اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  همدان

استقبال پزشکان نهاوند از طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی

رئیس نظام پزشکی نهاوند با بیان اینکه طرح نسخه نویسی الکترونیکی مورد توجه پزشکان نهاوند قرار گرفته است گفت: مدت ابلاغ اجرای این طرح شاید به یک سال می‌رسد اما حدود چند ماهی است به طور جدی و عملی در داروخانه‌ها و مطب‌ها اجرایی شده است.

استقبال پزشکان نهاوند از طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی

غلامرضا مسعودی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در نهاوند با اشاره به اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک اظهار کرد: در حال حاضر تمام پزشکان نهاوند که طرف قرارداد با بیمه‌های تامین اجتماعی هستند از اجرای طرح استقبال خوبی کرده‌اند به گونه‌ای که در حال حاضر بیش از ۹۹ درصد آنها در اجرای طرح همکاری کرده‌اند.

وی گفت: با اجرای این طرح بیمار می‌تواند در هر نقطه‌ای از کشور خدمات دارویی مورد نیاز خود را به صورت الکترونیکی از داروخانه دریافت کند ضمن اینکه مشکلات مربوط به نسخه‌نویسی کاغذی که بعضا ممکن است به صورتی ناخوانا نوشته شود برطرف خواهد شد.

رئیس نظام پزشکی نهاوند با بیان اینکه نسخه‌نویسی الکترونیکی مزایای فراوانی دارد که می‌توان به نظام‌مند شدن اقلام دارویی، بهینه کردن مصرف دارو و صرفه‌جویی اقتصادی ناشی از آن اشاره کرد، درج سوابق پزشکی بیمار و جلوگیری از تکرار نسخه‌های مشابه را از دیگر مزایای طرح عنوان کرد.

وی افزود: نسخه پیچی به صورت الکترونیکی به سود پزشک و بیمار است، به طوری که اعمال کنترل لازم و پیشگیری از تداخل دارویی، افزایش سرعت و دقت بیشتر در زمان صدور نسخه، عدم نیاز به چاپ دوباره دفترچه، امن و محرمانه بودن اطلاعات بیمار از محسنات این طرح به شمار می‌رود.

مسعودی کاهش هزینه‌های درمانی برای بیمه‌گذار و بیمار را از دیگر نتایج طرح برشمرد و یاد آور شد: اجرای این طرح موجب کاهش چشمگیر هزینه‌های سازمان‌های بیمه‌گذار و بیمار می‌شود و از تحمیل هزینه‌های اضافی مانند گرفتن آزمایش‌های غیر ضروری و یا تکراری بر بیمار جلوگیری می‌کند.

وی به جلوگیری از برخی سوء استفاده‌ها از جمله فروش دارو و یا برخی زد و بندها اشاره کرد و گفت: برای نمونه تا قبل از اجرای طرح خرید و فروش انسولین از جمله مواردی بود که با نوشتن نسخه از داروخانه ها دریافت شده و به فروش می‌رسید اما با اجرای طرح نسخه الکترونیک چنانچه یک پزشک انسولین تجویز کند پزشک دیگر نمی‌تواند این کار را انجام دهد و لذا جلوی سوء استفاده گرفته شده است.

رئیس نظام پزشکی نهاوند در رابطه با مدت زمان اجرای طرح نیز گفت: مدت ابلاغ اجرای این طرح شاید به یک سال می‌رسد اما حدود چند ماهی است که بر اساس تاکیدهای صورت گرفته به طور جدی و عملی در داروخانه‌ها و مطب‌ها اجرایی شده و خوشبختانه استقبال خوبی هم در سطح شهرستان از آن به عمل آمده است.

وی در خصوص نظارت بر اجرای طرح نیز گفت: برای اجرای طرح نیاز به نظارت نیست چون چنانچه پزشک طرف قرارداد با بیمه‌های تامین اجتماعی از این شیوه استفاده نکند پولی به وی پرداخت نمی‌شود.

مسعودی پرداخت به‌روز فرانشیز بیمه را یکی از عوامل استقبال از طرح عنوان کرد و گفت: شاید یکی از دلایلی که باعث می‌شد پزشکان از بیمه‌ها کمتر استقبال کنند تاخیر در پرداخت فرانشیزها بود اما در حال حاضر ۸۰ درصد فرانشیز ویزیت‌هایی که انجام می‌شود به فردای آن روز پرداخت می‌شود و تا کنون در این زمینه مشکلی وجود نداشته است.

وی گفت: البته برای اجرای هر چه بهتر این طرح نیاز به تامین بستر مکانیزاسیون و اینترنت مناسب برای پزشک و داروخانه ضروری است زیرا با افزایش حجم مراجعات نسخه‌های الکترونیک پروسه تجویز پزشک و پذیرش نسخه در داروخانه طولانی‌تر خواهد شد.

رئیس نظام پزشکی نهاوند در پایان با تاکید بر موفقیت آمیز بودن طرح گفت: خوشبختانه اجرای این گونه طرح‌ها از سوی مسئولان دلسوز می‌تواند رضایتمندی بیشتری را در سطح جامعه ایجاد کرده که امیدواریم در آینده شاهد عملی شدن طرح فرم ارجاع که گامی دیگر در جهت خدمت به مردم است، باشیم.

انتهای پیام/ 3140/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول