اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

عدم وجود مطالعات علمی باعث آسیب به درختان کهنسال باغ فین شده است

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان گفت: یکی از دلایل اصلی آسیبهای وارده به درختان کهنسال باغ فین در دهه های گذشته، عدم وجود مطالعات علمی و اعمال دستورکارهای کارشناسی بر روی درختان بوده است.

عدم وجود مطالعات علمی باعث آسیب به درختان کهنسال باغ فین شده است

به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، مهران سرمدیان امروز در خصوص آسیب های وارد شده به درختان کهنسال باغ فین کاشان اظهار کرد: در جلسه ای تخصصی با هیات مشاورین ضمن ارائه نقطه نظرات مربوطه در زمینه وضعیت فعلی فضای سبز، راه کارهای لازم جهت افزایش طول عمر درختان و همچنین مقابله با استرس های محیطی وارده به درختان خصوصا گونه های گیاهی حساس و آسیب پذیر بررسی گردید.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان ، ضمن پایش دوره ای وضعیت سلامتی کلیه گونه های گیاهی مجموعه بالاخص درختان کهنسال فضای سبز، افزود: یکی از دلایل اصلی آسیبهای وارده به درختان کهنسال باغ فین در دهه های گذشته، عدم وجود مطالعات علمی و اعمال دستورکارهای کارشناسی بر روی درختان بوده است.

وی با اشاره به اینکه، به منظور حراست و حفاظت از درختان کهنسال ارزشمند باغ فین و بازپیرایی صحیح فضای سبز مجموعه، با تشکیل گروه های کارشناسی شامل متخصصین تراز اول کشور در گرایشهای مختلف علم کشاورزی و جنگلداری، ضمن مطالعه و بررسی وضعیت گذشته و فعلی درختان، پیگیر ساماندهی و پایش دوره ای آنها باشیم.

سرمدیان ادامه داد:  در این گروه تخصصی اشخاص مطرحی از جمله حسن عسکری؛ عضو هیات علمی و ریاست سابق موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، شهرام نعیمی؛ عضو هیات علمی  و رئیس بخش موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، مصطفی خوشنویس؛ عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور و عضو هیئت راهبردی میراث جهانی باغهای ایرانی و مهران صفایی عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند و مشاور ارشد هیات راهبردی پایگاه میراث جهانی باغهای ایرانی حضور دارند که به صورت مستمر و با انجام بازدیدهای میدانی و جلسات فنی به پایش دقیق از سلامتی درختان می پردازند که مهمترین خدمات ارائه شده توسط آنها ، خدمات مربوط به امور باغداری و مدیریت باغ، خدمات مشاوره گیاه پزشکی در زمینه بررسی و کنترل آفات و بیماریها  و خدمات امور مربوط به خاک شناسی وتغذیه گیاهان باغ در فازهای مختلف می باشد.

به گزارش فارس، باغ جهانی تاریخی فین کاشان یکی از آثار ثبت شده در فهرست میراث جهانی است که در خردادماه ۱۳۹۰ به همراه هشت باغ تاریخی دیگر کشور رسماً از طرف یونسکو در سی و پنجمین اجلاس جهانی در شهر پاریس به عنوان یکی از میراث‌های جهانی ثبت شد.این باغ تاریخی و جهانی یکی از زیباترین باغ‌های ایران زمین است که در وسعتی به مساحت ۲۴ هزار مترمربع در دوره صفویه احداث و ملحقاتی هم در دوره زندیه و قاجاریه به آن اضافه شد.


این اثر فرهنگی و تاریخی که در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۱۴ خورشیدی به شماره ۲۳۸ در فهرست آثار ملی ثبت شد، یکی از اهداف اصلی گردشگران داخلی و به خصوص توریست‌های خارجی است که هر سال به عنوان یکی از پربازدیدترین اماکن تاریخی و فرهنگی کشور معرفی می‌شود.

پرواضح است هر گونه کوتاهی در حفاظت و حراست از میراثی زیر ذره بین سازمان جهانی یونسکو قرار دارد، می‌تواند عواقب ناخوشایندی برای جامعه فرهنگی، تاریخی و گردشگری کاشان و ایران داشته باشد.

انتهای پیام/۶۳۱۲۳/ج۲۰/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول