اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

ظریف عنوان کرد: ناخشنودی برخی کشورها و جریانات از نزدیکی ایران و افغانستان

وزیر امور خارجه در دیدار همتای افغانستانی تلاش برخی طرف‌ها در جهت مکدر کردن فضای افکار عمومی را نشانه ناخشنودی برخی کشورها و جریانات از نزدیکی ایران و افغانستان خواند.

ظریف عنوان کرد: ناخشنودی برخی کشورها و جریانات از نزدیکی ایران و افغانستان

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در حاشیه کنفرانس «قلب آسیا -روند استانبول» در تاجیکستان، با «محمد حنیف اتمر» وزیر امور خارجه افغانستان دیدار و گفت و گو کرد.

ظریف در این دیدار ضمن مرور آخرین وضعیت همکاری های دو کشور، تلاش برخی طرف ها در جهت مکدر کردن فضای افکار عمومی را نشانه ناخشنودی برخی کشورها و جریانات از نزدیکی ایران و افغانستان خواند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رفع برخی محدودیت‌های کنسولی برای اتباع افغانستان، این اقدامات را به منظور مبارزه با باندهای قاچاق اتباع افغانستان به ایران عنوان کرده و بر ادامه مساعدت‌های کشورمان در شفاف سازی حضور اتباع افغانستان در ایران تاکید کرد.

*  ایران نزدیک‌ترین دوست افغانستان

وزیر امور خارجه افغانستان نیز در این دیدار مراتب تشکر دولت و ملت خود را از مساعدت‌های جمهوری اسلامی ایران در مهار آتش سوزی‌های گمرکات مرزی افغانستان اعلام و ایران را نزدیک‌ترین دوست افغانستان خواند و خواستار ادامه و گسترش همکاری‌ها و مشورت‌های سازنده ایران در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی شد.

وزیر امور خارجه افغانستان همچنین بر آمادگی کامل افغانستان برای تشکیل کمیسیون مشترک دو کشور طی هفته های آتی تاکید کرد.

تشریح آخرین تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان از سوی وزیر امور خارجه افغانستان و همچنین تبادل نظر در خصوص روند صلح افغانستان‌ از دیگر موضوعات مورد گفت‌وگو در این دیدار بود.

ظریف پیش از این نیز با دبیر اجرایی سیکا دیدار و گفت‌و‌گو کرده بود.

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه شامگاه یکشنبه وارد دوشنبه شد تا ضمن رایزنی با مقامات تاجیکستان در نهمین نشست قلب آسیا - روند استانبول شرکت کند.

ظریف همچنین در بدو ورود به تاجیکستان گفت که هدف جمهوری اسلامی ایران کمک به برقراری صلح پایدار و پایان درگیری ها در افغانستان است. (اینجا بخوانید)

۱۵ کشور عضو قلب آسیا شامل جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، تاجیکستان، پاکستان، چین، روسیه، هند، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه، آذربایجان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند. آمریکا، استرالیا، کانادا، دانمارک، مصر، فرانسه، فنلاند، آلمان، عراق، ایتالیا، ژاپن، نروژ، لهستان، اسپانیا، سوئد و انگلیس هم کشورهای حامی قلب آسیا به شمار می‌روند.

کنفرانس قلب آسیا از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ در استانبول، کابل، آلماتی، پکن، اسلام آباد، امریتسار، باکو و استانبول برگزار شده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول