اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گلستان

ارزان‌ترین مرغ کشور در گلستان عرضه می‌شود/ تنظیم بازار در هاله‌ای از ابهام بین دستگاهی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: قیمت تمام شده مرغ حدود هفت الی هشت درصد از کشور کمتر است، ارزان‌ترین مرغ کشور در گلستان عرضه می‌شود.

ارزان‌ترین مرغ کشور در گلستان عرضه می‌شود/ تنظیم بازار در هاله‌ای از ابهام بین دستگاهی

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، مختار مهاجر ظهر امروز در خصوص وضعیت نظارت بر بازار مرغ استان گلستان اظهار کرد: تنظیم بازار در هاله‌ای از ابهام بین دستگاهی افتاده است، جهاد کشاورزی تامین کننده و تنظیم بازار به عهده بازرگانی است، بازرگانی باید بازار را توسط صنوف نظارت کند.

وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی برای نظارت بر بازار تصریح کرد: سازمان صمت جمعیت قابل‌قبولی که بتواند نظارت بر این ‌همه مغازه و فروشگاه را داشته باشد، ندارد صنوف باید خودشان رعایت کنند و به سودی که در نظر می‌گیرند، قانع باشند تا به دیگران اجحاف نشود.

* قیمت تمام‌شده مرغ در گلستان 8 درصد از کشور کمتر است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با بیان اینکه ارزان‌ترین مرغ کشور در گلستان عرضه می‌شود، افزود:  قیمت تمام‌شده در گلستان با قیمت تمام شده‌ای که برای کشور در نظر گرفته‌اند متفاوت است ما در شرایط بسیار ایده‌آل، مدیریت و سرمایه‌گذاری خوبی انجام گرفته است، قیمت تمام‌شده هفت درصد الی هشت درصد از کشور کمتر است.

مهاجر بیان کرد: می‌طلبد تولیدکنندگان و کشتارگاه‌ها همکاری کنند، صنوف هم رعایت کند، در حال حاضر مرغ در مراکز عمده‌فروشی و فروشگاه‌های بزرگ به قیمت تضمینی فروش می‌رود اما در سوپرمارکت‌ها و مغازه‌های دوردست متأسفانه قیمت‌ها رعایت نمی‌شود.

وی با بیان اینکه نیاز مصرف مرغ در استان بین ۴۰ الی ۱۲۰ تن متغییر است، گفت: باید به صورت هفتگی کشش بازار رصد شود، بازار گلستان کشش ۱۰ درصد مرغ تولیدی را ندارد.

* چهار دستاورد جدید در مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه مردم استان عادت به تازه خوری مرغ دارند، افزود: گاهی ۳۰۰ تن مرغ تنظیم بازار عرضه می‌شود اما می‌ماند و فروش نمی‌رود به همین دلیل بهزیستی و کمیته امداد درصدی آن را برای خانواده‌های زیر پوشش جذب می‌کنند.

مهاجر در خصوص پرورش شترمرغ در استان گفت: شترمرغ به شرایط رطوبت سازگاری خوبی ندارد، در شمال استان حمایت می‌کنیم اما در جنوب استان به دلیل اینکه درصد رطوبت بالاست و بیماری زیاد می‌گیرند توصیه به پرورش شترمرغ نمی‌شود.

وی با اشاره به چهار دستاورد جدید در مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان ابراز کرد: رقم گندم مقاوم به خشکی و شوری داریم که هنوز نام‌گذاری نشده است دو سال در اراضی گمیشان و شمال گنبد کشت کردیم ۴.۵ تا پنج تن محصول می‌دهد، رقم باقالای بدون تانن که تانن آن را حذف و پروتئین آن ۳۳ درصد است.

*ارقام جدید 30 درصد جیره طیور را تامین می‌کند/ دلایل کمبود مقطعی گندم در گلستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: اولین آزمایش روی ارقام جدید انجام شد تا ۳۰ درصد جیره طیور می‌توان جایگزین کرد و در آینده رقیب سویا می‌شود امسال ۲۵ هکتار بذر کاشته شده است و برای سال‌های آینده آن را توسعه خواهیم داد.

مهاجر با بیان اینکه ۴۷ رقم برنج برای خشکه کاری آزمایش شدند، ابراز کرد: از این تعداد دو رقم بیرون آمد که ۱۵ روز از رقم فجر زودتر می‌رسد و کیفیت برنج از فجر بهتر است که امسال برای تولید بذر می‌رود، بذرهای اولیه تولید می‌شوند، این رقم تناژ خوبی هم دارد.

وی در خصوص کمبود گندم مقطعی در ماه‌های اخیر در گلستان گفت:  این کمبود گندم دلایل مختلفی دارد، نخست آنکه قبل از شروع کاشت افزایش قیمت گندم برای سال آینده اعلام شد و با توجه به اینکه در مهر ماه کمبود ذرت در استان برای مرغداری‌ها را داشتیم این دو عامل باعث شد که برخی کشاورزان تحت تاثیر واسطه‌ها قرار بگیرند و به امید این‌که بذر دولتی می‌گیرند و بذر خودشان را می‌فروشند کمبود گندم احساس شد.

* 35 درصد گندم گلستان به مرحله پنجه زنی رسیده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان افزود: ما طبق اصول فنی اصلاح نباتات نباید بیشتر از ۲۰ درصد بذر مورد نیاز گندم را نگه داریم علی‌رغم این‌که ۴۰ درصد بذر گندم نگه داشتیم اما با کمبود گندم در بازار مواجه شدیم، دلیل دیگر این‌که از ۷۸ هزار هکتار زهکشی که کردیم ۴۰ هزار هکتار اراضی شوری آن کم شد و کشاورزان در سنوات گذشته جو می‌کاشتند و از امسال به کشت گندم روی آوردند.

مهاجر با بیان اینکه ۸۵ الی ۹۰ درصد بذوری که به‌عنوان بذر مرغوب دادیم بذور یکنواخت بودند، ابراز کرد: قوه نامیه تمام گندم‌ها پارت به پارت در مرکز تحقیقات اندازه‌گیری و سپس به فروش رسید، هیچ گزارش عدم سبزی از این مزارع نداریم.

وی با اشاره به کاهش بارندگی گفت: ۳۶ درصد بارندگی پاییز کاهش داشت و کشت با تاخیر انجام شد، از طرفی در دی ماه و تا ۱۲ بهمن متأسفانه باران خوبی نداشتیم و برفی که آمد سرمای خود را گذاشت و گندم‌ها ۲۵ تا ۳۰ درصد به پنجه زنی رسیده است و ۷۰ درصد به پنجه زنی نرسیده است.

* توزیع 93 تن کود پاییزه در گلستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان بیان کرد: براساس پیش‌بینی هواشناسی ان‌شاءالله اسفندماه پرباران است اگر این اتفاق بیفتد می‌تواند مشکلات دو ماه جاری را جبران کند و از طرفی با افزایش میزان رطوبت، بیماری‌های قارچی افزایش پیدا می‌کند، هر هفته یک بار کشاورزان باید اراضی خود را چک کنند و به کارشناسان پهنه نشان دهند تا توصیه‌های فنی صورت بگیرد.

مهاجر در خصوص توزیع کود کشاورزان گفت: با راه‌اندازی سامانه کارا با وجود این‌که کشاورزان از ۳۵ هزار تن کودهای پاییزه استفاده کردند آن را جایگزین کردیم ۵۸ هزار تن کود بین کشاورزان برای کشت پاییزه توزیع کردیم.

وی با اشاره به اینکه ۲۸ هزار تن دیگر از سهمیه امسال طلبکار هستیم، بیان کرد: روزانه ۵۰۰ تن کود وارد استان می‌شود، به دلیل اینکه چند روز پتروشیمی بجنورد تعطیل بود ۴ هزار تن کود ذخیره داشتیم به بازار ارائه کردیم و کشاورزان کود سرک را دریافت می‌کنند.

انتهای پیام/83001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول