اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

گلایه‌های فرهنگی مدیران چهارمحال و بختیاری/ از کمبود بودجه تا نگاه‌های تبعیض‌آمیز فرهنگی

در نشست هم‌اندیشی مدیران و فعالان حوزه فرهنگ چهارمحال و بختیاری بسیاری از مشکلات فرهنگی از جمله ضعف در توزیع بودجه تا کم‌کاری در حوزه اشتغال مطرح شد.

گلایه‌های فرهنگی مدیران چهارمحال و بختیاری/ از کمبود بودجه تا نگاه‌های تبعیض‌آمیز فرهنگی

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد در حاشیه سفر حجت الاسلام و المسلمین مرتضی آقاتهرانی به چهارمحال‌وبختیاری به منظور برگزاری مراسمات ایام فاطمیه نشستی با عنوان «هم‌اندیشی مدیران و فعالان حوزه فرهنگ استان» با حضور نماینده ولی فقیه و مدیران و سکان‌داران فرهنگ استان برگزار شد که مشروحی از این جلسه به شرح ذیل به استحضار می‌رسد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد احمدی، در این جلسه با بیان اینکه اهمیت مسئله فرهنگ، فرهنگ‌سازی نشده گفت: این امر نشان دهنده مظلومیت فرهنگ است که سال‌های اخیر در این حیطه بسیار ضعف داشته‌ایم، لذا اهمیت، اولویت و ضرورت فرهنگ  باید با هدف تبدیل به مطالبه عمومی همگانی تبین شود.

فرهنگ باید به یک مطالبه و فرهنگ عمومی تبدیل شود

رئیس حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه فرهنگ باید به یک مطالبه و فرهنگ عمومی تبدیل شود، افزود: کشور نیازمند یک نظارت جدی در مقوله فرهنگ است و قوانین خوبی در حوزه فرهنگ مصوب شده‌ اما تاکنون اجرا نشدند که باید نظارت باشد تا این مصوبات اجرا شوند و این ظرفیت مجلس است که به فرهنگ جایگاه خاصی دهد.

وی افزود: وقتی از فرهنگ صحبت می‌کنیم یعنی چارچوب کار باید فرهنگ دینی داشته باشد اگر این فرهنگ تعریف شود و قوانین به این سمت حرکت کند همه‌ مشکلات حل خواهد شد چرا که بیشتر شکست‌ها در حوزه‌های دیگر هم به علت ضعف در فرهنگ است.

ابراهیم شریفی در ادامه این نشست گفت: امروز حوزه فرهنگ بیش از هر زمان دیگری مظلوم است و استان‌هایی مثل استان چهارمحال‌ و بختیاری با اینکه از نظر شور و شعور انقلابی، سطح فرهنگ و مهمان نوازی و استعدادهای فراوان از نقاط خوب کشور هستند اما متاسفانه از نظر اعتبارات مالی هنوز به درجه بالایی نرسیده‌اند و نگاه تبعیض‌آمیزی به این استان می‌شود.

فرهنگ در اولویت بیستم!

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: استعداد و کارهای فرهنگی در این استان بسیار است اما نگاه عدالت محوری وجود ندارد که از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس انتظار می‌رود به فرهنگ با یک اولویت نگاه شود متاسفانه فرهنگ امروز ازاولویت عقب رفت داشته و اگر بگوییم فرهنگ امروز اولویت بیستم است گزاف نیست.

وی افزود: متاسفانه به همه‌ استان‌هایی که به عنوان درجه سه معرفی می‌شوند در پرداخت بودجه بی‌عدالتی می‌شود لذا درخواست داریم تا به  فرهنگ و هنر، رسانه و مباحث مربوط به مسائل مذهبی و دینی توجه ویژه شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن امیری در پایان این جلسه گفت: مسئله فرهنگ بخاطر کم‌بود بودجه با مشکلاتی روبه‌رو شده است که تنها راه برون رفت آن ایجاد درآمد پایدار می‌باشد که وقف نمونه‌ای از این فعالیت‌ها محسوب می‌شود.

لزوم متصل کردن کارهای فرهنگی به وقف

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به افزایش قیمت‌ مصالح و از طرفی ثابت ماندن و یا کاهش بودجه فرهنگی تصریح کرد: با کل بودجه‌ای که سال گذشته به مسجدسازی به این استان اختصاص داده شد در سال جاری امکان ساخت یک مسجد وجود ندارد لذا متصل کردن کارهای فرهنگی به وقف امری برای حل کردن مشکلات است.

امیری با بیان اینکه متاسفانه هنوز بعد از 40 سال نتوانستیم بسیاری از موقوفات وقف را بازگردانیم، اظهار کرد: نقش وقف در اقتصاد کشور بسیار مهم و اثرگذار است که متاسفانه از آن غفلت شده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه قانون حمایت از خادمین مساجد نیز در این دولت ضعیف شده است، گفت: مؤسسات خیریه فرصت و تهدیدی است که بی‌سروسامانی جدی در این موضوع وجود دارد و متاسفانه قانون اصلی و محکمی برای موسسات وضع نشده است که ممکن است در آینده خطرناک باشد.

انتهای پیام/3339/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول