اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  سایر حوزه ها

قاسم سلیمانی، سرآغاز یک بیداری جدید در جهان اسلام بود

دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه قاسم سلیمانی، سرآغاز یک بیداری جدید در جهان اسلام بود، گفت: سردار سلیمانی توانست یک اعتماد به نفس تازه به‌وجود بیاورد.

قاسم سلیمانی، سرآغاز یک بیداری جدید در جهان اسلام بود

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با شبکه المنار به مناسبت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت وگویی داشته که متن مشروح آن به شرح ذیل است:

المنار: نحوه آشنایی خودتان را با حاج قاسم سلیمانی برای بینندگان ما بفرمایید:

رضایی: با برادرم حاج قاسم سیلمانی در حالی که 22-23 ساله بود آشنا شدم. آن هم در کوران دفاع مقدس و در حالی بود که داشتیم برای عملیات فتح المبین آماده می شدیم. برای من آن لحظه به یادماندنی است چون آن آشنایی سرآغاز دوستی و برادری زیادی بین من و ایشان شد و از آن تاریخ به بعد در بسیاری از مسئولیت ها و عملیات ها در طول دفاع مقدس من به ایشان ماموریت می دادم و بعد از جنگ هم که هشت سال من همچنان فرمانده سپاه بودم در بسیاری از مسئولیت ها از او استفاده می کردیم و لذا آن آشنایی خاطره انگیز ما در سال 1360 (1981م) مبدا همکاری های زیادی در سالهای بعد شد.

المنار: لطفا برای ما از نقش هایی که حاج قاسم در این سالها بر عهده داشتند، بگویید:

رضایی: من یک اصطلاحی دارم که اگر سپاه نبود، قاسم سلیمانی ها هم نبودند و اگر قاسم سلیمانی ها نبودند، سپاه هم نبود. این یادی است از شکل گیری سپاه پاسداران، یعنی همانقدر که سپاه به قاسم سلیمانی شخصیت داد، امکان داد، رشد داد قاسم سلیمانی هم به همان مقدار به سپاه نقش داد. یکی از نقش های ایشان تشکیل یک لشکر عملیاتی و موفق در طول سالهای دفاع مقدس بود. نقش دیگری که داشت در تشکیل یک قرارگاهی در جنوب شرق ایران برای پاکسازی اشرار. ایشان توانست یکی از قرارگاه های سپاه را در آنجا تاسیس کند و بعد هم یکی از پنج نیروی سپاه را فرماندهی کرد. سپاه پنج نیروی زمینی، دریایی، هوایی و بسیج دارد که در کنار نیروی قدس پنج نیروی سپاه را تشکیل می دهند که برای کمک به جهان اسلام تاسیس شد و توانست به بسیاری از دولتها و ملت های اسلامی کمک کند.

المنار: ویژگی برجسته حاج قاسم و مهمترین صفت ایشان چه بود؟

رضایی: حاج قاسم سلیمانی شخصیتی خستگی ناپذیر داشت اگر 90ساله می شد باز هم می توانست نقشی را که عمار در صدر اسلام داشت را ایفا کند و جنگ آوری کند. از طرف دیگر چون در سالهای دفاع مقدس در عملیات های سختی و کوره های سخت آموزنده، آبدیده شده بود یک بنیادی در او به وجود آمده بود که در عرصه های بزرگتر مقاومت کند.

در حقیقت قاسم سلیمانی در جبهه مقاومت هم خودش یک شخصیت مقاومی بود و اساس و بنیاد قاسم سلیمانی، مقاومت بود. از سوی دیگر رابطه برادری با فرماندهان، رابطه مردم دوستی که به شدت مردم را دوست داشت و ملت های مسلمان را واقعا دوست داشت. چه ایرانی باشد، چه عراقی باشد، چه لبنانی باشد و ... او علاقه زیادی به مردم داشت. او انسانی متفکر بود و هیچوقت هم رشدش متوقف نمی شد. همین آیه شریفه که أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ قاسم سلیمانی مانند کلمه طیبه و شجره طیبه بود. مرتب رشد می کرد و متوقف نمی شد. او در جهان اسلام، شخصیت بی نظیر بود.

المنار: نقش شهید سلیمانی در حمایت از جبهه مقاومت در لبنان و فلسطین را برای ما شرح می دهید؟

رضایی: قاسم سلیمانی، سرآغاز یک بیداری جدید در جهان اسلام بود. حزب الله لبنان که شکل گرفت سرآغاز تحرکی تازه در جهان اسلام علیه رژیم صیونیستی شد. قاسم سلیمانی هم که فرمانده سپاه قدس شد این خیزشی که در جهان اسلام به وجود آمده بود را به کل جهان اسلام توسعه داد. یعنی در سوریه، عراق، یمن، افغانستان.

بنابراین این بیداری بعد از ناامیدی ها و یاس های دهه های قبل از انقلاب اسلامی در جبهه های اسلام و اعراب به وجود آمد، قاسم سلیمانی توانست یک بیداری جدید و یک اعتماد به نفس تازه را بوجود بیاورد. در ثانی در دوران قاسم سلیمانی بود که رژیم صهیونیستی برای اولین بار دچار شکست شد. تا قبل از جبهه مقاومتی که قاسم اداره می کرد اسرائیل هیچوقت شکست نخورده بود.

جبهه مقاومت هم از نظر آموزش و هم از نظر تجهیزات و سلاح های مدرن، جهش زیادی کرد. فلسطینی ها آموزش های جدیدی دیدند و لبنانی ها هم آموزش های جدیدی پیدا کردند.

قبل از قاسم سلیمانی، جنگ ها بیشتر چریکی بود. قاسم سلیمانی هم جنگ چریکی و هم جنگ کلاسیک را که در سپاه بنیانگذاری کرده بودیم و از این نوع جنگ در مقابل دشمنانمان استفاده زیادی می کردیم را به لبنان، به عراق و سوریه صادر کرد. او همچنین تجهیزات و سلاح های جدیدی را توانست وارد سرزمین فلسطین کند.

یمنی ها، لبنانی ها و فلسطینی ها الان بهترین سلاح ها را دارند. سلاح های بسیار مدرن در اختیارشان هست. قبلا وقتی می گفتند فلسطین، یک تفنگ کلاشنیکف به یاد می آمد، الان کلاشنیکف کوچکترین سلاح مقاومت است در حالی که قبل از قاسم، این نوع تفنگ بزرگترین سلاح مقاومت بود ولی امروز موشک هایی که خودشان می سازند. این حسن کار قاسم سلیمانی است که هیچ چیزی را از ایران به آن مناطق نمی برد و اگر هم می برد، نمونه ای بود تا دیگران کپی آن را تولید کنند بود. الان فلسطینی ها، لبنانی ها و یمنی ها خودشان پهپاد می سازند، موشک درست می کنند. انواع سلاح های کارآمد را تولید می کنند.

بنابراین یک تحولی را قاسم در آموزش و اعتماد به نفس و از نظر سلاح و تجهیزات مدرن و همچنین از نظر اسلامی شدن جبهه مقاومت انجام داده است. قبلا مبارزان فلسطینی مثل آقای جرج حبش بیشتر انگیزه های ناسیونالیستی و مارکسیستی داشتند وقتی ایران وارد دفاع از لبنان و سرزمین های اسلامی شد اسلام بجای آن افکار مارکسیستی و ملی گرا، مبنای مقاومت شد.

المنار: شهید سلیمانی با تلاش های خود به دنبال چه چیزی بود؟

رضایی: قاسم سلیمانی یک مکتب و یک راه است. این راه، تحقق و رهرو پیدا کرد. یعنی الان لبنان، فلسطین، سوریه و عراق مسیر خودش را پیدا کرده است. هدف نهایی این راه، استقلال کشورهای اسلامی و اتحاد بزرگ جهان اسلام است. بالاخره همه ی ما برادران یک خانواده هستیم و ان شا الله ما کشورهای اسلامی روزی گرد هم جمع خواهیم شد و استقلال خودمان را از قدرت های بین الملل پیدا می کنیم و تمدن بزرگ اسلامی را در این منطقه ان شا الله بنیان خواهیم کرد. اهداف و آرمان های قاسم سلیمانی بسیار بزرگ و در حال پیشرفت است.

المنار: مهمترین هدف حاج قاسم سلیمانی چه بود؟

رضایی: آزادی فلسطین بزرگترین هدف قاسم سلیمانی بود. این هدف نزدیکی است. ما می توانیم با موشک هایمان به هدفمان برسیم اما نمی خواهیم مستقیم وارد درگیری شویم. اگر همزمان با پایگاه عین الاسد، ایران دو موشک به تلاویو زده بود، دو میلیون صهیونیست آنجا را ترک می کردند و فلسطینی ها غلبه می کردند و شاید در کمتر از یک هفته کار تمام می شد. اسرائیل یک قدرت پوشالی است منتهی ما نمی خواهیم اصول و قوائد خودمان را زیرپا بگذاریم. ما هیچ وقت نمی خواهیم تک روی کنیم. ما معتقدیم مساله فلسطین به همه مسلمانان جهان مرتبط است و تعلق دارد. ما دوست داریم در این نهضت آزادی فلسطین، همه ملت های مسلمان مشارکت داشته باشند. 

المنار: برای مسلح کردن مبارزان فلسطینی، حاج قاسم شخصا به سرزمین های اشغالی سفر کرده بود؟

رضایی: نیاز نبود که حاج قاسم به سرزمین های اشغالی برود، آنقدر آنجا دوست و یار داشت که نیازی به سفر به آنجا دیده نمی شد.

المنار: در موضوع مسائل روز، به نظر شما، مهمترین چالش فراروی جمهوری اسلامی چیست؟

رضایی: از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون، یک پرچمی را برداشته ایم و پیش بینی می کردیم که با تهدیدات جدی روبرو شویم. انقلاب ما با تقابل با شیطان بزرگ آمریکا و شعار آزادی فلسطین شروع شد، با شعار استقلال جهان اسلام و جهان بزرگ اسلامی آغاز شد. ما به این شعارها عمل کردیم و عمل کردن به این شعارها قاعدتا پیامدهایی داشته است. در این چهل سال، پیشرفت های بسیار زیادی داشته ایم.

اولا آمریکا به شدت در منطقه تضعیف شده است. ثانیا نوعی اعتماد به نفس را توانستیم به جهان اسلام بدهیم. ما اولین کشور اسلامی هستیم که یکی از مهمترین پایگاه های آمریکا را با موشک زده ایم و قاعدتا در مقابل این راه، فشارهایی علیه ما بوده است اما تمام این فشارها را ما پشت سر گذاشته ایم. اولین کاری که علیه ما انجام دادند این بود که ارتش صدام حسین را وارد پنج استان مرزی ما کردند و بخش هایی از سرزمین ما را به اشغال در آورد.

ما در هشت سال جنگ، صدام را شکست دادیم و بعد جنگ را به درون جبهه آمریکا منتقل کردیم. صدام بعد از اینکه بدون دستاورد از ایران خارج شد، به کویت حمله کرد. اگر صدام حسین یک چیزی از ایران می گرفت هیچ وقت به کویت حمله نمی کرد. حمله صدام به کویت باعث شد که آمریکا به صدام حمله کند و رژیمی که آمریکایی ها علیه ما تحریک کرده بودند به دست خودشان از بین بردند.

بعد آمریکایی ها خواستند که در عراق مستقر شوند. ملت عراق قیام کرد. ما به ملت عراق کمک کردیم. آمریکایی ها داعش را درست کردند و داعش تا 40 کیلومتری بغداد رسید. ما توطئه تروریسم داعشی آمریکایی را هم خنثی کردیم. بعد از داعش اینها فشارهای اقتصادی را علیه ما افزایش دادند. ما به فشارهای اقتصادی عادت کرده ایم و توانسته ایم آن را به کنترل خودمان در بیاوریم. اخیرا هم رژیم صهیونیستی با برخی کشورهای عربی پیمان دوستی بسته است. برای ما مهم این است که تک تک این توطئه ها را با موفقیت پشت سرگذاشته ایم ولی همچنان فشار هست و مقاومت ما هم هست. همانطور که دیروز موفق شدیم امروز و در آینده هم در مقابل فشارهای آمریکا پیروز خواهیم بود.

المنار: در ادامه فشارها بر جمهوری اسلامی، شاهد ترور شخصیت ها و دانشمندان ایرانی بوده ایم و اخیرا دکتر فخری زاده را به شهادت رساندند. لطفا در این باره هم توضیح بدهید.

رضایی: یک جنگ تازه ای میان ما آغاز شده است و در حال ادامه است و هنوز برای قضاوت درباره آن زود است. تقریبا دو سال است که ما از حالت مقاومت نیمه فعال به مقاومت فعال وارد شده ایم. ما پهپاد آمریکایی ها را در خلیج فارس زدیم. کشتی انگلیس را آوردیم و توقیف کردیم و عوامل آن را در بندرعباس محاکمه کردیم. در جریان حمله به عین الاسد، با قدرت پایگاه آمریکا را هدف قرار دادیم. بیشتر از این هم می توانستیم آمریکا و اسرائیل را تنبیه کنیم. در مقابل این تحرکات ما پس از یک وقفه ای آن هم در پایان عمر دولت ترامپ، رژیم صهیونیستی و آمریکا در حال انجام یک کارهایی هستند. هم جنگ اقتصادی است و جنگ ناامنی هم هست. قاعدتا ما شهید هم می دهیم. به ما فشار هم می آید و هزینه هم می دهیم اما جنگ تمام نشده، جنگ را ما تمام خواهیم کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بلایی بر سر اسرائیل خواهیم آورد که کشورهای عربی سازشکار هم متوجه شوند که اشتباه بزرگی را مرتکب شده اند که با اسرائیل پیوند بر قرار کرده اند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول