اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

عربستان و امارات به خاطر مخالفت ایران نتوانستند عضو ناظر کنفرانس خلع سلاح شوند

عربستان سعودی و امارات عربی متحده با مخالفت جمهوری اسلامی ایران نتوانستند جایگاه عضویت ناظر در کنفرانس خلع سلاح در سال ۲۰۲۱ را به دست بیاورند.

عربستان و امارات به خاطر مخالفت ایران نتوانستند عضو ناظر کنفرانس خلع سلاح شوند

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، عربستان و امارات عربی متحده با مخالفت جمهوری اسلامی ایران نتوانستند برای سال ۲۰۲۱ جایگاه عضویت ناظر در کنفرانس خلع سلاح در ژنو را به دست بیاورند.

بر همین اساس، «اسماعیل بقایی هامانه» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو در اظهاراتی با اشاره به سوابق بی ثبات کننده و نقش مخرب عربستان در منطقه و تشکیل ائتلاف جنگی علیه کشور همسایه خود که موجب قتل و کشتار غیرنظامیان و تخریب زیرساخت‌ها در آن کشور و گسترش ناامنی و بی ثباتی در منطقه شده است، حضور آن کشور به عنوان عضویت ناظر کنفرانس خلع سلاح در ژنو را مخرب خواند و ورود به این نهاد را مغایر با اهداف و ماموریت‌های آن برشمرد.

*عربستان سردمدار ائتلاف سازی برای جنگ

سفیر جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: اقدام ایران در ممانعت از ورود عربستان و امارات به کنفرانس خلع سلاح، ناشی از دغدغه جمهوری اسلامی ایران برای حفظ شأن و جایگاه کنفرانس خلع سلاح  به عنوان تنها نهاد بین‌المللی چندجانبه در حوزه خلع سلاح هسته‌ای انجام شده است. 

بقایی هامانه عربستان را به عنوان سردمدار ائتلاف سازی برای جنگ و تجاوز علیه همسایگان و بزرگترین انبار کننده سلاح‌های بی ثبات کننده در منطقه و نیز به عنوان کشوری که برنامه هسته‌ای سؤال برانگیز خود را به دور از نظارت نهادهای ذیربط بین‌المللی دنبال می‌کند، برشمرد که نمی‌تواند حضور سازنده‌ای در مباحث خلع سلاح داشته باشد و افزود: همانطور که تجربه نشان می‌دهد این کشور از نشست‌ها و مباحث کنفرانس خلع سلاح صرفا برای تحریف اذهان عمومی و فرافکنی اشتباهات و جنایات خود در یمن سوءاستفاده می‌کند.

گفتنی است، با توجه به تصمیم گیری در این نهاد بر اساس قاعده اجماع، عربستان و امارات عربی متحده با مخالفت جمهوری اسلامی ایران نتوانستند برای سال ۲۰۲۱ جایگاه عضویت ناظر در کنفرانس خلع سلاح را به دست بیاورند.

به گزارش فارس، اسماعیل بقایی هامانه مرداد ماه سال جاری نیز در نشست عمومی کنفرانس خلع سلاح در ژنو، خواهان شفافیت در برنامه هسته‌ای عربستان سعودی شد و از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواست به وظایف خود برای بازرسی تاسیسات هسته‌ای عربستان و راستی آزمایی ماهیت صلح آمیز آن عمل کند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول