اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

هم‌پیمانان منطقه‌ای سعدالحریری، مهم‌ترین موانع تشکیل دولت لبنان

کشورهای عربی که به طور سنتی همپیمان «سعدالحریری» محسوب می‌شوند، دیگر او را حمایت نمی‌کنند و مهم‌ترین مانع در مسیر تشکیل کابینه به شمار می‌روند.

هم‌پیمانان منطقه‌ای سعدالحریری، مهم‌ترین موانع تشکیل دولت لبنان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، با گذشت نزدیک به شش ماه از انتخاب سعد الحریری به نخست‌وزیری لبنان، وی هنوز موفق به تشکیل کابینه نشده است و محافل لبنانی همپیمانان خارجی سعد الحریری را اصلی‌ترین عاملان این روند می‌دانند.

به نوشته النشره، هرکسی که سخن فرستادگان و دیپلمات‌های عربی را در راهروهای کاخ ریاست‌جمهوری بشنود، باور نمی‌کند که کشورهای عربی خواهان نخست‌وزیری سعد الحریری هستند. بدین صورت که سفیر یکی از کشورهای مهم در منطقه به طور صریح و آشکار به یک مقام رسمی لبنانی گفته است که کشورش حریری را تأیید نمی‌کند، اما فعلا جایگزینی برای وی مد نظر ندارد.

به عقیده النشره، این سخن، خلاصه موضع کشورهای عربی در قبال سعد الحریری است، نکته این است که حزب‌الله و جنبش امل بیش از دوستان الحریری، با او همراه هستند. یک منبع وابسته به این دو گروه شیعی به النشره گفته است: «ما با واقعیت کار داریم، الحریری نخست‌وزیر مکلف به تشکیل کابینه است و ما شرایط دشوار او را درک می‌کنیم. هرچند خود او به شکل واضح در تشکیل دولت مانع‌تراشی می‌کند. یک فرد برای تشکیل دولت نیاز به تضمین‌های داخلی و رضایت منطقه‌ای و بین‌المللی دارد. الحریری به دنبال تشکیل دولتی است که بتواند تسهیلات مالی کافی برای حل بحران اقتصادی دریافت کند، اما ما در شرایط عادی نیستیم، اگر در شرایط عادی بودیم دولت از روز اول تشکیل می‌شد.»

حزب‌الله و جنبش امل، همچنان به حمایت از سعد الحریری ادامه می‌دهند و به فکر گزینه دیگری نیستند. مقامات عربی که به ظاهر همپیمان سعدالحریری هستند، در دیدار با مسئولان لبنانی از آن‌ها می‌خواهند تا رأی و نظر حزب الله و جنبش امل را در خصوص جایگزینی فردی دیگر را جویا شوند، اما سید حسن نصرالله و نبیه بری به طور واضح حامی سعدالحریری هستند.

به نوشته النشره، منابع عالی‌رتبه عربی گفته‌اند که از الحریری حمایت نمی‌کنند و مخالف وی نیز نیستند، اما همزمان گزینه دیگری را نیز نمی‌خواهند معرفی کنند.

طبق این گزارش، تشکیل دولت در لبنان تا زمانی که توافق منطقه، بین‌المللی و عربی صورت نگیرد، نهایی نخواهد شد.

از سوی دیگر منابع مطلع در لبنان به روزنامه «البناء» گفتند، بحران دولت [و تشکیل کابینه جدید] پیچیده است و گره اصلی مشکل نیز خارجی است.

این روزنامه لبنانی به نقل از منابع خود نوشت: گره اصلی، مخالفت عربستان سعودی با نخست‌وزیری سعد الحریری است. لذا سعد الحریری مردد است که اگر تشکیل دولت جدید را اعلام کند مبادا با انفجار چند بحران روبه‌رو و شخص او مسئول آن اعلام شود.

به نوشته البناء، به همین دلیل نخست‌وزیر مکلف (سعد الحریری) ترجیح می‌دهد شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای مهیاتر شود و او اکنون به نتیجه مذاکرات آمریکایی-غربی با ایران در خصوص پرونده هسته‌ای دل خوش کرده تا بلکه این امر تنش آمریکایی-سعودی با ایران را کاهش دهد و لبنان از نتایج مثبت آن بهره‌مند گردد. 

لبنان از تابستان گذشته که بندر بیروت شاهد انفجاری بزرگ و ویرانگر بود، بی دولت و از طریق دولت پیشبرد امور «حساب دیاب» اداره می‌شود. دولت دیاب پس از این انفجار و افزایش فشارها، استعفا کرد و احزاب پارلمان لبنان هنوز برای تشکیل دولت جدید به توافق نرسیده‌اند.

بعد از حادثه بندر بیروت، سرانجام سعد الحریری رئیس حزب «تیار المستقبل» و نخست‌وزیر پیشین لبنان، در بیست و دوم اکتبر ۲۰۲۰ (یکم آبان ماه ۱۳۹۹) به عنوان مأمور تشکیل دولت جدید لبنان انتخاب شد؛ با این حال، او تا به امروز موفق نشده است کابینه خود را نهایی و نام خود را به عنوان نخست‌وزیر جدید این کشور تثبیت کند.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول