اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

تاکید معاون استاندار بر برخورد قانونی با رهاکنندگان پسماند عفونی در مشهد/ تولید بیشترین پسماند عفونی در مناطق یک و ۹ مشهد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی از دستگاه‌های متولی ناظر خواست با تولیدکنندگان پسماند عفونی که نسبت به رها کردن آن در معابر عمومی اقدام کرده و سلامت عمومی را به خطر می‌اندازند، برخورد قانونی کنند.

تاکید معاون استاندار بر برخورد قانونی با رهاکنندگان پسماند عفونی در مشهد/ تولید بیشترین پسماند عفونی در مناطق یک و ۹ مشهد

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سیدکمال‌الدین میرجعفریان امروز در نشست کارگروه مدیریت پسماند خراسان رضوی اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی مرتبط با پسماند باید موضوع پسماندهای عفونی را با حساسیت ویژه‌ای دنبال کنند زیرا این مساله فراتر از دستورالعمل‌ها و قوانین و مقررات است و ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه براساس الزاماتی که همراه با صدور پروانه فعالیت برای مطب یا مجتمع پزشکی دارای پسماند عفونی تعریف می شود یا باید خود صاحب پروانه مسئول امحای پسماند عفونی‌اش باشد یا دستگاه متولی که با آن قرارداد منعقد می‌کند، این مسئولیت را برعهده گیرد، تاکید کرد: لازم است ضمن فرهنگ‌سازی، دستگاه‌های متولی رصد و پایش میدانی در خصوص چگونگی دفع پسماندهای عفونی را افزایش دهند و پس از صدور پروانه فعالیت و تنظیم قرارداد پسماند، دستگاه متولی صادرکننده پروانه باید نظارت بر رعایت الزامات مبتنی بر صدور این پروانه را انجام دهد و یک پشتوانه اجرایی نیز برای آن دیده شود.

وی بر همکاری شهرداری در دفن پسماندهای عفونی تاکید کرد و گفت: برای داشتن پشتوانه اجرای رعایت الزامات داشتن پروانه فعالیت مکان‌های تولیدکننده پسماند عفونی، باید بخش «نظارت بر بهداشت محیط» به عنوان دستگاه نظارتی به این موضوع ورود کرده و گزارشی از صدور پروانه‌های فعالیت و اعمال ضوابط و مقررات ارایه دهد.

میرجعفریان ضمن اشاره به اینکه مبداء تولید پسماند و مقصد دفع و از بین رفتن آن مشخص است، گفت: در ابتدا باید دارنده پروانه فعالیت، مقید باشد که چطور پسماند عفونی‌اش امحا شود تا مخاطرات زیست محیطی ایجاد نکند، از سوی دیگر وظیفه ذاتی دستگاه اجرایی که پروانه فعالیت برای مکان‌های تولیدکننده پسماند عفونی صادر می‌کند، بازدیدهای مستمر و نظارت بر چگونگی دفع آن پسماندها است، افزون بر این باید اداره کل حفاظت محیط زیست نظارت عالیه بر تمام این موارد را داشته باشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: ما قدردان زحمات کادر پزشکی و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستیم اما انگشت‌شمار هستند افرادی که ناآگاهانه مرتکب تخلف در حوزه پسماند عفونی می‌شود بنابراین نظارت بر فعالیت این افراد ضرورت دارد تا زحمات سایر پزشکان و پرستاران از بین نرود.

شهرداری بابت انتقال و دفن پسماندهای عفونی، هزینه دریافت می‌کند

معاون سازمان نظام پزشکی مشهد نیز در این نشست با بیان اینکه مشهد در حوزه دفع پسماند عفونی، از شهرهای پیشقدم بوده است، اظهار کرد: از بین سه هزار مطب در محدوده دانشگاه علوم پزشکی، برخی از آنها پسماند عفونی تولید می کنند و ۷۵ درصد از آنها با سازمان نظام پزشکی قرارداد عفونی به امضا رسانده و موظف هستند الزامات مدیریت این بخش را رعایت کنند.

اصغر حاتمی افزود: شهرداری بابت انتقال و دفن پسماندهای عفونی، هزینه دریافت می‌کند که این فشار مضاعفی بر جامعه پزشکی است و لازم است در این زمینه همکاری های لازم صورت گیرد، سازمان نظام پزشکی مشهد با کمک متخصصان عفونی و اساتید دانشگاه، پسماند عفونی را تعریف،  اسناد مرتبط با آن را تنظیم و مطب‌هایی را که پسماند عفونی به آنها تعلق می‌گیرد، مشخص کرده است.

وی اضافه کرد: بازدیدهای نظارتی با همکاری مرکز بهداشت از مطب‌ها و مجتمع‌های پزشکی در سطح شهر انجام می‌گیرد، در صورتی که با سازمان نظام پزشکی قرارداد پسماند عفونی داشته باشند اما الزامات مربوط به آن را رعایت نکنند، با آنان برخورد قانونی می شود.

۲ متقاضی برای سرمایه‌گذاری در سایت پسماندهای صنعتی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پس از اعلام فراخوان سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی سایت پسماندهای صنعتی و ویژه استان و تبیین نتایج بررسی‌های به عمل آمده توسط هیات ارزیابی، ۲ متقاضی برای سرمایه‌گذاری در این بخش اعلام آمادگی کردند.

تورج همتی افزود: فراخوان مزبور توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت اطلاع رسانی و منتشر شد که علاوه بر ایجاد سایت پسماندهای صنعتی، برای ایجاد زباله‌سوز نیز دعوت به همکاری شده بود.

وی اظهار کرد: پس از ارزیابی به عمل آمده، یک سرمایه‌گذار به عنوان منتخب و یک سرمایه‌گذار به عنوان جایگزین در بخش لندفیل فراخوان مزبور پذیرفته شد، با توجه به زمین درخواست شده از سوی متقاضیان برای اجرای لندفیل و پهنه کلی موجود برای سایت مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه نیاز فعلی خراسان رضوی و حفظ فضای رقابتی در فعالیت مزبور، ۱۵ هکتار برای هر متقاضی شامل کاربری‌های لندفیل، فضای سبز و تاسیسات عمومی اختصاص یافت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بیان کرد: در محور زباله سوز نظر به عدم ارایه اطلاعات مکفی و تکمیلی از سوی متقاضیان، امکان ارزیابی در این خصوص میسر نبوده و هیات ارزیابی برگزاری فراخوان مجدد در این محور را پیشنهاد کرد.

میرجعفریان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی در این باره گفت: مقدمات استقرار سرمایه‌گذار در محل مورد نظر برای ایجاد سایت پسماندهای صنعتی باید توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت فراهم شود، اطلاعات اولیه به سرمایه گذار داده شود و سایر دستگاه‌های اجرایی نیز در چهارچوب مقررات حداکثر همکاری را با سرمایه‌گذار داشته باشند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: قرار بود که سازمان مدیریت پسماند مطالعات پسماند روستایی را کامل کند اما اتمام این مطالعات و نهایی شدن آن زمان می برد بنابراین تا آن زمان باید برنامه‌ای برای مدیریت پسماند روستایی در خراسان رضوی تدوین شود.

محمد شفیعی افزود: لازم است که روستاهای دارای جمعیت بیش از سه هزار نفر که اغلب تبدیل به شهر شده‌اند، ملزم به طراحی و اجرای محل دفن زباله‌هایشان شوند؛ باقی روستاها نیز متناسب با جمعیتشان، از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست مورد ارزیابی اولیه قرار گیرند که میزان نیاز آنها به محل دفن زباله چقدر است.

وی بیان کرد: شهرستان‌ها آمادگی ایجاد حداقل سه تا پنج محل دفن زباله را دارند که تحقق این مهم نیازمند همراهی دستگاه‌های اجرایی بویژه منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و آب منطقه ای است.

شفیعی با بیان اینکه برخی از روستاها در داخل حریم شهر قرار گرفته اند، افزود: طبق تبصره سه ماده ۹۹ قانون شهرداریها، این نهادها مکلف هستند از محل درآمد حاصل از دریافت عوارض از روستاها، برای مدیریت پسماند آنها وارد عمل شوند لذا انتظار می رود پسماند روستاهای واقع شده در حریم شهر را رایگان بپذیرند که این خود به تنهایی روستاییان را ترغیب به امحای استاندارد پسماندها می کند.

تولید بیشترین پسماند عفونی در مناطق یک و ۹ مشهد 

در جمع‌بندی  این نشست همچنین مناطق یک و ۹ مشهد دارنده بیشترین پسماندهای عفونی شهر مشهد معرفی شدند که در پاره‌ای موارد این پسماندها از سوی مطب‌ها و مجتمع‌ها در معابر رها شده و جان زباله‌گردان و بسیاری از مردم را در معرض خطر قرار می‌دهد، از سوی دیگر پسماند فاضلاب‌های خانگی نیز در فصل بهار و تابستان بعضا در داخل آب‌های سطحی رها می‌شود که این از دیگر معضلات شهر مشهد است؛ همچنین مقرر شد که سازمان نظام پزشکی مشهد فهرست واحدهایی که زباله‌های عفونی را در معابر رها می‌کنند، مشخص کند تا این مورد پیگیری شده و مشکل برای همیشه حل شود.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول