اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

وجود رانت در تخصیص ارز باعث آزار تولیدکنندگان شده است/ احیای کارخانه‌ای که لانه کبوترها شده بود

معاون قضایی قوه قضاییه گفت: وجود رانت در تخصیص ارز و دریافت برخی مجوزهای فعالیت باعث آزار مدیران صنایع و تولیدکنندگان شده است.

وجود رانت در تخصیص ارز باعث آزار تولیدکنندگان شده است/ احیای کارخانه‌ای که لانه کبوترها شده بود

به گزارش خبرگزاری فارس از ساوه، حجت‌الاسلام حکمت‌علی مظفری عصر امروز در ادامه سفر یک روزه خود به ساوه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی و کمیته حمایت قضایی از تولید از تحمیل شدن مشکلات جدی بواسطه تحریم‌ها در کشور خبر داد و گفت: تحریم و کرونا در حوزه تولید و صنعت مشکلات را تشدید کرده است که مسوولان مربوطه باید برای برون رفت از این وضعیت به فکر چاره باشند. 

وی با بیان اینکه علیرغم مشکلات موجود توانسته‌ایم تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کنیم، افزود: در حال حاضر صنعت کشور بواسطه تلاش کارفرمایان و کارگران رونق دارد و در شهر صنعتی کاوه نیز به عنوان بزرگترین شهر صنعتی کشور شرایط مطلوبی حاکم است. 

معاون قضایی قوه قضاییه افزود: در حال حاضر به دلیل افزایش تولید شهر صنعتی کاوه با کمبود نیرو مواجه شده که شاید برای اولین بار است می‌شنوم یک شهرصنعتی دچار کمبود نیروی کار است. 

مظفری کمبود نقدینگی در حوزه تولید و برخی قوانین دست و پاگیر را از مهم‌ترین چالش‌های صنعت دانست و عنوان کرد: وجود رانت در تخصیص ارز و دریافت برخی مجوزهای فعالیت باعث آزار مدیران صنایع و تولیدکنندگان شده چراکه یک تولیدکننده بصورت عادی باید ماهانه برای مواد اولیه خود در صف انتظار باشد.

وی بیان کرد: متاسفانه پروسه تخصیص ارز بصورت قانونی برای تولیدکنندگان با چالش‌هایی روبروست و تولیدکننده باید ده‌ها کارشناس را برای اخذ دلار 4200 ملاقات کند و به سختی و دشواری یک مجوز را اخذ کند.

 احیای 2 هزار واحد تولیدی و صنعتی در مدت سند تحول

معاون قضایی قوه قضاییه با اشاره به نامگذاری سال جدید گفت: مانع‌زدایی از تولید نیاز به یک عزم و اراده جدی دارد و تلاش و تعامل همه دستگاه‌ها را می‌طلبد لذا اگر این تعامل و همکاری به خوبی اجرا شود مشکلات به راحتی قابل حل  بوده و با ایجاد اشتغال می‌توان از فساد و آسیب‌های اجتماعی نیز جلوگیری کرد. 

وی با بیان اینکه قوه قضاییه درد تولیدکنندگان را می‌فهمد، ادامه داد: وقتی دست یک تولیدکننده را بگیریم خود نوعی جهاد و فضیلت است و یکی از مهمترین اهداف قوه قضاییه در دوران تحول نیز احیای صنایع راکد و نیمه راکد برای جلوگیری از بیکاری کارگران و همچنین از دست رفتن سرمایه تولید کنندگان است که خوشبختانه تاکنون در این راه موفق بوده است.

 مظفری از احیای 2 هزار واحد تولیدی و صنعتی در مدت سند تحول خبرداد و گفت: در سال گذشته نیز بالغ بر 120 شرکت که قرار بود اموال آنها برای تسویه بدهکاران به حراج گذاشته شود احیا شد و اکنو به چرخه تولید برگشته است. 

وی لازمه برون رفت از معضلات را پای کار بودن مسئولین و حضور آنها در وسط میدان دانست و تاکید کرد: دولت اگر قرارنیست دست تولید کننده را بگیرد نباید پای او را بگیرد بلکه باید شرایط را به نحوی آماده کند که یک سرمایه گذار در تولید به خوبی چرخ واحد تولیدی خود را به حرکت در آورد. 

معاون قضایی قوه قضاییه شرکت آونگان اراک را بعنوان یکی از شرکت‌های احیا شده نام برد و افزود: در این شرکت که زمانی به لانه کبوترها بدل شده بود ورود کردیم و با تلاش‌های صورت گرفته این شرکت احیا و به چرخه تولید برگشت لذا رویکرد ما این است که با همت، تلاش و پای کار بودن میتوان واحدهای تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیل را احیا و به چرخه تولید بازگرداند.

مدیرکل امور تصفیه و ورشکستگی قوه قضاییه نیز در این جلسه احیای صنایع در آستانه ورشکستگی را از راهبردهای اصلی قوه قضاییه دانست و گفت: راهبرد ما در دستگاه قضا این است که با اولویت بندی، برنامه احیا و بازسازی واحدهای صنعتی دارای مشکل را در دستور کار قرار دهیم تا از مصادره اموال آنها جلوگیری شود. 

لقمان کیاپاشا افزود: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر به تولید و لزوم رفع موانع پیش رو ، رویکرد دستگاه قضایی نیز علیرغم شدت یافتن تحریم‌ها در حمایت از صنایع جدی تر شده و در این خصوص از صدها تعطیلی واحدهای تولیدی جلوگیری کرده‌ایم.

وی افزود: در شرایطی که کشور هم از لحاظ تحریم‌های همه جانبه و هم تبعات ناشی از شیوع بیماری کرونا دچار مشکلات عدیده‌ای شد اما با تلاش تولیدکنندگان بعنوان فرماندهان و کارگران بعنوان سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی کمبود کالایی در کشور نداشتیم.

مدیرکل امور تصفیه و ورشکستگی قوه قضاییه با بیان اینکه کاهش موانع تولید در دستور کار این قوه قراردارد خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه کشور ما در خصوص شاخص‌های سهولت در کسب و کار وضعیت مناسبی در دنیا ندارد، اما دستگاه قضا در این خصوص قدم‌های مثبتی برداشته و با بخش نامه‌های مختلف تا حد ممکن به حذف این موانع پرداخته است.

ساعات کاری بلند مدت کارگران در واحدهای تولیدی و صنعتی

دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه نیز گفت:حمایت دستگاه قضایی از کار، تولید و صنعت  برای پشتیبانی از جامعه کارگری ضروری است چراکه توجه به این مهم می‌تواند منجر به تقویت اقتصاد و امنیت شغلی شود.

داود میرزایی با اشاره به این که جامعه کارگری  در حال فرسودگی است، اظهار کرد : قراردادهای موقت و عدم امنیت شغلی و مشاغل سخت و زیان آور به این مهم دامن زده است. هم اکنون شاهد تسریع در رسیدگی به مشکلات کارگران  و تکریم بیش از پیش جامعه کارگری هستیم.

وی خواستار توجه به ایمنی  در کارخانجات شد و گفت: متاسفانه  برخی کارفرمایان رعایت مسائل ایمنی را برای  کارفرمایان بسیار پر هزینه می‌دانند و اغلب به آن توجهی ندارند و این امر باعث افزایش حوادث در واحدهای تولیدی و صنعتی شده است.هم اکنون رشد صنعت در ساوه از نرم کشوری بالاتراست و از این رو باید زیر ساخت‌ها نیز به موازات آن افزایش یابد. 

میرزایی با تاکید بر این که کارفرمایان ایمنی را در دستور کار قرار دهند، افزود: بی توجهی به این امر عوارض سنگینی بر شخص، خانواده و جامعه وارد می‌کند و تنها پرداخت دیه کفایت نمی‌کند.

وی قرارداد موقت، مشکلات معیشتی، عدم اجرای تعاونی مصرف و مسکن را از موانع فرا روی جامعه  کارگری دانست.

دبیر اجرائی خانه کارگر ساوه و زرندیه از ساعات کاری بلند مدت کارگران در واحدهای تولیدی و صنعتی ابراز نگرانی کرد و گفت: 12 ساعت کاری به خصوص بانوان، آینده آنان را از لحاظ جسمانی مخاطره انگیز می‌کند و نیاز برای این مهم از سوی مسئولان چاره‌ای اندیشیده شود.

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول