اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

اجرای حکم ۳۰۰ مورد قلع‌وقمع دیوارکشی، قطعه‌بندی و تفکیک غیرمجاز در اراضی کشاورزی شاندیز

مدیر جهاد کشاورزی طرقبه شاندیز از اجرای حکم ۳۰۰ مورد قلع‌وقمع دیوارکشی، قطعه‌بندی و تفکیک غیرمجاز در اراضی کشاورزی شاندیز خبر داد.

اجرای حکم ۳۰۰ مورد قلع‌وقمع دیوارکشی، قطعه‌بندی و تفکیک غیرمجاز در اراضی کشاورزی شاندیز

سید رضا ماه‌نگار در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شاندیز اظهار کرد: صبح امروز در قالب شورای حفظ حقوق بیت‌المال ۳۰۰ مورد دیوارکشی، قطعه‌بندی،  و تفکیک اراضی غیرمجاز در قطعات ۵۰۰متری و تغییر کاربری در اراضی کشاورزی منطقه سوران شاندیز که به‌صورت مجموعه‌سازی بود، قلع‌ و قمع و تخریب شد.

مدیر جهاد کشاورزی طرقبه شاندیز با اشاره به اینکه اجرای حکم قلع‌وقمع مربوط به ویلاهای غیرمجاز نبوده، بلکه مربوط به زمین‌هایی بود که اطراف آن دیوارکشی شده بود، ابراز کرد: با توجه به اینکه اجرای دیوار مانع از دید کارشناسان به داخل شده بود و افراد در داخل زمین‌ها مشغول ویلا سازی بودند، تمامی این ۳۰۰ موارد که به قطعات ۵۰۰ متری تفکیک، قطعه‌بندی و تغییر کاربری کشاورزی شده بود قلع‌وقمع و رفع تصرف شد.

وی بابیان اینکه تغییر کاربری‌های غیرمجاز اراضی کشاورزی عمدتاً در مناطق ناظریه، جاده سوران، فرح‌آباد و پایین‌دست شهر شاندیز انجام‌شده است، یادآور شد: بخش عمده‌ای از این قلع‌وقمع‌ها به دلیل کمبود ماشین‌آلات و خستگی نیروها باقی‌مانده است که در روزهای آتی نیز انجام می‌شود.

ماه‌نگار با اشاره به تعداد زیاد تغییر کاربری‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی و انجام دیوارکشی در این منطقه، افزود: با توجه به اینکه نوع اراضی منطقه دیم است و خاک مرغوبی هم ندارد، افراد زمین‌ها را به قطعات کوچک و تبدیل به باغچه می‌کنند و اقدام به کشاورزی و کاشت درخت می‌کنند که این مهم نیز به دلیل مصرف آب زیاد به‌هیچ‌عنوان مقرون‌به‌صرفه نیست.

وی با تأکید بر اینکه آب استحصالی از قنوات، چشمه‌ها و چاه‌های آب کشاورزی باید صرف کاشت محصولات گندم و جو شود تا دام‌ها نیز از آن استفاده کنند، بیان کرد: متأسفانه در این قطعات غیرمجاز درختانی کاشت می‌شود که نیاز آبی بالایی دارند، به‌طوری‌که میوه‌ای که از این باغچه‌ها برداشت می‌شود جوابگوی هزینه‌های آن نیست.

مدیر جهاد کشاورزی طرقبه شاندیز بابیان اینکه محصول تولیدی در باغچه‌ها نه‌تنها مقرون‌به‌صرفه نیست بلکه پاسخگوی نیاز خانواده آنان نیست، ادامه داد: با میزان آبی که در این باغچه‌ها مصرف می‌شود، می‌توان چندین برابر محصول زراعی به‌صورت دیم و آبی کشت کرد.

وی با اشاره به اینکه باوجود همه مشکلاتی که در مسیر برخورد با متخلفین و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی وجود دارد، تلاش می‌کنیم از بروز این تخلفات جلوگیری کنیم، گفت: تغییر کاربری‌های گسترده‌ای در منطقه سوران شاندیز انجام‌شده است که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک قلع‌وقمع این موارد انجام شود.

ماه‌نگار با تأکید بر اینکه تعداد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی در سطح شهرستان طرقبه شاندیز بسیار زیاد است، اذعان کرد: متأسفانه به دلیل اینکه نیروی اداری ما محدود است، عملاً امکان مقابله با این حجم از تغییر کاربری‌ها در زمان بروز تخلف وجود ندارد.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول