اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  تشکل های دانشگاهی

برگزاری نشست «جوانان حامی فلسطین؛ تا پیروزی»/ انزجار جوانان کشورهای مختلف از رژیم کودک‌کش صهیونیستی

نشست «جوانان حامی فلسطین؛ تا پیروزی» با حضور دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و جوانانی از فلسطین؛ پاکستان؛ یمن، بحرین، ایتالیا، سوریه و ایران برگزار شد.

برگزاری نشست «جوانان حامی فلسطین؛ تا پیروزی»/ انزجار جوانان کشورهای مختلف از رژیم کودک‌کش صهیونیستی

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، نشست بین المللی « جوانان حامی فلسطین؛ تا پیروزی» با حضور علی باقری کنی معاون بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و همچنین جوانانی از فلسطین؛ پاکستان؛ یمن، بحرین، ایتالیا، سوریه و ایران به صورت مجازی برگزار شد.

* تاکید بر لزوم نقش آفرینی دانشجویان در عرصه مسائل بین المللی

زهره صادقی دانش آموخته حقوق بین الملل دانشگاه تهران و دبیر این نشست در این ابتدا بر لزوم نقش آفرینی دانشجویان در عرصه مسائل بین المللی و نیز لزوم حمایت نهادها از فعالیت های مردمی و دانشجویی تاکید کرد.

وی افزود: این نشست به همت دانشجویان ایرانی فعال در عرصه بین الملل و با همکاری سازمان بسیج دانشجویی برگزار شده و هدف آن ابراز همبستگی با ملت فلسطین و ابراز دشمنی و انزجار از رژیم غاصب و کودک کش صهیونیستی است. 

* کشورهای مقاومت باید یک ائتلاف علیه صهیونیست ها تشکیل دهند

حسن رضا نقوی رئیس سازمان جوانان امامیه پاکستان در این نشست گفت: فلسطین کشوری است که مقصد و آخر خط خیلی از اهداف عالی و ایدالیستی همه ما است؛ برای آزادی فلسطین کشورهای مقاومت علنا باید یک ائتلاف علیه صهیونیست ها تشکیل بدهد و برای آزادی قدس در فلسطین هرکاری می توانند انجام دهند.

* عقلانی ترین راه بر چیدن رژیم صهیونیستی و ایجاد دولت مستقل فلسطین است

 علی الفیاض دانشجوی رشته مطالعات منطقه ای خاورمیانه و آفریقا از عراق هم گفت: با وجود آنکه لزوم حمایت از قضیه فلسطین در همه ابعاد انسانی، ایدئولوژیک و اسلامی، قومیتی عربی، منطقه ای بودن و تحت ظلم قرار گرفتن در این هفت دهه انکار ناپذیر است ولی این قضیه همچنین از بعد ژئوپلتیک برای ساکنین منطقه بسیار مهم غرب آسیا اهمیت دارد، چرا که رژیم صهیونیستی با دست داشتن در طرح هایی که منجر به تقسیم منطقه خاورمیانه می شود از سالهای دور به دنبال توسعه طلبی و تحقق اسرائیل بزرگ از نیل تا  از فرات است.

وی ادامه داد: پروژه قرن، چیزی نیست جز ادامه طرح های تقسیم کشورها و قدرت های منطقه که لازمه این طرح، تفکیک کشورها و قدرت های منطقه ای است.

این دانشجوی عراقی تاکید کرد: این رژیم  به دنبال استحاله کشورها از درون است و ما کشورهای منطقه نمی توانیم با چنین رژیمی که همه چیز ما را می خواهد و به دنبال توسعه اراضی خود است معامله کنیم.

 علی الفیاض گفت: عقلانی ترین راه، بر چیدن این رژیم و ایجاد دولت مستقل فلسطین است. شواهد بر توسعه طلبی این رژیم در منطقه از اشغال بیروت تا جولان سوری تا حضور غیر رسمی در اقلیم کردستان عراق  و دست داشتن در رفراندوم سال 2017 و همچنین ترور بیش از 300 دانشمند عراقی و بمباران پایگاه هسته ای در سال 1981 و حضور آن ها در آذربایجان و جنوب افغانستان همه و همه دال بر توسعه طلبی و ادامه طرح های شوم این رژیم است.

 علی الفیاض تاکید کرد: استقرار منطقه در نبود رژیم صهیونیستی است و راهکارها می تواند با ایجاد یکپارچگی محور از نظر سیاسی و فرهنگی و فعالیت های رسانه و فشار آوردن بر سازمان های منطقه ای و بین المللی در مساله حقوق بشر و ایحاد سازمان های جدید منطقه ای در باب مقابله با این رژیم باشد. لذلک حمایت از فلسطین که سنگر اول مقابله با استعمار جدید غربی و توسعه طلبی رژیم صهیونیستی است بسیار حائز اهمیت است.

* مردم یمن با همه گرفتاری ها هیچ‌وقت فلسطین را فراموش نکرده اند

عثمان الحکیمی دانشجوی علوم سیاسی از کشور یمن هم گفت: ما یمنی ها به ‌عنوان یک اصل به مسائل فلسطین نگاه می‌کنیم و دغدغه اصلی مردم یمن مسئله قدس و مردم فلسطین است. حتی با وجود جنگ، تحریم و بیماری‌هایی که دامن‌گیر کشور یمن شده، هیچ‌وقت فلسطین را فراموش نکرده ایم.

وی افزود: دانشجویان در بحث مقاومت نقش مهمی ایفا می‌کنند، نه ‌فقط در زمینه مقاومت بلکه در زمینه‌های مختلف نظیر فرهنگی، تبلیغات، رسانه و سایر موارد نقش زیادی دارند. چون معمولاً بسیاری از تحولات از محیط دانشگاه به بدنه جامعه تزریق می‌شود و حرکت‌های بزرگ معمولاً از دانشگاه‌ها شروع می‌شود. 

* سوریه از گذشته در خط مقدم مقابله با اسرائیل بود

عبدالله الشیخ عبدالله از سوریه هم گفت: سوریه از گذشته در خط مقدم مقابله با اسرائیل بود و این درگیری از جنگ اکتبر 73 تا امروز ادامه دارد. مردم سوریه مثل بقیه مردم شریف جهان اسلام در جهت نصرت فلسطین در میادین حاضر بودند و حمایت خود را اعلام کردند.

معاون رئیس اتحادیه ملی دانشجویان سوریه در ایران افزود: در مقابله با اسرائیل دو راهکار وجود دارد: تسلیم یا مقاومت. حقیقت های منطقی و تاریخ نشان داد که سازش ضرر به مراتب بیشتری دارد که نتایجش را در توسعه شهرک سازی در مناطقی که تفاهم های ذلیل را با صهیونیست امضا کردند شاهدیم. اما مقاومت به ثمره خود در جنوب لبنان و غزه رسید که امروز شاهد هستیم اسرائیل نمی تواند حتی یک سنگ در نوار غزه بسازد.

وی ادامه داد: پس خیلی روشن است گزینه حیاتی ما مقاومت است و دولت و مردم سوریه مقاوم بودند و هستند و در این محور خواهند ماند. سوریه ده سال از جنگ با تروریسم جهانی و اقتصادی را تحمل کرده است و این هزینه عدم تسلیم به اسرائیل است.

وی افزود: نخستین وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در مصاحبه اخیرش با rt صراحتا اعلام کرد که بوش به دولت سوریه گفت راه بهبود روابط امریکا با سوریه طبیعی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است و اگر بشار اسد سال 2008 به این موضوع تن می داد جنگ شروع نمیشد. سوریه در خط مقاومت خواهد ماند و راه شهدای مقاومت راه سردار سلیمانی و یارانش ادامه خواهد داد.

*  فعالیت های گسترده گروه های مردم نهاد اروپایی در راستای حمایت از مردم فلسطین 

علی صفری دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی در ایتالیا هم در این نشست گفت: به رغم آنکه جوانان ایتالیایی مانند ایرانی ها پیگیر مسائل سیاسی نیستند اما در مسئله فلسطین فعالیت های گسترده گروه های مردم نهاد اروپایی در راستای حمایت از مردم فلسطین برجسته بود.

تاکید بر اهمیت افزایش درگیری ها در داخل اراضی 1948 و تشریح فعالیت های اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان اروپا در راستای حمایت از مردم فلسطین از دیگر محورهای سخنان آقای صفری در این نشست بود.

* شکل‌گیری یک معادله جدید به نفع مردم فلسطین

پریسا رضایی از ایران هم گفت: مردم فلسطین متفاوت تر از سال های پیش، آرایش مقاومتی گرفتند و همین نشانه ای از شکل‌گیری یک معادله جدید است.

وی افزود: حماس معادله‌ای بازدارنده را شکل داده که مانع تداوم حملات به مسجد الاقصی و کوچاندن فلسطینی‌ها شود. در حالی که معادله  یک دهه اخیر میان غزه و اسرائیل، بر این اساس شکل گرفته بود که اگر طرفی علیه دیگری اقدام کند، باید منتظر واکنش آن باشد.

رضایی تاکید کرد:  همین مسئله، در ۵سال گذشته نوعی از آرامش را به این منطقه بازگردانده بود. اما برای اسرائیل تن دادن به توازن جدید و پاسخ شدید غزه در قبال تحولات قدس و کرانه باختری بسیار سخت است.

وی گفت: مسئله دوم حجم واکنش‌های بالا و سرعت آن‌ها در سطح منطقه و جهان است.  این واکنش‌های منطقه‌ای هر چند در سطح مطلوبی نیست، اما در یک دهه اخیر بی‌سابقه است.

رضایی خاطرنشان کرد: یکی از آسیب هایی که در این بین وجود دارد، مواجهه تک بعدی با مسئله فلسطین و فعال شدن بعضی از بازوهای مبارزاتی و غیر فعال یا فشل ماندن بازوهای دیگر است. رژیم اسرائیل، صرفا از جهت نظامی خودش را بر جهان و عالم اسلامی تحمیل نکرده، بلکه در ابعاد مختلف این مسئله را توجیه می کنند و یک مواجهه ترکیبی دارد. ما هم لازم است در مقابل چنین پدیده  و موجودیت غیرمشروعی و برای حمایت از مظلوم در برابر ظلم و بی عدالتی، رویکرد مواجهه ترکیبی  جوامع حامی فلسطین ترا در پیش بگیریم.

وی گفت: لازم است تجربیات مختلف در کشورهای اسلامی، توسط یک نهاد بین المللی، احصاء و بررسی شود. این نهاد می تواند ذیل ستاد حقوق بشر اسلامی قرار بگیرد با کارویژه های حقوقی و یا یک کارگروه مستقل مردمی و اجتماعی که با جمع آوری ظرفیتها و ارائه راه حل ها و الگوهای کاری، فعالیت های فعالان و حامیان فلسطین در کشورهای مختلف را در راستای همگرا شدن و تجمیع ظرفیت ها  هدایت کند.

رضایی خاطرنشان کرد: در عرصه های دیگر نیز ضعف های مشابهی وجود دارد که لازم است با شکل دادن و تقویت شبکه های مردمی و گروه های اجتماعیِ فراملی بین کشورهای جهان اسلام، خلاءهای موجود در اقدامات دولتی را برطرف کنیم.

* تجلیل جوان فلسطینی از حمایت های رهبر انقلاب و مردم ایران از مقاومت فلسطین

عبدالعزیز النخاله از فلسطین هم ضمن قدردانی از مواضع کشورها در حمایت از مردم کشورش و مقاومت فلسطین، از حمایت های بیش از چهل ساله جمهوری اسلامی ایران و شخص حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای از ملت فلسطین و آرمان قدس، بر ادامه راه شهدای مقاومت از جمله سردار شهید قاسم سلیمانی تا پیروزی نهایی تاکید کرد.

* آمریکا شورای امنیت را به «قربانگاه حقوق بشر» تبدیل کرده است

علی باقری‌کنی هم در پایان این نشست طی سخنانی اظهار داشت: رژیم آمریکا با بیش از هفت دهه حمایت از اشغالگری، تجاوزگری و جنایت‌پیشگی رژیم صهیونیستی، اکنون با همه‌ توان از نسل‌کشی جلادان صهیونیست در غزه حمایت نموده و با گستاخی تمام و برای سومین بار، حتی از صدور بیانیه شورای امنیت سازمان متحد نیز جلوگیری کرده است.

باقری‌کنی با اشاره به رویکرد ضدانسانی رژیم آمریکا در قبال حقوق اساسی ملت فلسطین، تصریح کرد: رویکرد جنایتکارانه رژیم آمریکا در سومین وتوی صدور بیانیه از سوی شورای امنیت سازمان ملل عملاً به معنای «وتوی حقوق بشر» و به سخره‌گرفتن انسان و حقوقش از سوی «گستاخ‌ترین مدعی حقوق بشر در جهان» است.

دبیر ستاد حقوق بشر با تأکید بر هم‌افزایی شیطانی آمریکا و رژیم صهیونیستی در نابودی ملت و محو کشور فلسطین افزود: اگر «مزدوران صهیونیست» با استمرار جنایت و کشتار، زندان بزرگ غزه را به «قتلگاه وجود بشر» تبدیل کرده‌اند، «اربابان امریکایی» با تشدید خصومت علیه انسان و انسانیت، شورای امنیت سازمان ملل را به «قربانگاه حقوق بشر» تبدیل کرده‌اند.

باقری‌کنی با اشاره به تهاجم سنگین نظامی رژیم صهیونیستی به مردم بی‌دفاع فلسطینی و بایکوت گسترده رسانه‌های بین‌المللی تصریح کرد: صهیونیست‌ها و متحدین غربی‌اش تصور دارند می‌توانند صدای مقاومت را خاموش کنند؛ اما مقاومت قوی‌تر از همیشه و صهیونیست‌ها ضعیف‌تر از همیشه هستند، چراکه پژواک و امتداد گفتمان مقاومت نه‌تنها در سطح منطقه، بلکه حتی در قلب افکار عمومی آمریکا و اروپا به وضوح دیده می‌شود.

وی افزود: در موضوع فلسطین، آمریکا و اروپا به دلیل حمایت‌های مستمر و متنوع سیاسی، رسانه‌ای و حقوقی از رژیم صهیونیستی و نیز پشتیبانی‌های تسلیحاتی و تجهیزاتی از این رژیم، صلاحیتی برای ایفای نقش میانجی میان اشغالگران و صاحبان اصلی سرزمین فلسطین را ندارند.

دبیر ستاد حقوق بشر با انتقاد از «حمایت جنایتکارانه رژیم آمریکا و دولت‌های اروپایی از رژیم صهیونیستی» اذعان داشت: غرب وقیحانه در تلاش است «تجاوز اشغالگران» به صاحبان اصلی سرزمین مقدس فلسطین را با عنوان «دفاع مشروع» توجیه کنند، در حالی که جنایت‌های صهیونیست‌های اشغالگر در هیچ مکتب حقوقی، دفاع مشروع تلقی نخواهد شد، چراکه قطعاً متجاوز و اشغالگر نمی‌تواند مدعی مالکیت مشروع باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفتمان مقاومت را «میدان‌دار میدان رفع اشغال از سرزمین مقدس فلسطین خواند» و گفت: خیانت اخیر چند حاکم عقب‌افتاده عربی در ایجاد تعامل با اشغالگران، قطعاً به ضرر ملت‌های منطقه بوده و این اقدام، بازی دیپلماسی برای تأمین اهداف صهیونیست‌ها است که با هزینه امت اسلامی و با نقش‌آفرینی چند حاکم غیرمردمی عربی شکل گرفته است.

باقری‌کنی بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت‌های دانشجویی و جوانان در کشورهای حوزه مقاومت را مسئولیت سنگین همه دست‌اندرکاران عرصه‌های سیاسی و رسانه‌ای توصیف کرد و گفت: ستاد حقوق بشر از تشکل‌های دانشجویی جهان اسلام و سازمان‌های مردم‌نهاد می‌خواهد استیفای حقوق مردم فلسطین را به مطالبه فراگیر جهانی از نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل، شورای امنیت و شورای حقوق بشر و یا مراکز حقوق بشر اروپایی تبدیل کنند تا ندای مظلومیت مردم بی‌گناه فلسطین را به گوش جهانیان رسانده شود.

در این نشست مجازی فعالان حقوق بشری جهان اسلام دیدگاه‌ها و نظرات خود را در خصوص مسئله فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی مطرح کردند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول