اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گیلان

توسعه روابط تجاری کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا با حذف قوانین مزاحم

به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه، عضویت موقت ایران در «اتحادیه اقتصادی اوراسیا» فرصت بسیار مغتنمی برای توسعه روابط تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه با حذف قوانین مزاحم است.

توسعه روابط تجاری کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا با حذف قوانین مزاحم

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، نوزدهمین اجلاس شورای همکاری‌های تجاری اتاق‌های بازرگانی و صنعت کشورهای منطقه دریای خزر (icbc) که به‌صورت ارتباط تصویری میان پنج کشور عضو شورای بین‌المللی همکاری‌های تجاری در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان در اتاق  بازرگانی مشترک ایران و روسیه  تشکیل شد.

این مراسم که به‌صورت برخط با حضور کشورهای عضو این همکاری‌های بین‌المللی که در حوزه صنعت و بازرگانی در منطقه دریای خزر با یکدیگر همکاری دارند با حضور لوان جاگاریان سفیر فدراسیون روسیه در تهران، هادی تیزهوش تابان رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه، سفرای ایران در قزاقستان، روسیه، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، رؤسای اتاق‌های آستراخان، ولگاگراد، اساوروپل، معاون اتاق بازرگانی مسکو و سخنرانی تعدادی از فعالان اقتصادی کشورهای عضو به‌صورت بر خط برگزار شد.

هادی تیزهوش تابان در این مراسم با بیان اینکه شورای بین‌المللی همکاری‌های تجاری اتاق‌های بازرگانی کشورهای حوزه دریای خزر (ICBC ) در ۲۰ سپتامبر ۱۹۹۶ با حضور اتاق‌های بازرگانی ایران، روسیه و قزاقستان جهت حصول برخی اهداف در آستراخان تشکیل شد، اظهار کرد: اهدافی همچون کمک به گسترش تجارت در حوزه کشورهای دریای خزر من‌جمله تجارت کوچک و متوسط، توسعه تجارت بین­المللی در کشورهای همین حوزه، تجزیه‌وتحلیل سیستم موجود همکاری‌های تجاری ـ صنعتی، تدوین و طراحی برنامه توسعه همکاری، تبادل اطلاعات بازرگانی و حقوقی برای اجرای فعالیت‌های تجاری، برگزاری کنفرانس­ها و سمینارها و نمایشگاه­ها و تبادل هیئت­های تجاری و اقتصادی در این شورا مدنظر بودند.

وی با بیان اینکه مدتی بعد اتاق‌های بازرگانی کشورهای آذربایجان و ترکمنستان نیز به این شورا پیوستند و در حال حاضر حدود ۴۰ اتاق بازرگانی از کشورهای فوق به عضویت شورای مذکور درآمده‌اند، افزود: دریای خزر دریای دوستی، صلح و همکاری است و اعضای خانواده منطقه خزر دورهم جمع شده‌ و روابط خود را بر اساس صلح و دوستی ترسیم کرده‌اند.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه از برگزاری ۱۸ اجلاس قبلی به‌تناوب در شهرهای آستراخان، الیستا، ساراتف، ولگاگراد، تهران، مشهد، گرگان، بابلسر، رشت و انزلی خبر داد و گفت: هشت اجلاس آن در ایران برگزار شده است و قرار بود اجلاس فعلی دریکی از شهرهای روسیه برگزار شود اما به خاطر شرایط همه­‌گیری ویروس کرونا مجبور شدیم به شکل ویدئوکنفرانس برگزار کنیم، لذا برگزاری این همایش بین‌المللی در چنین شرایط سختی نشان­گر اهمیت این تشکل بین‌المللی برای جمهوری اسلامی ایران در موضوع بهبود مناسبات اقتصادی است.

تیزهوش تابان به بالا بودن تعرفه‌های گمرکی که همیشه مانع بزرگی برای توسعه صادرات هستند اشاره کرد و افزود: عضویت موقت ایران در «اتحادیه اقتصادی اوراسیا» فرصت بسیار مغتنمی برای توسعه روابط تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه با حذف قوانین مزاحم است و امیدواریم که کشورهای آذربایجان و ترکمنستان نیز به عضویت این اتحادیه درآیند.

وی با تأکید بر اینکه دولت‌های ما باید بسترهای لازم را برای فعالیت اقتصادی ایجاد کنند تا شاهد توسعه هر چه بیشتر مبادلات حوزه خزر باشیم، بیان کرد: چراکه  توسعه حمل‌ونقل دریایی در دریای خزر موجب گسترش روابط تجاری شده و خطوط کشتیرانی توریستی بین بنادر ساحلی کشورهای حاشیه خزر موجب گسترش همه‌جانبه روابط در دریای خزر می‌شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه اتصال خط راه‌آهن از رشت به بندر کاسپین در منطقه آزاد انزلی می­تواند تحولی بزرگ در تجارت بین کشورهای منطقه دریای خزر به وجود آورد، افزود: برنامه‌ریزی‌شده است این پروژه تا پایان سال جاری میلادی به اتمام برسد.

تیزهوش تابان از منطقه آزاد تجاری-صنعتی انزلی به‌عنوان تنها منطقه آزاد شمال کشور یادکرد که در سال‌های اخیر به‌شدت درحال‌توسعه است و در آینده نزدیک 22 اسکله آن فعال خواهند بود و گفت: منطقه آزاد انزلی با توجه به وجود معافیت‌های گمرکی و مالیاتی و سایر تمهیدات قانونی می‌تواند در تقویت ICBC و در توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی با کشورهای عضو این شورا نقش مؤثری داشته باشد و به‌عنوان هاب لجستیکی این منطقه عمل کند، طرف ایرانی از صاحبان صنایع، تجار و سرمایه‌گذاران کشورهای منطقه دریای خزر جهت فعالیت در این منطقه دعوت به عمل می‌آورد.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه پیشنهاد داد با توجه به اینکه این شورا ۲۵ سال پیش در آستراخان تشکیل‌شده، دبیرخانه دائمی شورا در «سرای تجاری ایرانیان در آستراخان» تشکیل شود و افزود: برگزاری مرتب این اجلاس‌ها، فرصت بسیار مناسبی را برای تبادل اطلاعات و آشنایی با امکانات و استعدادهای مناطق مختلف کشورهای حاشیه دریای خزر فراهم می‌سازد، با شناخت مسائل و مشکلات بر سر راه گسترش روابط بین صاحبان کسب‌وکار به‌صورت کارشناسی و انعکاس این موانع به مراجع ذی‌ربط دولتی، این شورا امیدوار است گام بسیار بزرگی را در جهت توسعه اقتصادی استان‌های عضو بردارد.

وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی گیلان با برگزاری چندین نمایشگاه اختصاصی در آستراخان و داغستان روسیه و اعزام تورهای تجاری به آن کشورها، نمونه‌ای از همکاری بین اتاق‌های استانی را به معرض نمایش گذاشته که انتظار می‌رود به سایر اتاق‌ها نیز تسری پیدا کند، تصریح کرد: به‌موازات تأسیس سرای تجاری ایرانیان در آستراخان، موضوع ایجاد یک «مرکز لجستیکی در آستراخان» جهت نگهداری کالاهای تولید ایران و سپس ارسال آن به سایر مناطق روسیه در دستور کار اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه قرار دارد، طرف روسی (استانداری و شهرداری آستراخان) در خصوص تهیه زمین مناسب برای اجرای این پروژه مساعدت لازم را به عمل خواهند آورد.

تیزهوش تابان به  تبادلات پولی و ارزی بین دو کشور که روزبه‌روز پیچیده‌تر و مشکل‌تر می‌شود، از  طرفین برای استفاده از پول ملی دو کشور در مبادلات تجاری و همچنین برای توسعه صرافی‌های کارآمد، برای همکاری لازم تأکید کرد و گفت: با توجه به صدور مجوز «تأسیس بانک مشترک خارجی در محدوده منطقه آزاد انزلی» توسط هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران، از کشورهای حاشیه دریای خزر درخواست می‌شود تا اقدامات لازم را برای افتتاح شعب بانک‌های خود در منطقه آزاد انزلی باهدف تسهیل در روابط بازرگانی و تجاری به عمل‌آورند.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه با اشاره به مشکلات نقل‌وانتقال پول، پیشنهاد کرد تا «مرکز تهاتر» برای تبادل کالا به شکل پایاپای تشکیل شود و بیان کرد: طرف ایرانی در نظر دارد پروژه‌های تحت عنوان «شبکه عمده‌فروشی مویرگی کالاهای ایرانی با مرکزیت استان آستراخان در ۱۲ استان مناطق مرکزی و جنوبی روسیه» با مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی ایرانی و روسی ایجاد کند.

وی به همراهی و وحدت تجاری، سیاسی بین کشورهای عضو و رابطه محکم سیاسی و اقتصادی میان ایران و روسیه و نقش ارزنده  جاگاریان سفیر روسیه در تهران در تحکیم این روابط  اشاره کرد و گفت: از همه اتاق‌های بازرگانی عضو این شورا درخواست می‌شود در شرایط سخت کنونی که امکان اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری وجود ندارد، نسبت به برگزاری ویدئوکنفرانس به شکل دوجانبه و چندجانبه بین تجار و بازرگانان خود اقدام کنند.

سفیر روسیه در تهران با اشاره به ارتقای سطح تجارت میان ایران و روسیه در سال‌های اخیر اظهار کرد: دولت فدراسیون روسیه برای تسهیلات بیشتر برای بازرگانان و تجار ایرانی برای ورود به روسیه، با اعطای مجوزهای موردی که برای توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور تلاش کرده است.

وی با بیان اینکه تلاش ما ایجاد روابط دوسویه میان تجار ایرانی و روسی است، افزود: ما در کشور فدراسیون روسیه برای تجار و سرمایه‌گذاران ایرانی که علاقه‌مند به تجارت و سرمایه‌گذاری در روسیه هستند شرایطی را برای گسترش این روابط فراهم کرده‌ایم.

به گزارش فارس، اجلاس شورای همکاری‌های تجاری اتاق‌های بازرگانی و صنعت کشورهای منطقه دریای خزر امروز در دو بخش اجلاس عمومی در بخش اول و سخنرانی روسای اتاق‌های استان‌های کشورهای منطقه دریای خزر در بخش دوم برگزار شد.

 انتخاب رئیس دوره‌ای بعدی شورا که یک‌ساله است و صدور بیانیه مشترک اجلاس نوزدهم و اتخاذ تصمیم در خصوص زمان و مکان اجلاس بعدی از دیگر برنامه‌هایی است که همراه با مراسم اختتامیه عصر امروز به کار خود پایان خواهد داد.

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول