اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  حماسه و مقاومت

فارس‌من| تفسیرهای مَن درآوردی و معطلی قانون 10 ساله که همچنان ادامه دارد!

با توجه به درخواست‌های مکرر خانواده ایثارگران و با ثبت امضاهای فراوان در بخش «فارس من» مبنی بر اجرایی نشدن قانون «تبدیل وضعیت استخدامی فرزندان ایثارگران» به نظر می‌رسد اجرا شدن قانون همچنان با فراز و نشیب‌هایی مواجه است.

فارس‌من| تفسیرهای مَن درآوردی و معطلی قانون 10 ساله که همچنان ادامه دارد!

خبرگزاری فارس ـ گروه حماسه و مقاومت: یکی از قانون‌هایی که ماه‌هاست جامعه ایثارگری را درگیر خود کرده است، موضوع تبدیل وضعیت استخدامی فرزندان ایثارگران است. قانونی که طبق آنچه در بند «و» ماده «۴۴» آمده است: «دستگاه‌های اجرایی موظفند حداقل ۲۵ درصد نیاز استخدامی خود را از میان فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر و فرزندان آزادگانی که حداقل پنج سال سابقه اسارت دارند، بدون الزام به رعایت شرط سنی، تحصیلی و آزمونی تأمین و از ابتدا آنان را به صورت رسمی قطعی استخدام نمایند. پنج درصد (۵%) سهمیه استخدامی به سایر جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان آنان اختصاص می‎‌یابد. در مواردی که نیاز به تخصص دارد شرایط علمی لازم‌‎الرعایه است.»

اگر چه در این مدت صحبت‌های مختلفی در این خصوص انجام شد و مجلس شورای اسلامی و بنیاد شهید و امور ایثارگران پیگیر رفع موانع آن برای اجرا بودند، بالاخره بستری فراهم شد تا سازمان امور اداری ـ استخدامی که در ابتدا ان قلت‌هایی برای اجرایی شدن آن آورد هم، همراه شود. 

سرانجام پس از تجمع خانواده‌های ایثارگر مقابل مجلس و کش مکش‌هایی که مطرح بود، اعلام شد بودجه اجرا شدن این قانون در بودجه سال ۱۴۰۰ تصویب شده و این خبر خوش به خانواده ایثارگران داده شد که تا اواخر خرداد ماه سال جاری قانون در معرض اجرا قرار خواهد گرفت. 

اما همچنان ایثارگران زیادی چه در بخش فارس من خبرگزاری و چه به صورت تماس تلفنی اعلام می‌کنند که خبری از اجرایی شدن قانون نیست که نیست. پس از انتشار یک گزارش در همین خبرگزاری مبنی بر چرایی اجرا نشدن قانون، سازمان اداری استخدامی جوابیه‌ای برای خبرگزاری فارس فرستاد و طی آن مدعی شد قانون در حال اجراست: «سازمان اداری و استخدامی کشور همواره اجرای مصوبات مجلس شورای اسلامی را بر خود فرض و لازم دانسته و علی‌رغم ادعای مطروحه در گزارش آن خبرگزاری، بند «و» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه در زمان اعتبار قانون اجرایی شده است.

به نحوی که با تصویب قانون استفساریه بند (و) ماده (۴۴) قانون برنامه پنجم توسعه کشور در سال ۱۳۹۹ در خصوص تبدیل وضعیت استخدامی نیروهای ایثارگر مشمول قانون مذکور به استخدام رسمی، همانند سایر قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی اقدامات لازم برای اجرای قانون مذکور صورت گرفته و فرایندهای مربوط به تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران مشمول قانون استفساریه مذکور در سامانه کارمند ایران طراحی و شیوه‌نامه اجرای فرایند و ساز و کارهای آن طی بخشنامه‌ای در تاریخ ۲۵‏‏/۹‏‏/۱۳۹۹ به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است و از آن زمان تاکنون نیز تبدیل وضعیت مشمولان صورت می‌گیرد.

همچنین، طبق ماده (۴۴) ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، مقرر شده است دستورالعمل مربوط به اجرایی‌کردن بند (د) تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه و تا پایان خردادماه ابلاغ گردد. بدیهی است که با ابلاغ دستورالعمل مربوطه در موعد مقرر اقدامات اجرایی مربوط به تبدیل وضعیت ایثارگران مشمول بند (د) تبصره (۲۰) قانون بودجه کل کشور از سوی دستگاه­های اجرایی انجام خواهد شد.»

همچنین اوحدی رییس بنیاد شهید در نشست خبری اخیر خود در خرداد ۱۴۰۰ اعلام کرد: «با لحاظ کردن بار مالی مصوب قانون بودجه، قرار است این قانون مهم هم اجرایی شود که پشتیبانی جدی از رییس سازمان برنامه و بودجه داریم و قرار است تا پایان خرداد و قبل از تمام شدن عمر این دولت، به صورت قطعی و جدی قانون اجرا شود. ما نیز در بنیاد شهید تا اجرای این قانون پیگیر خواهیم بود.»

اما با توجه به درخواست‌های مکرر خانواده ایثارگران از این خبرگزاری و با ثبت امضاهای زیاد در بخش فارس من مبنی بر اجرایی نشدن این قانون برای آنها، به نظر می‌رسد اجرا شدن قانون تبدیل وضعیت استخدامی همچنان با فراز و نشیب‌هایی برای اجرا مواجه است. 

همچنین برخی دیگر از افراد ایثارگر که با گذشت مشکلات فراوان تا رسیدن به نتیجه صبوری‌‌های فراوانی کرده‌‌اند با مشکلات جدید روبه‌رو شده‌اند که به نظر می‌رسد در دستگاه‌های مختلف فراگیر خواهد شد. 

برای مثال یکی از این فرزندان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان از ابلاغیه امور استخدامی وزارت بهداشت سر باز زده و نیروهای حجمی (گروهی از نیروهای شرکتی) را از شمول دربرگیری این قانون حذف کرده است. در حالی که طبق تعریف واژه «شرکتی» در قانون، تمام شرکتی‌ها که به صورت تمام وقت، یعنی ۲۴ ساعت در هفته که در ادارات کار می‌کنند باید رسمی شوند و فرقی نمی‌کند نوع قرار داد با پیمان‌کار با چه عنوان باشد. مهم کارکرد تمام وقت هست نه نوع شرکتی آن.

بنده الان پنج سال است در دانشگاه به صورت شرکتی تمام وقت کار می‌کنم. این بی‌انصافی است که دانشگاه سر خود قانون را تغییر دهد.» 

در کادر قرمز که توسط دانشگاه همدان منتشر شده، آمده است: بدیهی است نیروهای موضوع قراردادهای واگذاری فعالیت‌های مورد نیاز دانشگاه به شرکت‌های مربوطه به صورت حجمی مشمول آن تبدیل وضعیت نمی‌باشند!

یکی دیگر از فرزندان ایثارگر با گلایه از این که هر روز به شکلی پاس کاری می‌شویم، گفت: «تا جایی که من از ارگان‌های دیگر خبر دارم، تنها از نیروهای قرارداد مستقیم، مدارک اخذ شده و نیروهای پیمانکاری گویا هنوز کارشان روی هواست!»

این تنها گوشه‌ای از مشکلات فرزندان ایثارگر در ارگان و دستگاه‌های مختلف است. حال آنکه هیچ کسی نه پاسخ درستی می‌دهد و نه توضیحی ارایه می‌کند. اینکه هر اداره‌ای بخواهد یک تفسیر جدید روی قانون بیاورد آیا خود قانونی است؟ در این صورت تکلیف افرادی که سردرگم این تفاسیر من درآوردی می شوند چه می‌شود؟  

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول