اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

آغاز حفاظت و مرمت مسجد تاریخی جامع مرند

مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی از قرارگیری حفاظت و مرمت مسجد تاریخی جامع مرند در دستورکار این اداره‌کل خبر داد.

آغاز حفاظت و مرمت مسجد تاریخی جامع مرند

به گزارش خبرگزاری فارس از مرند، احمد حمزه زاده به همراه امام جمعه شهرستان مرمت با حضور در محل مسجد تاریخی جامع مرند، آخرین وضعیت فنی و مرمتی این مسجد تاریخی را مورد بررسی قرار داد و اظهار داشت: مسجد جامع شهرستان مرند جزو مساجد تاریخی صدر اسلام بوده و به لحاظ قدمت از جمله سه مسجد تاریخی مهم استان محسوب می شود.

او با بیان اینکه حفاظت و مرمت مسجد تاریخی مرند بصورت اضطراری در دستور کار این اداره‌کل قرار خواهد گرفت، ادامه داد: با توجه به نیاز انجام عملیات مرمتی و حفاظتی ضروری در بخش‌هایی از این مسجد، اقدامات لازم تا پایان سال جاری توسط معاونت میراث‌فرهنگی استان انجام خواهد شد و مراحل آتی و تکمیلی آن نیز با برنامه‌ریزی تیم فنی و تخصصی این اداره‌کل طی سال آینده محقق خواهد شد.

مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه مرمت محراب مسجد تاریخی جامع مرند نیازمند هم‌افزایی تیم‌های تخصصی این اداره‌کل و پژوهشگاه‌ میراث‌فرهنگی کشور است، ادامه داد: با توجه به اینکه مرمت محراب این مسجد تاریخی نیازمند زمان و همچنین مطالعات دقیق فنی است، لذا طرح مرمت آن توسط پژوهشگاه و معاونت میراث‌فرهنگی استان مورد بررسی و مطالعه قرار خواهد گرفت.

حمزه‌ زاده رعایت ضوابط میراث‌فرهنگی و حریم آثار تاریخی را پیرامون مسجد تاریخی جامع مرند الزامی عنوان کرد و گفت: حفظ حریم و عرصه آثار تاریخی یکی از مهم‌ترین دستورالعمل‌هایی است که باید توسط نهادهای نظارتی همچون شهرداری‌ها مورد توجه قرار گیرد از این رو  شهرداری مرند موظف است بر هرگونه عملیات عمرانی پیرامون این مسجد تاریخی و سایر آثار این شهرستان نظارت داشته و از اجرای عملیات‌های غیر‌مجاز جلوگیری کند.

این مسجد در اوایل سدة هشتم یعنی در سال 731 هـ .ق در زمان سلطنت ابوسعید بهادرخان و به دستور او ساخته شد.

مسجد جامع مرند ساختمانی است با نقشه مستطیلی شکل، محوطه داخلی مسجد با شش گنبد کوتاه آجری پوشیده شده که قسمت اصلی بنا از وسط به دو پایة آجری عریض و چهارگوش متصل است و از جوانب به 10 پایة آجری دیوار خارجی تکیه کرده است، این مسجد نه صحن دارد و نه سردر، چون در اصل کلیسا بوده و در زمان مغول به مسجد تبدیل شده است.

این مسجد دارای اتاق گنبد مربع شکل با سردر است که در سه قسمت و در زمان سلجوقیان ساخته شده است و بعداً یک سری دهنه‌های طاق دار در سمت شمال و مشرق و مغرب اتاق گنبد اضافه کرده‌اند و در زمانهای اخیر دیوارهای ساختمان به سمت مشرق گسترش داده شده و یک نمازخانه مستطیلی به آن اضافه شده است.

در گوشة غربی مسجد، پایة 8 گوشة مناره است که همزمان با طاق گنبد ساخته شده است.محراب مسجد گچبری شده و در قسمت وسط طاق جنوبی قرار دارد و دارای کتیبه هایی است از آیات قرآنی که دور تا دور حاشیه به خط کوفی گچ بری شده است و کتیبة تاریخی آن در هلال بزرگی بالای قسمت اصلی محراب قرار دارد.

انتهای پیام/60001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول