اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

آغاز کاوش باستان‌شناسی در تپه ۴۵۰۰ ساله هیربدان/ وجود آثار تمدن ایلامی در داراب، سرفصل نوینی در باستان‌شناسی است

روز گذشته، کاوش باستان‌شناسی در تپه ۴۵۰۰ ساله هیربدان داراب آغاز شد و مشاهده آثاری از تمدن ایلامی در این منطقه، سرفصل جدیدی را در باستان‌شناسی آغاز کرده است.

آغاز کاوش باستان‌شناسی در تپه  ۴۵۰۰ ساله هیربدان/ وجود آثار تمدن ایلامی در داراب، سرفصل نوینی در باستان‌شناسی است

به گزارش خبرگزاری فارس از داراب، طرح بررسی جامع باستان‌شناسی داراب در اسفند ماه ۹۷ در این شهرستان با حضور تیمی از پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور آغاز شد و طی بررسی صورت گرفته در پروسه‌ای یک ماهه، ۳۰۰ محوطه باستانی کشف شده که از این تعداد ۳۰ نقطه شاخص‌تر از سایرین بوده است.

به گفته مرتضی خانی‌پور، سرپرست تیم، حجم آثار باستانی داراب به قدری زیاد بود که در مشاهدات اولیه موجب غافلگیری شد و تعداد اعضای تیم را افزایش دادند با وجود این طی یک ماه، بررسی محوطه‌های باستانی تکمیل نشد و اعلام کردند که زمان بیشتری برای پرداختن به محدوده کامل باستانی داراب مورد نیاز است.

اکنون پس از گذشت دو سال و دو ماه، بار دیگر تیم کاوش‌های باستان‌شناسی از سوی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور وارد داراب شده تا با واکاوی این منطقه کهن بتواند به ارزشهای میراثی و باستانی آن بیش از پیش دست یابد.

در این زمینه رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری داراب به خبرنگار فارس گفت: کاوش‌های باستان‌شناسی در داراب از ۲ سال قبل آغاز شده بود و با توجه به وسعت شهرستان و فراوانی محوطه‌های تاریخی، در آن زمان فقط در اطراف شهر داراب و بخش فسارود کاوش‌هایی انجام گرفت.

داوود مرادی ادامه داد: از آنجا که دکتر خانی پور و دکتر جمشیدی علاقمند به کاوش در این منطقه بودند، از سوی فرمانداری و اداره‌کل میراث فرهنگی پیشنهادی جهت جذب اعتبارات دادیم هرچند اعتبارات نفت و گاز به این امر تخصیص نیافت اما تیم باستان‌شناسی خودشان پیگیر و علاقه‌مند بودند و به همین دلیل از طریق مجوزهای کشوری و استانی، مرحله دوم کاوش آغاز شد و با فراهم‌سازی امکانات، باستان‌شناسان به سرپرستی دکتر خانی‌پور روز گذشته وارد داراب شده و روند کاوش را آغاز کردند.

رئیس اداره میراث فرهنگی داراب بیان کرد: از آنجا که محوطه تاریخی منطقه وسعت بسیاری دارد، کاوش در یک فصل امکان‌پذیر نیست و فعلا گمانه‌زنی‌ شده که در کدام منطقه کار را آغاز کنند که این روند را با آثاری که کشف می‌شود، در نظر می گیرند.

وی خاطرنشان کرد: در مرحله قبل، طی کاوش به تمدن تل باکون با قدمت هفت هزار ساله برخورد کردیم و اکنون نیز با توجه به سفالهای کشف شده، آثاری از تمدن ایلامی‌ها در شهرستان داراب مشاهده شده است.

مرادی گفت: موضوع سکونت ایلامی‌ها تاکنون در خوزستان و بین‌النهرین مطرح بوده و وجود آثار تمدن آنها در جنوب فارس می‌تواند سرفصل جدیدی در باستان‌شناسی کشور باشد.

وی یادآور شد: این فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی داراب کهن نیز طی یک ماه انجام می‌شود و نتایج آن پس از کاوش اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول