اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

مسکو: به صورت روزانه پیگیر تحولات قره‌باغ هستیم

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان پیگیری روزانه مسکو درباره تحولات منطقه قره‌باغ کوهستانی، از نقش نیروهای صلح‌بان روس مستقر در منطقه قدردانی کرد.

مسکو: به صورت روزانه پیگیر تحولات قره‌باغ هستیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با یک روزنامه این کشور اعلام کرد که مسکو به صورت مستمر پیگیر وضعیت در منطقه قره‌باغ کوهستانی است.

به گزارش وبگاه ارمنستانی «نیوز اِی‌اِم»، زاخاروا در این مصاحبه تاکید کرد که تلاش‌های روسیه برای حل اختلافات بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی به صورت روزانه در جریان است.

وی گفت: «مشورت‌ها و مذاکرات با وزرای خارجه در جریان است. وزارت خارجه روسیه از طریق این وزارتخانه و سفارت‌هایش عملا به معنای واقعی کلمه روزانه (در رابطه با وضعیت منطقه قره باغ کوهستانی) ارتباط دارد و به صورت مرتب درباره تماس‌های تلفنی با وزرای خارجه (دیگر کشورها) بیانیه صادر می‌کند».

زاخاروا در ادامه مصاحبه به روزنامه ایزوستیا تصریح کرد: «روسیه در مرحله پر تنش (درگیری بین باکو و ایروان بر سر قره باغ کوهستانی) و در مرحله پس از درگیری حاد تلاش‌های زیادی برای حل وضعیت موجود انجام داده است».

سخنگوی وزارت خارجه روسیه به حضور نیروهای حافظ صلح این کشور در منطقه قره باغ کوهستانی اشاره و از نقش آفرینی نظامیان این کشور قدردانی کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه تصریح کرد: «البته موضوع نقش آفرینی نیروهای حافظ صلح روسیه را هم باید مطرح کرد که تلاش می‌کنند و به صورت روزانه از مهارتشان برای بهبود بخشیدن به اوضاع استفاده می‌کنند. غیرممکن است که نقش نیروهای حافظ صلح روسیه را دست کم گرفت».

اظهارات این مقام مسکو درباره وضعیت کنونی در منطقه قره باغ کوهستانی در حالی مطرح شده که برخی تنش‌های مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان طی هفته‌های اخیر خبرساز شده بود.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان چهارم آبان ۱۳۹۹ بعد از ۴۴ روز درگیری، با وساطت روسیه بر سر آتش‌بس در منطقه قره‌باغ کوهستانی به یک توافق ۱۰ بندی رسیدند. بر اساس این توافق، ارمنستان موظف شد اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در آغ‌دام، کلبجر و لاچین را تخلیه کرده و کریدوری زمینی از نخجوان به جمهوری آذربایجان ایجاد کند.

در مقابل جمهوری آذربایجان نیز متعهد شد ضمن توقف عملیات‌های نظامی، کریدور لاچین را (به عرض پنج کیلومتر) ‌برای اتصال قره‌باغ به خاک ارمنستان تضمین کند. شهر آزاد شده شوشا به همراه همه مناطق آزادشده به باکو واگذار شد.

در بند سوم و چهارم توافق سران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان به استقرار نیروهای حافظ صلح مسکو اشاره شده است.

طبق بند سوم، «گروهی از نیروهای صلح‌بان فدراسیون روسیه شامل ۱۹۶۰ پرسنل نظامی، ۹۰ نفربر زره‌پوش، ۳۸۰ خودرو و تجهیزات ویژه در طول منطقه تماس قره‌باغ کوهستانی و در طول کریدور لاچین مستقر خواهند شد».

در بند چهارم این توافق هم آمده است: «استقرار نیروهای صلح‌بان فدراسیون روسیه، به موازات عقب‌نشینی نیروهای مسلح ارمنستان صورت خواهد گرفت. مدت زمان استقرار نیروهای حافظ صلح روسیه ۵ سال خواهد بود و این مدت به طور خودکار برای ۵ سال بعد تمدید خواهد شد، مگر آنکه هر کدام از طرفین ۶ماه قبل از انقضای این دوره، قصد خود را برای انقضای این بند اعلام کند (جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول