به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، از گذشته بسیار دور نان جزو قوت اصلی مردم در اکثر نقاط جهان محسوب میشود در این میان گندم و نان از حرمت و قداست بالایی در منظر بسیاری از ایرانیان و مسلمانان برخوردار است.
با این وجود کیفیت پایین نان طی سالهای اخیر موجب گلایهمندی بسیاری از مردم شده است، در حالیکه گلستان یکی از استانهای رتبه نخست تولید گندم در کشور محسوب میشود مردم این استان انتظار دارند آرد باکیفیتتری در اختیار نانواییها قرار گیرد و از طرفی نانواها نیز نان با کیفیتتری طبخ کنند.
بسیاری از مردم معتقدند در حال حاضر کیفیت نانواییهای آزادپز بسیار بهتر از نانواییهای دولتی است و نانواییهای دولتی چندان به کیفیت نان توجهی ندارند.
* نانهایی که تنها شکم مردم را سیر میکنند/ بیتوجهی برخی نانواییها به کیفیت نان
در همین رابطه یک شهروند گرگانی در خصوص کیفیت پایین طبخ نان در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان، اظهار کرد:من سالهاست به صورت روزانه برای خانواده نان خریداری میکنم و مدتی است که اصلأ کیفیت نان طبخ شده در نانواییهای دولتی را قبول ندارم.
ابوذر اصلانی با بیان اینکه نانهای طبخ شده در نانواییها تنها حکم سیر کردن شکم مردم را دارند، افزود: متأسفانه کیفیت نانها بسیار پایین است و گویی نظارتی در این رابطه انجام نمیشود.
وی بیان کرد: نانی که غروب برای خانواده تهیه میکنم به هیچ عنوان نمیتوان در وعده صبحانه مصرف کرد با این وجود نانواییهای آزادپز کیفیت بهتری دارند به همین دلیل آزادپزها بسیار شلوغتر از نانواییهای دولتی هستند.
این شهروند گلستانی خاطرنشان کرد: نانواها اصلأ اجازه نمیدهند خمیر به عمل آید بسیار مشاهده کردم نانوا به محض خمیر درست کردن آنرا در فر قرار داده و اجازه نمیدهد خمیر به اصطلاح ور آید.
اصلانی گفت: استفاده از جوششیرین هم در نانواییها متداول است این عوامل آسیب جدی به دستگاه گوارش مردم وارد میکند. درخواست من از مسوولان این است حتمأ نانهای پخت شده را مورد بررسی و آزمایش قرار دهند چرا که اکثر مردم در وعدههای اصلی غذای خود از نان استفاده میکنند و استفاده دراز مدت از نان بیکیفیت سلامت مردم را به مخاطره خواهد انداخت.
*قیمتگذاری واقعی نان، کیفیت نان را افزایش میدهد
رئیس اتحادیه خبازان گرگان در رابطه با گلایه شهروندان از کیفیت پایین نان گفت: متأسفانه چیزی که به صورت عام بین مردم رواج یافته این است که سفیدی نان را کیفیت قلمداد میکنند، آرد موجود در نانواییهای آزاد کمی سفیدتر از آرد یارانهای است که در نانواییهای دولتی توزیع میشود.
حمید مقیمی یکی از مشکلات مهم نانواها را عدم قیمتگذاری مناسب بر روی نان عنوان کرد و گفت:باید مسوولان پیشقدم شوند و قیمت واقعی نان را اعلام کنند مطمئن باشند در این صورت کیفیت نان هم افزایش خواهد یافت.
وی اضافه کرد:دولت تنها ۳۰ درصد یارانه به نانوا میدهد و ۷۰ درصد یارانه دیگر را خود نانوا پرداخت میکند این در حالی است که قیمت بیمه، اقلام بهداشتی، حاملهای انرژی و کارگر افزایش یافته اما در قیمت نان شاهد افزایشی نیستیم.
*هیچ کمبودی در توزیع آرد وجود ندارد/ کیفیت نان در نانواییهای دولتی بالاست
رئیس اتحادیه خبازان گرگان نوع نگهداری نان توسط مردم را یکی از عوامل مهم در ماندگاری نان دانست و افزود: مردم بعد از خرید نان باید آن را برش دهند، مقداری صبر کنند تا نان کمی سرد شود و بعد داخل یک پارچه نخی و نایلون بگذارند تا ماندگاری نان افزایش یابد، متأسفانه بیشتر مردم به کامل بردن نان به خانه اصرار دارند.
مقیمی دلیل ایجاد صفهای طولانی در اطراف خیابانهای اصلی شهر را به صدور مجوز برای نانوایی در خیابانهای اصلی شهر عنوان کرد و گفت: هیچگونه کمبودی در خصوص توزیع آرد وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تفاوت نان در نانوایی آزاد پز و دولتی به آرد هم باز میگردد افزود: نان یارانهای در نانوایی دولتی ۱۵ تا ۱۸ درصد سبوس دارد از اینرو ماندگاری آن کمتر است اما از لحاظ بهداشتی نانواییهای دولتی خیلی بهتر هستند در نانواییهای آزاد پز خرید نان رقابتی است هر کارخانهای که آرد سفیدتر بدهد و سبوس بیشتر داشته باشد طبیعی است که ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود اما ارزش غذایی آن بسیار کمتر خواهد بود.
*آمادگی کامل نانواییهای دولتی گرگان برای رفتن به سمت آزادپزی
رئیس اتحادیه خبازان گرگان گفت: اگر ملاک کیفیت نان تنها ظاهر است ما آمادگی کامل داریم تمام نانواییهای گرگان را به سمت آزادپزی ببریم.
مقیمی ابراز کرد: بعد از شیوع کرونا تمام نانواها مکلف شدند یک کارگر اضافه کنند بدون آنکه قیمت نان افزایش یابد از مسوولان خواهش کنیم یا سرانه آرد را اضافه کنند یا فکری به حال قیمت واقعی نان داشته باشند.
*عدم استقبال فرمانداری گرگان از بحث آزادسازی نانواییها
دبیر شورای آرد و نان گرگان نیز در خصوص ایجاد صفهای طولانی جلوی نانواییها و شایعاتی مبنی بر کمبود و عدم توزیع آرد گفت: مردم باید مدیریت زمان خرید داشته باشند بیشتر در مواقع غروب و مسیرهای اصلی شاهد ایجاد صفهای طویل هستیم چرا که مردم بیشتر در آن ساعت برای خرید نان مراجعه میکنند با توجه به منع ترددها و کاهش ساعت کاری نانواییها مردم بین ساعت هفت تا ۹ شب به نانوایی میروند از آنجایی که اکثر نانواییها در مسیرهای اصلی هستند این ازدحام بیشتر در این ساعات مشاهده میشود وگرنه هیچگونه کمبود در خصوص توزیع آرد و شایعاتی مبنی بر گران شدن آن وجود ندارد.
مهدی رادمهر تصریح کرد: اکثر نانواییهای دولتی با توجه به آردی که برای آنها تعریف میشود نان با کیفیتی ارائه میدهند با این وجود مردم در صورت نارضایتی از نانواییها میتوانند با شماره ۳۲۲۲۰۴۱۵ تماس گرفته و کد هر نانوایی که بالای سر در آن نصب شده را به ما اعلام کنند تا مورد بررسی قرار بگیرد.
وی افزود: اگر چه سبوسگیری در آردهای دولتی ۱۵ درصد تا ۱۸ درصد است و در آزادپزها ۲۰ درصد میباشد و این امر بر ماندگاری نان تأثیرگذار خواهد بود با این وجود نانواها موظف به طبخ نان با کیفیت هستند.
دبیر شورای آرد و نان گرگان بیان کرد: در خواستهای متعددی در رابطه با نانواییهای دولتی داشتیم که میخواستند به سمت آزادپزی بروند اما در کارگروه فرمانداری در راستای حمایت از مردم و اقشار کم درآمد با این امر مخالفت شد و فرمانداری اعلام کرد از بحث آزادسازی نانواییها استقبال نخواهد کرد.
انتهای پیام/83017