اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

اینجا منظریه است؛ شهرکی بدون امکانات

منظریه شهرکرد بعد از 16 سال همچنان از امکانات اولیه محروم است و کودکان این منطقه در آرزوی فضای بازی امن و زیبا در بیابان‌ این شهرک خیمه زده‌اند.

اینجا منظریه است؛ شهرکی بدون امکانات

زینب رحیمی| به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد پیرو ویدیویی که صبح امروز  از طریق یکی از شهروندان ساکن در شهرک منظریه شهرکرد به دستم رسید بر خود لازم دانستم تا گزارشی در خصوص مشکلات این منطقه و خواسته‌های مردم منظریه بنویسم شاید این تکرار مکررات کمی مسئولان این استان را حرکت دهد تا با بی‌میلی، کم‌کاری و یا هر دلیل دیگر خود عاملی برای محرومیت استان و شهرستان‌های زیبایمان نشوند.

بهتر است ابتدا کمی در خصوص جانمایی شهرک منظریه بگویم تا مسئولانمان شرمگین‌تر شوند از وجود منطقه‌ای در جنوب شرقی مرکز استان که حتی امکانات اولیه و حداقل‌ها را ندارد هرچند گویا در این استان رسم است که مشکلات و معضلات مردم تنها در جلسات فریاد زده شود و روی کاغذ خوش‌رقصی کنند و هیچ‌گاه عملیاتی نشوند یا جان را به لب برسانند تا به سرانجام برسند.

در سال ۱۳۸۴ منطقه‌ای در جنوب شرقی شهرکرد با ۲۵۵ هکتار اراضی ملی به منظور توسعه شهری و احداث مسکن تاسیس شد.

اکنون بعد از ۱۶ سال ۲۴ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی ساخته و به گفته معاون بازآفرینی شهرداری همه واحدها به متقاضیان تحویل داده شده و بالغ بر ۱۴ هزار نفر در این منطقه ساکن هستند اما کسی نیست بگوید این هزاران نفر نیاز به امکانات تفریحی، بهداشتی، مذهبی، رفاهی و ... دارند یا خیر؟ اصلا مسئولان در خاطر دارند چنین منطقه‌ای در شهرکرد افتتاح شده؟

اگر در خاطر دارند، یعنی نباید بعد از ۱۶ سال یک فضای تفریحی و یا یک پارک معمولی با حداقل امکانات در این منطقه تأسیس شود تا کودکان این شهرک مانند سال‌های دور با چوب و پتو برای خود سایه‌بان درست نکنند؟

یعنی نباید بعد از ۱۶ سال یک فضای تفریحی و یا یک پارک معمولی با حداقل امکانات در این منطقه تأسیس شود تا کودکان این شهرک مانند سال‌های دور با چوب و پتو برای خود سایه‌بان درست نکنند؟

کلیپی که در ادامه به اشتراک گذاشتم هر بیننده‌ای را آزرده خاطر می‌کند، در این ویدیو چند کودک برای اینکه فارغ از تنش‌های محیط آپارتمانی دقایقی را در عالم کودکی خود غرق شوند و همانند فرزندان دیگر این سرزمین شاد و سرزنده در محیطی بازی کنند به کمک چند چوب و پتویی بر روی خاک‌های زبر زمین سایه‌بانی درست کرده‌اند تا گرد هم جمع شوند و پوست نحیفشان در اثر تابش گرمای خورشید نسوزد.

این کودکان با ادب و احترام عاجزانه از شهردار محترم تقاضای زمین بازی، چمن، فضایی برای اسکیت و دوچرخه‌سواری، آلاچیق و حداقل‌های یک محیط بازی را دارند تا در فضای امن و بدون تنش و استرس کودکی کنند.

مگر نه اینکه ساخت چنین محیطی یکی از وظایف اصلی شهرداری است حال چرا باید کار به جای برسد که کودکان از مقام مسئول خواهش کنند؟ هرچند که اولیای آنان نیز قبلا چندین بار برای رفع مشکلات این منطقه نظیر حمل‌ونقل، نبود امکانات زیرساختی، استفاده از وسایل بی‌کیفیت در ساخت منازل، نبود و یا کم‌بود فروشگاه‌های خرید موادغذایی و پوشاک، نبود خدمات امنیتی، آتش‌نشانی و آموزشی و.... از مسئولان مطالبه و خواهش کرده‌اند و وعده‌های بسیاری از شهرداری، راه‌ و شهرسازی، فرمانداری و ... دریافت نموده‌اند.

اما غیر از چهار مدرسه، سه مسجد، یک بیمارستان خصوصی، چند وسیله بازی در یک بیابان خبری از امکانات دیگر نیست.

در ادامه این گزارش ارتباطی با یکی از ساکنان این منطقه که مدیر قرارگاه تحول اجتماعی و امام جماعت مسجد سلمان فارسی منظریه نیز هست گرفتم تا به نمایندگی از هزاران نفر جمعیت این منطقه مشکلات را به گوش مسئولان استان برساند.

حجت‌الاسلام رضا اسماعیلی، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: طبق آمار سال ۹۵ کودکان ۵ تا ۱۷ سال این منطقه ۳ هزار نفر هستند که این افراد تاکنون به سنین بالاتری رسیده‌اند و نه تنها نیازهای دوران کودکیشان برآورده نشده بلکه نیازهای دوران نوجوانی و جوانی را نیز در پیش رو دارند.

فقط برای 3 درصد از مردم منظریه امکان استفاده از سالن‌های ورزشی وجود دارد

امام جماعت مسجد سلمان فارسی منظریه ادامه داد: دو باشگاه خصوصی بدن‌سازی و رزمی وجود دارد که به علت هزینه‌های بالایشان و طبق آمار تنها نزدیک به ۳ درصد از جمعیت منظریه امکان استفاده از این فضاها را دارند.

وی ادامه داد: ۱۴ هزار جمعیت این منطقه از کمترین امکانات رفاهی محروم هستند و برای کودکان آنان حتی مهدکودک نیز در نظر گرفته نشده است‌.

مدیر قرارگاه تحول اجتماعی منظریه اظهار کرد: طبق آمار ارائه شده میزان خشونت در منظریه نسبت به فضای شهر بیشتر است که نبوده فضاهای تفریحی و ورزشی مناسب و خسته کننده بودن فضای آپارتمانی یکی از علل عمده این خشونت‌هاست.

وی ادامه داد: واحدهای آپارتمانی نیاز به محلی دارند تا افراد بتوانند از نظر روحی تخلیه شوند اما فضای سبز این شهرک تنها چند درخت کاج است که همزمان با افتتاح آن کاشته شده و طی این چند سال هیچ رشد و یا خاصیتی برای اهالی نداشتند.

مکانی به اسم پارک بدون امکانات پارک

امام جماعت مسجد اظهار کرد: در این فضا که در خیابان شهید احمدی روشن قرار دارد چند وسیله بازی به نام «پارک میعاد» در نظر گرفته شده اما به علت همجوار بودن این پارک با پارکینگ ماشین‌های سنگین و نبود هیچ امکانات دیگر محیط مناسبی برای بازی کودکان نیست.

اسماعیلی گفت: خانواده‌ها مجبور هستند برای رفاه و تفریح فرزندانشان هزینه‌های بالایی متقبل شوند و آنان را به سطح شهر منتقل کنند که البته این شرایط برای همه خانواده‌ها مهیا نیست زیرا که بسیاری از خانواده‌های این شهرک تمکن مالی قابل قبولی ندارند.

وی افزود: با شناسایی تعداد بالایی از استعدادهای پنهان در کودکان و نوجوانان این منطقه سالن ورزشی به همت خیران و در حد توان در مسجد راه‌اندازی شد تا افراد از این امکانات استفاده کنند که نتیجه قابل قبولی داشته و ورزشکاران با استعداد اکنون آماده شرکت در مسابقات هستند.

تشکیل تیم مطالبه‌گری برای پیگیری معضلات منظریه

امام جماعت مسجد با بیان اینکه تیم مطالبه‌گری منظریه در راستای حل مشکلات منطقه تا کنون چندین جلسه با حضور شهردار و نماینده مجلس برگزار کرده، تصریح کرد: متاسفانه هنوز بروکراسی‌های شهرداری و راه و شهرسازی به نتیجه نرسیده و این مطالبات سبب درگیری بین این دو دستگاه شد که این نتیجه در مشکلاتی که در مدیریت پسماند به وجود آمده نیز مشخص است حتی در این اواخر به جای رسیدگی به مشکلات شهرداری‌ موجود منطقه را نیز به میرآباد منتقل کردند.

وی در پایان به عنوان کسی که از نزدیک درد مردم را لمس می‌کند، گفت: با این رویه مسئولان مشکلات عدیده این منطقه تنها در جلسات بیان می‌شود و هیچگاه به نتیجه نمی‌رسد.

امیدوارم این گزارش و تکرار مکررات تغییری در روند فعالیت‌های مسئولان داشته باشد و در فاصله کوتاهی خبر‌هایی حاکی از رفع مشکلات منظریه از طریق این رسانه منعکس شود.

داشتن روحیه جهادی، دلسوزی و فعالیت به دور از بروکراسی‌های اداری برخی از نشانه‌های مدیران دلسوز است که ما همچنان منتظر حرکت جهادی مسئولان استانمان هستیم.

 انتهای پیام/68036

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول