اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

فتح خرمشهر نقطه عطف ۸ سال دفاع مقدس بود/ فتح خرمشهر معادلات منطقه‌ای و جهانی را به نفع ما بر هم زد

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با بیان اینکه پاسداشت و بازخوانی حماسه عظیم خرمشهر و انتقال آن به همه به‌ویژه نسل‌های آتی وظیفه همه کسانی است که حیاتشان مدیون مجاهدت‌های شهدا است، گفت: فتح خرمشهر نقطه عطف دوران دفاع مقدس بود که این عملیات باعث شد معادلات منطقه و جهان به سود جمهوری اسلامی رقم بخورد.

فتح خرمشهر نقطه عطف ۸ سال دفاع مقدس بود/ فتح خرمشهر معادلات منطقه‌ای و جهانی را به نفع ما بر هم زد

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سعید کوشکی جهرمی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران در شیراز بیان داشت: هنوز از وقوع شکوهمندترین انقلاب تاریخ، دو سال بیشتر نگذشته بود، مردمی که استقلال و آزادی خود را جشن گرفته بودند به ناگاه تانک‌های عراقی را پشت خاکریز مرزهای خود دیدند، خرمشهر به دست ارتش بعثی افتاد اما این پایان کار نبود.

وی ادامه داد: بازپس‌گیری خرمشهر اما عمق ایمان انقلابی مردم ایران و پیام رهبر کبیر فقید انقلاب خمینی کبیر را به گوش جهانیان رساند و این فتح علاوه بر اثرگذاری فوری بر معادلات بین المللی، موج عظیمی از شادی میان مردم به راه انداخت و سبب بالا رفتن روحیه مردم به ویژه رزمندگان شد و با این فتح عظیم روحی تازه به جامعه و به حیات انقلاب دمید و خونین شهر دیگر بار خرمشهر شد.

کوشکی افزود: اما فتح و آزادسازی خرمشهر پایان کار نبود و هنوز بخش‌های زیادی از کشور در تصرف دشمن بعثی باقی مانده بود. علاوه بر اینها خسارات زیادی بر کشور زده شده بود که صدام حاضر به پرداخت غرامت آنها نبود و نمرود متکبر بابِل نیز قصد نداشت بدون دستاورد برجسته این جنگ را ترک کند.

کوشکی در ادامه در آستانه گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر ضمن بازخوانی روایت فتح خرمشهر و تاثیرات داخلی و بین المللی آن به بیان نقش استان فارس در این عملیات نیز پرداخت.

فتح خرمشهر نقطه عطف حماسه دفاع مقدس

این رزمنده دفاع مقدس اظهار داشت: عمده تلاش‌های ما در سال اول دفاع مقدس صرف مقاومت و ایستادگی و جلوگیری از پیشروی ارتش متجاوز بعثی، تجهیز قوا و آموزش نیروها و ارتقای توانمندیهای دفاعی شد اما در سالهای بعد فتح خرمشهر نقطه عطف این حماسه گشت.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس افزود: در سال اول دشمن پیشروی‌هایی درون مرزهای ما داشت اما با عزل بنی صدر و تغییر فرمانده کل قوا، ارتش و سپاه کنار هم قرار گرفتند، سپاه کم کم دارای توان رزمی شد و بسیج نیز وارد صحنه گشت و سال دوم یعنی مهرماه ۱۳۶۰ تا انتهای شهریور ۱۳۶۱ پیروزی‌های ایران اسلامی شتاب گرفت.

او گفت: خرمشهر قلب ایران بود و جداشدن این تکه از دل وطن قلب همه مردم را به درد آورد و حدود ۱۹ هزار عراقی متجاوز به اسارت گرفته شدند.

کوشکی افزود: صدام با هیمنه و تکبری خاص در حالی که توسط استکبار غرب و شرق و کشورهای وابسته منطقه تجهیز شده بود با 5 هدف یعنی تصرف و تفکیک بخش‌هایی از جنوب کشور به ویژه خوزستان و دستیابی آسان تر به خلیج فارس و تنگه هرمز، حاکمیت بر اروند رود(شط العرب)، تصرف جزایر سه گانه،  نابودی انقلاب اسلامی و نهایتا تجزیه ایران به پنج کشور این جنگ را به ما تحمیل کرد.

به گفته وی صدام ملعون بنا داشت در روز اول، خرمشهر، ظرف سه روز خوزستان و ظرف یک هفته کل ایران را تصرف و تجزیه کند اما در همان ۳۵ روز اول با همه امکاناتش پشت دروازه‌های خوزستان ماند و تنها دستاوردش تصرف خرمشهر و محاصره آبادان بود که در سال دوم جنگ از وی بازستانده شد.

خوزستان قلب ایران بود

سرهنگ کوشکی در ادامه ضمن اشاره به اینکه خوزستان قلب ایران بود و جدا شدن تکه‌ای از وطن رویدادی ناگوار و تلخ محسوب می‌شد افزود: عملیات فتح خرمشهر بعد ازعملیات‌های پیروزمندانه رفع محاصره آبادان، آزادسازی سوسنگرد، بستان، عملیات چزابه وعملیات عظیم فتح المبین شکل گرفت و کم نظیر بود.

وی افزود: این عملیات در سه مرحله و در کمتر از یک‌ماه صورت پذیرفت و عبور از رودخانه پر آب و خروشان کارون در چند مرحله شکل گرفت و با ادامه رزم در دشت ضربه ای کاری به دشمن وارد شد و توانستیم بیشترین تعداد اسیر را از عراق گرفته و ذلتی زیاد و ضربه ای مهلک به توان رزمی و روحیه ارتش عراق وارد کنیم و با همت و همدلی ارتش و سپاه در سه خرداد ۱۳۶۱ این قطعه ناب و جدا شده به کشور بازگشت.

این رزمنده آزادسازی خرمشهر خاطرنشان کرد: خرمشهر آنچنان اهمیتی برای صدام جانی داشت که وی بارها تکرار کرده بود اگر ایرانی‌ها خرمشهر را باز پس بگیرند کلید بصره را در اختیار آنها قرارخواهم داد اما ما این شهر را بازپس گرفته و  در اولین اقدام، در مسجد جامع خرمشهر نماز شکر به جا آوردیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس افزود: فتح خرمشهر معادلات را بر هم زد و دنیا و سردمداران استکبار شرق و غرب به این نتیجه رسیدند که شکست ایران غیرممکن و شکست هیمنه صدام، قریب الوقوع است و همین مسایل باعث شد سازمان ملل و شورای امنیت به نتیجه برسند که طی بیانیه‌هایی خنثی درخواست توقف جنگ نمایند.

دبیر ستاد بزرگداشت سوم خرداد استان فارس افزود: فتح خرمشهرنمایش اقتدار ایمانی ایران اسلامی در اوج مظلومیتش بود که جز از طریق جانفشانی رزمندگان میسر نشد. رزمندگانی که بی محابا و عاشقانه و با تمام وجود برای دفاع از ایران و اسلام قدم در این طریق مقدس نهادند.

فارس پیشتاز در خط مقدم فتح خرمشهر بود

او ادامه داد: فارس در سالهای اول انقلاب در تب و تاب التهابات داخلی می سوخت که با تجاوز ارتش بعثی به استان همسایه، انگار دریچه ای رو به فارس گشوده شد تا سروقامتان این دیار، سلاح در دست،  به نبرد نابرابر با دشمن بپردازند و کم کم بذر امید در جبهه ها روییدن گرفت و عطر لاله در کوچه های شهر پیچیدن بگیرد.

سرهنگ پاسدار سعید کوشکی معتقد است: استان فارس از نظر موقعیت مکانی نزدیک به خوزستان بود و نامش به عنوان یکی از پشتیبانان خاص دفاع مقدس مطرح  شد و در لباس دفاع از هم‌میهنان خود ایفای نقش کرد.

به زعم وی رده‌ها و یگان‌های ارتش از پایگاه هوایی شهید دوران و مرکز پشتیبانی منطقه دو ارتش و تیپ ۳۷ زرهی گرفته تا تیپ تکاور ۵۵ هوابرد نقش اساسی در عملیات فتح خرمشهر داشتند و از سپاه نیز لشکر ۱۹ فجر، تیپ ۳۳ المهدی، تیپ امام سجاد(ع) و همچنین گردان‌هایی که به سایر یگان‌ها اعزام می‌شدند در این عملیات نقش مهمی داشتند و به علاوه به تعبیر امام(ره) سنگرسازان بی سنگر جهاد سازندگی استان فارس و داوطلبین مردمی تحت عنوان بسیجیان پرافتخار نیز در خط مقدم یا تدارک و تجهیز جبهه‌های نبرد نقش اساسی داشتند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس در ادامه خاطر نشان کرد تعداد زیاد رزمندگان فارس درعملیات فتح خرمشهر و تعداد جانبازان و آزادگان این عملیات مُبین نقش خطیر این استان است و یکی از افتخارات زندگی بنده نیز این است که در کنار سایر رزمندگان به عنوان فاتحان خرمشهر لقب گرفتیم که برکات و اثرات معنوی این عنوان همواره در طول حیاتمان متجلی است.

این رزمنده و جانباز دوران دفاع مقدس در پایان اظهار داشت: دلیل بزرگداشت فتح خرمشهر این است که این نماد پیروزی باید حفظ و در مسیر نکوداشت هویت ملی و اسلامی تلاش شود و این حماسه آفرینی‌ها با زبانی نو به نسل جدید معرفی گردد.

انتهای پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول