اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  بازار

آیا درمان قطعی وزوز گوش وجود دارد یا امکان پذیر است؟

اگر تجربه شنیدن صدای ویز ویز، هوهو، سوت کشیدن، زنگ زدن در سر یا گوش خود در طول روز دارید، بدون شک شما از وزوز گوش رنج می برید. بعضی مواقع این صدا می تواند در یک یا هردو گوش یا در سر شنیده شود. مهمترین علت ایجاد و شروع وزوز گوش کم شنوایی می باشد.

آیا درمان قطعی وزوز گوش وجود دارد یا امکان پذیر است؟

همچنین می توان به عواملی نظیر افزایش سن، سیگار کشیدن، مصرف مشروبات الکلی، ضربه صوتی شدید، جرم گوش، بیماری های گوش(اتواسکلروزیس، کلستئاتوما) اشاره کرد. برای افراد با وزوز گوش مشکلاتی نظیر عدم تمرکز، خواب نامناسب، مشکل در محل کار، مشکلات احساسی، خلق و خوی فرد شود.

در مقالات درمان های زیادی برای وزوز گوش بیان شده است اما به دلیل مکانیسم متفاوت وزوز گوش اثر متفاوتی برای هر فرد ایجاد می کند.

از جدیدترین درمان وزوز گوش که می توان آن را به عنوان درمان قطعی وزوز گوش بیان کرد: تحریک الکتریکی عصب شنوایی، صدادرمانی در فرکانس وزوز، استفاده از مسکر، تقویت شنوایی با سمعک می باشند.

وزوز گوش چیست؟

وزوز یک صدا با منشا داخلی است که از درون گوش یا سر فرد بخصوص در محیط ساکت قابل شنیدن است، درحالی که این صدا منشا خارجی ندارد. وزوز گوش به دو صورت شنیده می شود:

*وزوز سابجکتیو

در وزوز سابجکتیو صدای وزوز تنها برای خود فرد قابل شنیدن می باشد و اطرافیان قادر به شنیدن صدا نمی باشند اما در وزوز ابجکتیو نه تنها وزوز برای فرد بلکه برای اطرافیان نیز قابل شنیدن است که این وزوز را وزوز عینی می نامند.

علت های ایجاد این دو نوع وزوز متفاوت می باشد و به طور کلی بیشتر وزوز بیماران به صورت سابجکتیو می باشد.

معمولا وزوز گوش در افراد بالای 50 سال اتفاق می افتد اما در بعضی موارد می تواند حتی در کودکان و بزرگسالان نیز دیده شود. همچنین وزوز گوش می تواند برای هر فردی از نظر علت ایجاد، شدت و فرکانس وزوز، مدت زمان شنیدن صدا و حتی پاسخ به درمان متفاوت باشد.

از مهمترین علت های وزوز گوش کم شنوایی می باشد به این صورت که کم شنوایی(کم شنیدن صدا) سبب تغییر الگوهای مغزی می شود و همین عامل سبب شروع وزوز یا زنگ گوش می شود.

انواع صداهایی که تحت عنوان وزوز ممکن است بشنوید:

*صدای کلیک : انقباض ماهیچه های گوش شما می تواند باعث صدای کلیک شدید شود.

*صدای زوزه :این نوسانات صوتی معمولاً عروقی هستند و ممکن است هنگام ورزش یا تغییر موقعیت ها ، مانند زمان خوابیدن یا ایستادن ، متوجه آن ها شوید.

*صدای تپش قلب : مشکلات رگ های خونی مانند فشار خون بالا ، تومور و انسداد کانال گوش یا لوله استاش می تواند علت صدای تپش قلب در گوش شما باشد.

*صدای زنگ کم : بیماری منییر می تواند باعث صدای زنگ کم در یک گوش شود.

*صدای زنگ بلند: قرار گرفتن در معرض سر و صدای طولانی مدت ، کاهش شنوایی مربوط به سن یا داروها می توانند باعث زنگ زدن مداوم و پر فشار در هر دو گوش شوند. تومور عصب شنوایی می تواند باعث زنگ زدن مداوم و پر فشار در یک گوش شود.

*صداهای دیگر

علت های معمول وزوز گوش؟

علت های زیادی در ایجاد وزوز گوش نقش دارند که در این مقاله تنها به مهمترین ان ها اشاره می شود:

*افزایش سن

احتمال کم شنوایی ناشی از سن(پیرگوشی) بعد از 60 سالگی افزایش می یابد. کم شنوایی یکی از مهمترین عوامل شروع وزوز گوش می باشد.

*مصرف سیگار

*جنسیت

احتمال بروز وزوز در آقایان بیشتر از خانم ها می باشد.

*در معرض قرارگیری با صدای بلند

با قرارگیری در صداهای بلند بخصوص در محل کار عاملی برای آسیب به گوش(کم شنوایی) و به مرور شروع وزوز گوش می باشد.

*بیماری اتواسکلروزیس

اختلال در عملکرد مناسب استخوانچه های گوش میانی به دلیل ایجاد بافت اسفنجی در محل اتصال استخوانچه رکابی و حلزون باعث ایجاد کم شنوایی و وزوز گوش می شود.

*تجمع جرم گوش

جمع شدن بیش از حد جرم(واکس گوش) در کانال گوش می تواند سبب کم شنوایی و وزوز گوش موقت شود.

*مشکلات پزشکی

وجود بیماری های گوش داخلی نظیر بیماری منییر، آسیب گردن یا سر، اختلال در رگ های خونی، فشار خون بالا، تومورهای سر یا گردن و... می تواند در شروع وزوز گوش نقش داشته باشند.

*مصرف دارو

وزوز گوش می تواند از اثرات جانبی مصرف بعضی از دارو ها نظیر آسپیرین، آنتی بیوتیک ها، ضدافسردگی، داروهای سرطانی و... باشد.

درمان وزوز گوش

تحقیقات بسیار زیادی بر روی وزوز گوش و درمان آن انجام شده است. از این روش ها می توانیم به استفاده از ویتامین ها، زالودرمانی، طب سنتی، طب سوزنی، صدادرمانی، مسکر یا پوشاننده، تحریک الکتریکی، تحریک مغناطیسی، سمعک های مخصوص وزوز گوش و غیره می توان اشاره کرد. روش مداخلات روانشناختی، این روش بیشتر به منظور کاهش اضطراب ناشی از وزوز است و همچنین در بهبود کیفیت زندگی و کاهش افسردگی ناشی از وزوز گوش مؤثر است. اما این روش هیچ اثری بر بلندی وزوز ندارد.

در حالی که برخی از مداخلات موجود در حال حاضر در بهبود کیفیت زندگی و کاهش پریشانی روانی ناشی از وزوز گوش مؤثر هستند ، اما روی بلندی صدای وزوز کمترین تأثیر را نشان می دهند.

به علت مکانیسم متفاوت وزوز گوش نتایج در تمامی بیماران یکسان نیست به این معنی که شاید یک روش برای تمامی بیماران پاسخگو و مناسب نباشد. اما در بین این روش ها بعضی از آنها نسبت به بقیه موارد اثردهی بیشتر و بهتری داشتند نظیر صدادرمانی، سمعک، تحریک الکتریکی.

سمعک ها اغلب برای افرادی که از وزوز گوش و کم شنوایی به طور همزمان رنج می برند، توسط متخصصین شنوایی شناس تجویز می شود. برای بسیاری از افراد، وزوز گوش ممکن است مربوط به فقدان صدا باشد یا همان کم شنوایی. هدف از استفاده از سمعک ها برای درمان وزوز گوش، اصلاح هرگونه کم شنوایی با این احتمال است که ممکن است این امر به کاهش وزوز گوش کمک کند. فرد باید سمعک ها را در تمام ساعات بیداری بپوشد تا بیشترین سود را از آن ها ببرد. صداهای محیطی طبیعی تقویت شده توسط سمعک اثر "پوشانندگی" برای وزوز گوش فراهم می کنند و اجازه می دهند تا شنونده آنچه را که قرار است بشنوند، بشنود و به کاهش وزوز گوش کمک می کند.

برخی از شرکت های تولیدکننده، سمعک را همراه با ژنراتور صدا تولید می کنند. پس سمعک علاوه بر بر تقویت صداها ، صداها با زیر و بمی و شدت های متفاوت را نیز در اختیار شما قرار می دهد تا سعی کنید به روند عادت (عادت به صدای وزوز گوش) کمک کنید. اغلب چند هفته طول می کشد تا با سمعک ها سازگار شوید و مجدداً به سطح عادی صدا عادت کنید. پس از پایان دوره عادت پذیری، پوشیدن سمعک بسیار رضایت بخش خواهد بود.

در حالی که برخی از مداخلات موجود در حال حاضر در بهبود کیفیت زندگی و کاهش پریشانی روانی ناشی از وزوز گوش مؤثر هستند، اما روی بلندی صدای وزوز کمترین تأثیر را نشان می دهند.

 

آیا درمان قطعی وزوز گوش وجود دارد؟

درمان قطعی وزوز گوش به علت و عامل ایجاد کننده آن بستگی دارد. در مواردی که یک علت فیزیولوژیک آن را به وجود آورده باشد با درمان آن، معمولا وزوز نیز از بین می رود.

دکتر سید یحیی حسینی  شنوایی شناس مولف کتاب ارزیابی شنوایی کودکان

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول