اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

یادداشت

رییسی و رسانه‌ها

پدرام پاک آئین عنوان کرد: نشست خبری رییس جمهور منتخب صرف نظر از خطوط اصلی آن به عنوان مانیفست دولت جدید، ویژگی هایی چند داشت که شاید اشاره به آنها از منظر ارتباطی سودمند باشد

به گزارش خبرگزاری فارس، پدرام پاک آئین در یادداشتی تحت عنوان «رییسی و رسانه ها»  نوشت:

۱. رییس جمهور  منتخب بر خلاف برخی روسای جمهور گذشته، به هیچ سوالی دو پهلو و به اصطلاح  «دیپلماتیک»  پاسخ نداد. آنچه را در ذهن و ضمیر داشت، با رسانه ها در میان گذاشت. برای مثال در پاسخ به پرسشی مبنی بر  امکان ملاقات با رییس جمهور آمریکا در صورت لغو  همه تحریم ها به صراحت پاسخ  گفت: « خیر».  این صراحت  توام با قاطعیت، تصویری از یک سیاستمدار «کاریزماتیک»  و نه «اقتضایی» را از وی به ظهور  رساند که یاد آور  کهن - الگوهای انقلاب اسلامی از جمله گزاره های رفتاری  امام راحل در برخورد  با «ادوارد شواردنادزه» آخرین وزیر خارجه شوروی و نیز مواضع رهبر انقلاب بود که  پیش از این فرموده بودند: « من دیپلمات نیستم، من انقلابی ام».

۲.  هر بخش از اظهارات رییس جمهور منتخب، عبارتی کانونی دارد که رسانه ها به راحتی می توانند آن را تیتر کنند. این گونه سخن گفتن  مختص سیاستمدارانی است که اولا  می دانند می خواهند چه پیامی را به جامعه منتقل کنتد و ثانیا توانایی تبدیل پیام به « نقطه طلایی» را  دارند تا از اظهاراتشان برداشت عمومی یکسانی شکل گیرد .  عبارت کانونی رییس جمهور منتخب در تشریح سیاست خارجی دولت حاکی از نگاه استعلایی به  این حوزه و عبور از  تقلیل گرایی مرسوم در منازعات سیاسی بود؛ ادبیاتی که نشان  می داد دولت جدید بناست از رویکرد گزاره ای به مناسبات خود با جهان بپرهیزد و مسیر تعامل  گفتمانی را  فارغ از نگاه صفر و صدی به تک تک «قطعات پازل دیپلماسی» برگزیند:« سیاست خارجی جمهوری اسلامی با برجام شروع نشده و به برجام محدود نمی شود».  پیداست که این بلندنگری ملی هم برای افکار عمومی  داخلی و هم برای  اطراف خارجی برجام، تعدیل کننده است.

۳. اولویت های رییس جمهور منتخب در نشست خبری، سازگار و هماهنگ با یکدیگر بود. برای مثال اولین عبارت او در پاسخ به نخستین سوال،« از بین بردن بسترهای فساد» و دومین  ویژگی مورد تاکیدش در  توصیف اعضای کابینه نیز  پس از « کارآمدی» –به عنوان وصف عام شایسته سالاری –«فساد ستیزی» بود.آیت الله رییسی گفت که افراد«کارآمد»،«فسادستیز» و «مردمدار» را در دولتش به کار خواهد گرفت.

۴. از ویژگی های نخستین نشست خبری رییس جمهور منتخب ، حضور  تعداد زیادی از مدیران مسئول رسانه ها صرفنظر از گرایش سیاسی آنها بود. ترکیب خبرنگاران پرسشگر ، شمول و توازن لازم نسبت به همه طیف های رنگین کمان رسانه های خبری را نشان می داد.  استمرار این رویکرد از سوی تیم رسانه ای دولت  جدید می تواند نویدبخش  نگاه تعادلی به حوزه رسانه و اجتناب از  اعتبار بخشی به مرزبندی های کاذبی باشد که دولت ها در ادوار کوناگون مبنای روابط  خود با رسانه ها و  گاه حتی معیار  حمایت  از آنها قرار داده اند.

۵. قرینه سازی و حضور یک در میان نمایندگان رسانه های داخلی و خارجی، ابتکاری در خور تامل بود که  هر دو وجه«ملی» و «بین المللی» نشست  و اهمیت متوازن افکار عمومی داخلی و جهانی را به تصویر می کشید.

۶.  آیت الله رییسی در نخستین نشست خبری خود جدی اما آرام ظاهر شد؛ با لحنی گفت و گویی و اندکی شمرده  تر از آنچه در مناظرات شاهد بودیم. هیچ سوالی را بی پاسخ نگذاشت، از پاسخ مستقیم به دال مرکزی هیچ پرسشی طفره نرفت و  پاسخ هیچ سوالی را  با پرسش، طعنه ، کنایه و جمله معترضه نیامیخت. واژه « مردم»  بسامد  بالایی در اظهارات او داشت. رییس جمهور منتخب توانست در نخستین نشست خبری خود همان چیزی باشد که با تصویر  ذهنی  از وی در  جامعه به ویژه رای دهندگان به او سازگار است‌ و  مهمتر آن که برای دور یا نزدیک کردن هیچ یک از لایه های اجتماعی به خود، از « میدان گفتمانی» خویش خارج نشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول