اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  شهری

محافظه‌کاری حناچی در کاهش تراکم ساختمان‌های خیابان ولی‌عصر(عج)

سخنگوی شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه حناچی باید محافظه‌کاری در کاهش تراکم را در خیابان ولی‌عصر (عج) پایان دهد، گفت: ساماندهی این خیابان باید با اولویت حفاظت از میراث طبیعی و تاریخی صورت گیرد.

محافظه‌کاری حناچی در کاهش تراکم ساختمان‌های خیابان ولی‌عصر(عج)

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در صحن امروز شورای شهر در نطق پیش از دستور خود درباره ساماندهی خیابان ولی‌عصر (عج) اظهار داشت: پس از سال‌ها انتظار طرح ساماندهی خیابان ولی‌عصر به زودی در دستور کار کمیسیون ماده 5 قرار می‌گیرد و از حناچی که از دهه 80 در تهیه پرونده ثبت ملی و جهانی باغ‌خیابان پایتخت حضور فعال داشته، انتظار می‌رفت پیگیری ثبت جهانی این خیابان در برنامه‌های ارائه شده به شورا انجام گیرد.

وی افزود: چنارستان تهران میراث طبیعی تاریخی و فرهنگی پایتخت است ولی از یک باغ‌خیابان است و تنها جایی برای عبور نیست ترکیبی از چشم‌اندازهای کبود کوه و چنارهای سر به فلک کشیده دارد و پیوند دشت و ارتفاعات کوهپایه نیز محسوب می‌شود.

سخنگوی شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه باغ‌ها و درختان خیابان ولی‌عصر (عج) نیازمند حفاظت است،‌گفت: اگر در طرح ساماندهی ولی‌عصر اولویت حفاظت از میراث طبیعی است شهرداری باید در کاهش تراکم مجاز ساخت و ساز در جداره این خیابان تردید نکند.

اعطا گفت:‌نمی‌توان از اولویت حفاظت از چنارهای قدیمی تهران سخن گفت اما در عمل همچنان رونق ساخت و ساز در پلاک‌های مجاور را اولویت دانست یا نمی‌توان به حفاظت از میراث طبیعی اندیشید اما در کاهش تراکم ساخت و سازهای آسیب‌زننده محافظه‌کار و دست به عصا بود.

وی گفت: اگر چه در ضوابط پیشنهادی تراکم ساختمانی و ارتفاع مجاز ساخت و ساز نیم‌نگاهی به حفاظت از چنارها وجود داشت اما بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد برای امر حفاظت از این میراث هدف حفاظت را محقق نمی‌کند.

سخنگوی شورای شهر تهران گفت:‌حناچی باید بر اساس دانش‌ و تدبیر خود محافظه‌کاری در کاهش تراکم را پایان دهد و همانطور که هم‌نظر هستیم هر نوع ساماندهی خیابان و اصلاح طرح تفصیلی آن باید با هدف حفاظت از میراث طبیعی انجام شود.

اعطا تصریح کرد: طرحی که در آستانه تصویب در کمیسیون ماده 5 است اگر چه توسط همکاران معاونت شهرسازی و اهل فن راهبری شده اما همچنان در آن رده‌های از محافظه‌کاری نسبت به حفاظت واقعی از میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی پایتخت مشهود است.

وی خطاب به حناچی‌ ادامه داد: جنابعالی که در برنامه پیشنهادی خود به شورای اسلامی شهر تهران به منظور تصدی مسوولیت شهرداری، پیگیری ثبت جهانی خیابان ولیعصر را وعده کرده اید؛ اجازه ندهید آخرین فرصت حفاظت از چنارستان، با توجیه رونق ساخت و ساز در ولیعصر، از دست برود. مساله چنارستان تهران، رونق ساخت و ساز در پلاک های باقیمانده نیست.

سخنگوی شورای شهر تهران تصریح کرد: در این طرح در حدود ۷۰درصد ساخت‌وسازهای خیابان ولیعصر از تقاطع انقلاب تا میدان تجریش، دارای ۶ طبقه و ارتفاع ۲۵ متر خواهد بود. این درحالی است که متوسط ارتفاع چنارهای ولیعصر ۱۵ متر است و ارتفاع ۲۵ متری ساختمان‌ها در مجاور این درختان، همچون گذشته با ارتفاع کمتر، بر درختان ولیعصر سایه می اندازد و برخورداری آنها از نور کافی را با چالش مواجه می کند.

وی افزود: همچنین در این طرح گودبرداری در ساخت‌وسازهای جدید با عمق ۱۰ متر مجاز دانسته شده است که با در نظر گرفتن عمق حداکثر ۴ متری ریشۀ درختان چنار، مانع بهره بردن درختان از منابع آب زیرزمینی از جمله قنات‌های باقیمانده خواهد شد و روند تخریب قنات های چنارستان به واسطه ساختمان سازی بی توجه به بستر طبیعی را، تداوم خواهد بخشید.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول