اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گیلان

«خرشک» همچنان نالان/ اهالی: خرشک را به ما برگردانید

علیرغم تلاش‌های صورت گرفته پس از چند روز از وقوع رانش کوه و زمین در روستای خرشک رودبار، اهالی همچنان نالان بوده و خواهانند مسؤولان علاوه بر اینکه با مسببان حادثه رانش در محل برخورد کنند، روستایشان نیز سریعاً به آن‌ها برگردد.

«خرشک» همچنان نالان/ اهالی: خرشک را به ما برگردانید

به گزارش خبرگزاری فارس از رودبار، چند روزی از رانش کوه و زمین در روستای خرشک از توابع بخش رحمت‌آباد و بلوکات شهرستان رودبار می‌گذرد.

 

در همان ساعات ابتدایی وقوع رانش در خرشک، ستاد مدیریت بحران در فرمانداری شهرستان رودبار تشکیل شد و مقرر شد اهالی در ابتدای امر به پایین‌دست و به قول فرماندار شهرستان در هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم گردی اسکان اضطراری داشته باشند.

 

بحران در خرشک رودبار تا جایی پیش رفت که مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری گیلان در فرمانداری شهرستان رودبار حضور یافت و امورات مربوط به ساماندهی، هماهنگی و تسهیل و تسریع خدمات دولتی را برای پایداری وضعیت خرشک به کار گرفت.

 

هلال‌احمر نیز در پی رانش کوه در خرشک رودبار علاوه بر حضور در منطقه و امدادرسانی به مردم که گفته‌شده بود سه مصدوم بر جای گذاشته، تلاش کرد تا شرایط مردم حادثه‌دیده را چه به لحاظ اسکان اضطراری و چه توزیع آذوقه را حدی پایدار کند.

 

بسیج، سپاه و از همه مهم از گروه‌های جهادی فعال استان و شهرستان رودبار نیز در همان روزهای نخست رانش در خرشک در محل حاضرشده و با انتقال اسباب و اثاثیه منزل خرشکی ها و همچنان تأمین و توزیع غذای بین نیازمند در وسط میدان بودند.

 

اما علیرغم تلاش‌های صورت گرفته در شهرستان رودبار جهت پایداری وضعیت خرشکی ها، ظاهراً آرامش هنوز به روستا و روستائیان برنگشته و اهالی بسیار از وضعیت موجود نگران‌اند.

 

آن‌ها اکنون زندگی چندین ساله خود را با رانشی که مدعی هستند ناشی از فعالیت معادن در پایین‌دست بوده تا حدودی ازدست‌داده‌اند و در خانه و کاشانه بستگان خود و یا در اماکن اضطراری پیش‌بینی‌شده ساکن‌اند.

از هر اهل خرشکی که سؤال کنید از محل چه خبر؟ با بغضی که در گلو دارند، می‌گوید یا خانه خود و خویشانشان ویران‌شده و یا خانه خود و همسایه‌اش در معرض تهدید و رانش است.

 

اراضی کشاورزی، باغ و همچنین دام و طیور خرشکی ها نیز در پی رانش کوه از خود خرشکی ها نیز وضعیتی به‌مراتب بحرانی‌تر دارند. به گفته اهالی خرشک قرار بوده جهاد کشاورزی علوفه و غذای دام و طیور را به‌اندازه کافی در اختیار آن‌ها قرار دهد.

 

برخی دیگر از اهالی معتقدند در پی برداشت‌های نامتعارف فعالان معدن و شن و ماسه، مقاومت‌های اجتماعی مردم در برابر آن‌ها شکل گرفت و حتی مسئولان دستگاه‌های نظارتی نیز همکاری خوبی با آن‌ها داشتند اما همچنان برداشت‌های بی‌رویه و احتمالاً غیرقانونی ادامه یافت و وضعیتشان همینی هست که اکنون شاهدان هستند.

 

آن‌ها می‌گویند در تمام خرشک -کوه و دشت و جنگل آن - خاطره دارند و با اینکه مخاطرات برداشت‌های بی‌رویه را به گوش مسئولان رسانده‌اند اما همچنان برداشت‌ها صورت گرفته و خاطراتشان نیز در حالی نابودی است.

آن‌ها می‌گویند بهشت خرشک شان نابود و ویران‌شده است و در شرایط کنونی مانده‌اند که چه باید بکنند. آن‌ها می‌گویند مسؤولان باید برای مردم خرشک فکر اساسی کنند و خرشک را به مردم پس دهند.

 

البته شناسایی عاملین و مسببان وضعیت کنونی خرشک از دیگر دغدغه‌های مردم منطقه است که از دستگاه قضایی به‌شدت می‌خواهند به این وضعیت رسیدگی کرده و آینده روشنی را برای آن‌ها ترسیم کنند.

 

اکنون باید دید باگذشت چند روز از وضعیت اهالی خرشک در پی رانش کوه و زمین، مسؤولان برای پایداری روستا چه برنامه‌ای دارند؛ آیا ساماندهی آن‌ها به پایین‌دست و دست کشیدن خرشک را برایشان نسخه پیچیده‌اند و یا اینکه تلاش می‌کنند خرشک با تمام ظرفیت‌ها و منابع و خاطرات اهالی به آن‌ها برمی‌گردد.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول