اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

مهارت ساخت زیورآلات ابیانه ثبت ملی شد+ تصاویر

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نطنز از ثبت ملی دانش ساخت زیورآلات روستای تاریخی ابیانه در شورای ثبت ملی وزارت میراث فرهنگی خبر داد.

مهارت ساخت زیورآلات ابیانه ثبت ملی شد+ تصاویر

به گزارش خبرگزاری فارس از نطنز، حسین یزدانمهر امروز در جمع اصحاب رسانه با اعلام خبر ثبت مهارت ساخت زیورآلات ابیانه اظهار کرد: بافت با ارزش روستای تاریخی ابیانه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده تاکنون بالغ‌ بر ۳۰ اثر تاریخی، ناملموس و طبیعی در این روستای تاریخی ثبت‌شده است که آخرین مورد آن ثبت دانش و مهارت ساخت زیورآلات ابیانه است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نطنز افزود: زیورآلات سنتی همیشه در بین زنان و مردان روستای تاریخی ابیانه جاذبه خاصی داشته و بر اساس شیوه زندگی و مفاهیم فرهنگی نوعی زیورآلات را برای خود تولید می‌کردند که جزء لاینفک پوشاک زنان روستا بوده است.

وی بیان کرد: مرسوم بوده برای دختران به‌ ویژه نوعروسان این روستا زیورآلات سنتی ابیانه از جمله النگو از جنس نقره تهیه که با نقشه‌ای زینتی و مشبک، دست بندهایی از دانه‌های نقره‌ای٬ عقیق  کهربا و... تزیین‌شده‌اند.

یزدانمهر ادامه داد: از دیگر زیورآلات رایج در این روستا می‌توان به منگلی اشاره کرد که حلقه‌ای است با دهانه باز برای مچ دست از جنس نقره با آرایشی ساده و به وزن ۳۲ مثقال یا ۱۶۰ گرم نقره خالص، گردنبند که از سکه‌های مختلف ضرب قدیم از جنس نقره، بازوبند که قابی نقره‌ای است که کنده‌کاری‌شده و با بندهای ابریشمی بر بازو بسته می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نطنز ادامه داد: تنگه یک زیورآلات دیگر است که منحصراً برای عروس‌ها بر بالای پیشانی نصب می‌شد و بر آن تکه‌های نقره و طلا دوخته‌شده و از مشخصات این تنگه مربع شکل گل حلقه‌ای زیبایی است که در وسط تنگه دوخته‌شده که آن را تیته می‌نامند، انگشترهای مختلف که یک نوع آن بنام شستی معروف است و دارای یک نگین و ۶ حلقه است و برای انگشت شست طراحی‌شده است خریداری می‌کردند و هنوز هم زنان و مردان روستا انگشتر و النگوی نقره بر دست دارند.

 

یزدانمهر با اشاره به پیشینه چند صدساله این هنر در این روستا بر اساس نمونه‌های موجود افزود: در حال حاضر دو هنرمند در این حرفه مشغول به کار می‌باشند که آموزش و ترویج آن می‌تواند سبب ماندگاری و حفظ اصالت آن شود.

وی در ادامه از روند رو به رشد تعداد پرونده‌های ثبت شهرستان در حوزه‌های مختلف آثار تاریخی، ناملموس و طبیعی خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر شهرستان نطنز پس از شهرهای اصفهان و کاشان جایگاه سوم را در تعداد آثار ثبت داراست که در حوزه میراث طبیعی نیز جایگاه نخست استان را دارد.

انتهای پیام/۶۳۰۲۵/ر۲۰/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول