اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کردستان

چشم‌انداز صادرات ایران به اقلیم کردستان ۲۰ میلیارد دلار است

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه گفت: اقلیم سهم قابل توجهی در صادرات ایران به خود اختصاص داده و برای آینده، 20 میلیارد دلار مراوده ترسیم کرده‌ایم.

چشم‌انداز صادرات ایران به اقلیم کردستان ۲۰ میلیارد دلار است

به گزارش خبرگزاری فارس از بانه، مهدی شوشتری پیش از ظهر امروز در همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری منطقه ویژه اقتصادی بانه، اظهار داشت: امیدواریم متولیان این حوزه در ایران و اقلیم بتوانند با همراهی و تضارب آرا فرصت‌هایی را که منطقه ویژه اقتصادی بانه و منطقه آزاد بانه و مریوان در آینده ایجاد می‌کند بیش از پیش فراهم سازند.

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه ابراز امیدواری کرد: با برگزاری این همایش شاهد یک رویداد بزرگ و تاثیرگذاری تجاری در این منطقه باشیم.

وی از هه‌وال ابوبکر استاندار سلیمانیه هم تقدیر کرد و افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد روابط با همسایگان خود جایگاه ویژه و سیاست خاصی دارد و همسایگان در چرخه تجارت خارجی کشور ما جایگاه ویژه‌ای دارند.

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه افزود: عراق به عنوان همسایه غربی ما یک ‌هزار و 450 کیلومتر مرز مشترک داریم و در میان همسایگان اولین شریک تجاری ایران است.

وی خاطرنشان کرد: اقلیم کردستان عراق به خاطر ویژگی‌های خاصی مانند هم مرزی، تمدن، زبان و فرهنگ مشترک به ویژه با استان‌های کردنشین برای کشور ما از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی عنوان کرد: 700 کیلومتر مرز مشترک با عراق داریم که 6 مرز رسمی ایران به استان سلیمانیه و یک مرز به استان اربیل است و 7 مرز از 12 مرز فعال فعلی ما به اقلیم کردستان است و اقلیم سهم قابل توجهی از بازار صادرات ایران به خود اختصاص داده است.

مرزهای ایران با اقلیم کردستان فعال‌ترین مرزها هستند

وی تصریح کرد: مرزهای ما با اقلیم کردستان فعال‌ترین مرزها هستند و انشاءالله مرز سیران‌بند هم بتواند در کنار مرز باشماق، تمرچین در تبادلات مرزی نقش داشته باشد.

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه افزود: رسمی‌شدن مرز سیرانبند با همراهی و همکاری جدی و قابل توجه طرف مقابل و مسئولان استان انجام شد.

شوشتری اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی بانه و منطقه آزاد بانه ـ مریوان هم فرصت گرانبهایی برای استان و هم اقلیم خواهد بود تا بتوانیم با کمک هم و سرمایه‌گذاری مشترک این نقطه را به قطب تولید تبدیل کنیم.

تبدیل بانه و مریوان به قطب تولید

وی خاطرنشان کرد: تبدیل این منطقه به قطب تولید موجب می‌شود روابط دو کشور به سطح مطلوب مورد نظر مقامات دو کشور برسد.

وی به سفر رئیس جمهور ایران به بغداد و نشست با مقامات عراقی اشاره کرد که رسیدن به سطح 20 میلیارد دلار مراودات اقتصادی است و افزود: معتقدیم این بستر و ظرفیت وجود دارد اقداماتی در دو طرف انجام گرفته تا بتوانیم این 20 میلیارد دلار را جامه عمل بپوشانیم که قطعا سهم اقلیم از این میزان قابل توجه خواهد بود.

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه ابراز امیدواری کرد، این همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی و منطقه آزاد بانه و مریوان معرفی شوند.

وی با بیان اینکه برخی سرمایه‌گذاران عراقی در حال حاضر در پروژه‌های مختلف مشارکت کرده‌اند، گفت: امیدواریم شاهد حضور سرمایه‌گذاران دو طرف در هر دو کشور و راه‌اندازی خطوط تولید و رونق هرچه بیشتر اقتصادی باشیم.

وی در پاین گفت: به نوبت خودم به عنوان سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه برای هر نوع کمک، مشاوره و تسهیلگری سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی می‌کنم.

انتهای پیام/2330/71/ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول