایان به اعتیاد بودیم یا خیر؟»، گفت: متاسفانه آماری دقیق در این خصوص نداریم.

دبیر احیای انسانی کنگره ۶۰ با تاکید بر اینکه خانواده ها باید اعتیاد را کاملا بشناسند، گفت: مهمترین مساله در خانواده‌ها آموزش است که بدانند چگونه با فرد مبتلا رفتار کنند. در کنگره ۶۰ ما دو گروه خانواده و مصرف کننده داریم و خانواده فرد معتاد نحوه برخورد با افراد مبتلا را آموزش می‌بینند.

 دژاکام با تاکید بر اینکه تمام سرویس‌های کنگره ۶۰ رایگان است، گفت: ما در سراسر کشور نمایندگی داریم و افراد مبتلا با ورود به سایت کنگره می‌توانند آدرس شعب را دریافت کنند و برای درمان اقدام کنند.

وی  گفت: اگر فردی به اجبار خانواده به کنگره بیاید ما با فرد معتاد گفت‌وگو می‌کنیم؛چراکه ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد و تمایل به ترک اعتیاد داشته باشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول