اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  همدان

همدان پایلوت طرح کشوری مدیریت اختلالات اوتیسم

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه همدان پایلوت طرح کشوری مدیریت اختلالات اوتیسم شد گفت: مرکز اوتیسم با هدف شناسایی سریع کودکان راه‌اندازی شده است.

همدان پایلوت طرح کشوری مدیریت اختلالات اوتیسم

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، افتتاحیه برنامه مدیریت اختلالات اوتیسم با حضور معاون بهداشتی دانشگاه و رییس مرکز بهداشت شهرستان همدان در مرکز خدمات سلامت اوتیسم فرهنگیان برگزار شد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان در این مراسم با بیان اینکه همدان در طرح کشوری مدیریت اختلالات اوتیسم پایلوت است اظهار کرد: اختلال اتیسم اختلال رشدی عصبی بوده که در ایران در حال توسعه است و بی‌شک ضرورت توجه به تشخیص زودرس این بیماری بسیار کمک‌کننده است.

سعید بشیریان با بیان اینکه اوتیسم درمان خاصی ندارد افزود: مرکز اوتیسم با هدف شناسایی سریع کودکان راه‌اندازی شده و همدان با برخورداری از ظرفیت خوب در این حوزه پایلوت کشوری شده است.

وی با اشاره به اینکه نهاوند و همدان پایلوت کشوری برنامه اتیسم هستند، گفت: تشخیص زودرس اتیسم در کودکان سنین پایین با همکاری همشهریان انجام می‌شود و این اقدام برای شروع سریع توانبخشی به آنان موثر است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان تأکید کرد: تشخیص اوتیسم برای کودکان زیر پنج سال بسیار بااهمیت است در غیر این صورت آنها در بزرگسالی دچار مشکلاتی خواهند شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز اظهار کرد: اجرای برنامه مدیریت اختلالات طیف اتیسم در همدان به عنوان پایلوت کشوری از ابتدای دی‌ماه آغاز شده و به صورت معمول تمام کودکان برای مراقبت‌های تکاملی مراجعه می‌کنند.

منوچهر کرمی ادامه داد: بهورزان و مراقبان سلامت علاوه بر بررسی وضعیت سلامت کودکان از نظر ابتلا و اختلالات این طیف غربالگری می‌شوند و در صورت مثبت بودن برای ارجاع و مداخلات بیشتر به سایر مراکز تخصصی ارجاع خواهند شد.

وی با بیان اینکه نتایج طرح در راستای تعهدات بین‌المللی و برنامه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود و به عنوان الگوی کشوری پس از اجرای موفق منتقل می‌شود خاطر‌نشان کرد: انجام تست‌ها برای کودکان زیر دو سال انجام و شناسایی صورت می‌گیرد تا منجر به مداخلات موثر شود در رده‌های مختلف کودکان و افراد دچار اختلالات بررسی بیشتر و مداخله در دستورکار صورت می‌گیرد.

مسئول اجرای طرح اختلالات اوتیسم در استان همدان نیز اظهار کرد: معمولا بیماران دارای  اختلالات طیف اوتیسم در سال‌های اولیه زندگی علایمی از خود نشان می‌دهند که باید پزشکان، والدین و مراقبین به این علائم توجه کنند.

نوری با بیان اینکه شیوع اختلالات طیف اوتیسم در جامعه حدود یک درصد است و متاسفانه شناسایی به این تعداد انجام نمی‌شود افزود: فاصله بین زمان نگرانی والدین و تشخیص حداقل یک و نیم سال است و ممکن است مداخلات به خوبی و به موقع انجام نشود.

وی یادآور شد: موضوع غربالگری تکاملی از قبل هم در مراکز انجام می‌شد ولی با طرح جدید برای گروه‌های سنی ۱۸ تا ۲۴ ماهه با تست غربالگری اوتیسم با هدف شناسایی کودکانی که در حیطه‌های اجتماعی و ارتباطی تاخیر دارند، اجرا می‌شود.

مسئول اجرای طرح اختلالات اوتیسم در استان همدان اضافه کرد: بیماران اتیسم دچار تاخیر گفتاری و روابط اجتماعی بوده و برای نشان دادن اشیا و واکنش به اطرافیان با مشکل مواجه هستند که در این موارد باید به مراکز غربالگری مراجعه کنند.

وی خاطر‌نشان کرد: بعد از انجام تست غربالگری کلی تکامل تست‌های بعدی توسط روانشناس مرکز انجام و برای موارد مشکوک تست‌های تخصصی در نظر گرفته می‌شود و سپس برای مداخلات توانبخشی ارجاع می‌شوند.

انتهای پیام/ 89050/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول