اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل

کشورهای بریکس خواستار حل مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران شدند

کشورهای عضو بریکس در بیانیه پایانی خود خواستار حل و فصل مسالمت‌آمیز میائل پیرامون برنامه هسته‌ای ایران شدند.

کشورهای بریکس خواستار حل مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران شدند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، کشورهای عضو «بریکس» (شامل برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی) خواستار حل و فصل مسالمت‌آمیز مسائل پیرامون برنامه هسته‌ای ایران شدند.

در بیانیه پایانی وزیران خارجه کشورهای عضو بریکس تصریح شده کشورهای حاضر بر ضرورت حل و فصل دیپلماتیک و مسالمت‌آمیزبرنامه هسته‌ای ایران تأکید کرده‌اند.

در این بیانیه آمده است: «وزیران خارجه بر ضرورت حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران از طریق روش‌های صلح‌آمیز، دیپلماتیک و منطبق با قوانین بین‌المللی تأکید کرده و اهمیت اجرای کامل و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را خواستار شدند.»

کشورهای عضو بریکس در ادامه این بند از بیانیه از تمدید تفاهم فنی میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز استقبال کرده‌اند.

این خبر در شرایطی منتشرشده که دولت آمریکا ادعا می‌کند در حال تلاش برای بازگشت به برجام از طریق مذاکرات جاری در شهر وین است.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» کارشکنی‌ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد.

دولت اوباما علی‌رغم ادعای رفع تحریم‌ها سیاست‌های مختلفی از جمله هراس‌افکنی در بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی را برای از بین بردن آثار عملی رفع تحریم‌ها در دستور کار قرار داد.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواستار راستی‌آزمایی برای رفع تحریم‌ها است.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول