اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

انتشار کتاب ملودی‌های محلی و خاطره‌انگیز «قطعاتی برای قانون»/دفتر کنسرت‌های آنلاین «برخط ماه و نوا» بسته شد

کتاب «قطعاتی برای قانون» شامل گلچینی از ملودی‌های بومی ایرانی و آهنگ‌های خاطره‌انگیز با تألیف سحر میرهاشمی منتشر شد.

انتشار کتاب ملودی‌های محلی و خاطره‌انگیز «قطعاتی برای قانون»/دفتر کنسرت‌های آنلاین «برخط ماه و نوا» بسته شد

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، کتاب موسیقایی «قطعاتی برای قانون» به تألیف سحر میرهاشمی و نت‌نویسی صالح آسترکی توسط انتشارات آروَن انتشار یافت.

این اثر شامل گلچینی از ملودی‌های بومی ایرانی و آهنگ‌های خاطره‌انگیز با تألیف سحر میرهاشمی منتشر شد.

نگارش این مجموعه که دارای ۲۵ قطعه و ۵۳ صفحه است، حدود شش ماه به طول انجامیده است. 

در بخشی از مقدمه  کتاب آمده است: «مردم ایران زمین از روزگاران کهن پیوند عمیقی با موسیقی داشته‌اند. در واقع موسیقی دستاورد فرهنگ متداوم مردم این خاک و بوم است. سرمایه اصلی موسیقی، بخش سنتی آن است. در این میان قطعات مرسوم به فولکلوریک، نواخته شده‌اند که از ابتدا به طور غیرمکتوب و به صورت سینه به سینه منتقل شده‌اند. این نوع موسیقی که به موسیقی قومی و بومی نیز مشهور است در زیر مجموعه موسیقی سنتی قرار دارد و شکل مردمی‌تر موسیقی سنتی است.»

مجموعه حاضر از دو بخش تشکیل شده که بخشی از آن متعلق به قطعاتی از موسیقی فولکلور و بخشی دیگر برگرفته از قطعات فیلم‌های جهانی است. 

این انتخاب برای تنوع نوازنده یا هنرجو در نظر گرفته شده است. این کتاب جنبه آموزشی نداشته و از نظر تکنیکی، قطعات کتاب با یکدیگر هم سطح هستند. زینت‌های نوشته شده در کتاب، با توجه به توانایی نوازندگان می‌تواند ساده یا دشوار بوده  و نواختن هنرجو را با قوت و ضعف آموخته‌های خود آشنا می‌سازد.

همچنین از این هنرمند به تازگی مجموعه «آموزش مربی‌گری موسیقی کودک» توسط انتشارات آروَن منتشر شده است.

علاقه‌مندان جهت تهیه این کتاب آموزشی می‌توانند با انتشارات آروَن تماس حاصل کنند.
***************************

دفتر چهارمین دوره کنسرت‌های آنلاین «برخط ماه و نوا» بسته شد

چهارمین دوره کنسرت‌های آنلاین «برخط ماه و نوا» به صورت آنلاین توسط انجمن موسیقی ایران با مشارکت بنیاد فرهنگی هنری رودکی و‌ حمایت دفتر موسیقی برگزار شد.

در روز چهارم و پایانی اجراها و مطابق با جدول پخش، ابتدا گروهی پنج نفره متشکل از آزاده امیری نوازنده تار، علیرضا دریایی نوازنده کمانچه، مریم ملا نوازنده تمبک، صبا رمضان نوازنده سازهای کوبه‌ای و به خوانندگی نوید نوروزی به روی صحنه رفتند و قطعات باران، ساز و آواز (علیرضا دریایی و نوید نوروزی)، طرب انگیز، تکنوازی تار، چهار مضراب با همراهی تمبک مریم ملا و تصنیف دوستت دارم را اجرا کردند.

قطعاتی که این گروه در این کنسرت اجرا کردند، در دستگاه شور و آواز دشتی بود که آهنگسازی تمامی این قطعات برعهده آزاده امیری بود. تمامی این قطعات، از ساخته‌های چند سال گذشته این هنرمند است که به صورت صوتی منتشر شده‌اند. این قطعات برای ارکستر بزرگتری که شامل تار، سنتور، عود، کمانچه، کمانچه آلتو، تار باس، تمبک، سازهای کوبه‌ای و خواننده نوشته شده بود اما به دلیل شرایط این اجرا، گروه تصمیم به اجرای این قطعات با ارکستر کوچکتری گرفت.

اجرای دوم توسط گروه سه نفره نوید توسلی نوازنده سنتور، صابر سوری نوازنده عود و بهنام معصومی نوازنده تمبک به روی صحنه برده شد. این گروه در این کنسرت، قطعات نهفته در یادها اثر ابوالحسن صبا و پرویز مشکاتیان، بداهه نوازی، پرواز اثر صابر سوری، بداهه نوازی، چهار مضراب در امتداد نوا اثر نوید توسلی، بداهه نوازی و در پایان باده گسار اثر نوید توسلی را اجرا کردند. ‌
این گروه تمامی قطعات را در دستگاه نوا اجرا کردند و نحوه انتخاب قطعات، براساس مشورت دو عضو اصلی گروه یعنی نوید توسلی و صابر سوری بود.

اجرای پایانی روز چهارم نیز به اجرای محمدامین اکبرپور نوازنده تار و عیسی شکری نوازنده دایره اختصاص داشت. این گروه قطعات پیش‌درآمد از آقای نی داوود، درآمد‌های ردیف آن، گوشه‌های کرشمه، سارنگ، دادآفرین، ضربی دادآفرین، آواز و دلکش، ضربی دلکش، جامه دران و فرود دلکش، ضربی چهارپاره، گوشه راک آقای نی داوود و همچنین یک ضربی در راک کشمیر، فرود و همچنین یک تصنیف نصیر خوانی را اجرا کردند.

این گروه تمامی قطعات را در دستگاه ماهور اجرا کردند. این اجرا، ادامه‌ی دونوازی‌هایی بود که در سال ۱۳۹۲ به نام «سینه‌ی مشروح» یادواره مرتضی نی داوود اجرا کرده بودند که در آن کنسرت، صفحه و ردیف سه گاه آقای نی داوود را کپی کرده بودند و قطعات را بر آن اساس ساخته بودند. در این اجرا، محمدامین اکبرپور به همراه عیسی شکری ردیف و صفحه ماهور استاد نی داوود را کپی کرده بودند و آن را اجرا کردند.

گفتنی‌ست؛ این فصل از برنامه‌ها در سه دوره توسط انجمن موسیقی ایران برنامه‌ریزی و به صورت ماهیانه اجرا خواهد شد. گونه‌های مختلف موسیقی از جمله موسیقی دستگاهی، نواحی و کلاسیک غربی در این دوره در جدول برنامه‌ها گنجانده شده‌اند تا از حداکثر ظرفیت هنرمندان موسیقی در سه دوره برگزاری استفاده شود. 

مجموعه کنسرت‌های آنلاین در ماه‌های خرداد، تیر و مرداد ۱۴۰۰ طبق جدول‌های اجرایی پخش خواهند شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول