اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

درخواست ترکیه و روسیه برای کاهش تنش در قدس اشغالی

وزرای خارجه ترکیه و روسیه در تماس تلفنی با تاکید بر لزوم خویشتن‌داری طرف‌ها در تنش‌های اخیر در مسجدالاقصی، اخراج فلسطینیان از منازل خود در قدس شرقی را محکوم کردند.

درخواست ترکیه و روسیه برای کاهش تنش در قدس اشغالی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه و «سرگئی لاوروف» همتای روسی او شامگاه دوشنبه به صورت تلفنی درباره مسائل مختلفی از جمله بحران در قدس اشغالی و آتش‌بس در منطقه «قره‌باغ کوهستانی» صحبت کردند.

بر اساس بیانیه منتشر شده توسط وزارت خارجه روسیه، لاوروف و چاووش‌اوغلو در این تماس تلفنی از طرف‌های درگیر در قدس اشغالی خواستند از خود خویشتن‌داری نشان داده و از برداشتن گام‌هایی که منجر به افزایش تنش می‌شود، اجتناب کنند.

به نوشته خبرگزاری «تاس»، این دو با محکوم کردن اخراج فلسطینی‌ها از منازل خود در منطقه «شیخ جراح» واقع در قدس شرقی، از همه طرف‌های درگیر خواستند تا مطابق با بیانیه مشترک گروه چهارجانبه خاورمیانه، خویشتن‌داری کرده و به کاهش تنش کمک کنند.

در این بیانیه آمده است: «وزرای خارجه [ترکیه و روسیه] درباره وخیم‌شدن روابط اسرائیل-فلسطین و افزایش خطرناک تنش‌ها در قدس شرقی مخصوصا مسجدالاقصی ابراز نگرانی کردند».

بعد از پایان ضرب‌الاجل گروه‌های مقاومت فلسطین به صهیونیست‌ها برای توقف تجاوزات به قدس اشغالی و فلسطینی‌ها، ارتش رژیم صهیونیستی از شلیک شدن بیش از ۲۵۰ فروند راکت و موشک از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی خبر داد (جزئیات بیشتر).

بر اساس این گزارش، چاووش‌اوغلو و لاوروف همچنین درباره آتش‌بس در منطقه «قره‌باغ کوهستانی» صحبت کرده و بر اهمیت اقدامات کنونی برای حل بحران این منطقه تاکید داشتند.

به نوشته تاس، وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود افزود که این دو بر لزوم تداوم تلاش‌های برای بازگرداندن هرچه بیشتر ثبات به این منطقه و کاهش تنش‌ها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان توافق کردند.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان بعد از ۴۴ روز درگیری در قره‌باغ کوهستانی با وساطت روسیه ۲۴ آبان (نهم نوامبر) سال قبل بر سر آتش‌بس در منطقه قره‌باغ کوهستانی به توافق رسیدند. بر اساس این توافق، ارمنستان موظف شد اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان را در آغ‌دام، کلبجر و لاچین تخلیه کرده و کریدوری زمینی از نخجوان به جمهوری آذربایجان ایجاد کند.

در مقابل جمهوری آذربایجان نیز متعهد شد ضمن توقف عملیات‌های نظامی در قره باغ، کریدور لاچین را برای اتصال قره‌باغ به خاک ارمنستان تضمین کند. شهر آزاد شده شوشا به همراه همه مناطق آزادشده هم به جمهوری آذربایجان واگذار شد. روسیه نیز طی این مدت، به عنوان حافظ آتش بس نیروهای پاسدار صلح خود را در منطقه قره‌باغ کوهستانی و در امتداد خطوط تماس مستقر کرده است.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول