اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

راه‌حل برطرف کردن مشکل آب‌گرفتگی اهواز/ شهر اسفنجی ایده نوین مدیریت آب‌های سطحی

معاون پژوهش و فناوری بسیج اساتید استان اصفهان گفت: با یک برنامه استفاده از ایده خلاق پیاده‌سازی شهر اسفنجی مبتنی بر روش‌های نوین مدیریت آب سطحی می‌توان مشکل آب گرفتگی شهر اهواز را در یک برنامه میان مدت برای همیشه برطرف کرد.

راه‌حل برطرف کردن مشکل آب‌گرفتگی اهواز/ شهر اسفنجی ایده نوین مدیریت آب‌های سطحی

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی بسیج اساتید استان اصفهان، مسعود نصری در خصوص بارش‌های اخیر و مشکلاتی که در برخی شهرها ایجاد شده اظهار کرد: بهینه سازی روش‌های توام استحصال، انتقال و ذخیره و بازیابی مجدد منابع مصرف آب باران و توجه به طرح‌های زیباسازی منظر شهری بر اساس محدودیت‌ها و قابلیت مورفولوژی که از گذشته تاکنون مغفول مانده، ریشه اصلی آب گرفتگی‌های اخیر است.

معاون پژوهش و فناوری بسیج اساتید استان اصفهان بیان کرد: اندیشکده آب و منابع طبیعی سازمان بسیج اساتید استان اصفهان، پیشنهاد می‌کند استفاده از ایده خلاق پیاده‌سازی شهر اسفنجی مبتنی بر روش‌های نوین مدیریت آب سطحی می‌تواند مشکل آب گرفتگی شهر اهواز را در یک برنامه میان مدت برای همیشه برطرف کند.

عضو اندیشکده آب و منابع طبیعی سازمان بسیج اساتید استان اصفهان، با بیان این که امروز رخداد تغییرات اقلیمی و به دنبال آن بارش‌های حداکثر حدی منجر به بروز حجم بالای آب گرفتگی در اکثرهای شهرهای ایران شده، گفت: این مسأله به این دلیل است که بهینه‌سازی روش‌های توام استحصال، انتقال و ذخیره و بازیابی مجدد منابع مصرف آب باران و توجه به طرح‌های زیباسازی منظر شهری بر اساس محدودیت‌ها و قابلیت مورفولوژی از گذشته تاکنون مغفول مانده است.

وی افزود: در واقع توسعه شهری مبتنی بر روش‌های عمرانی بدون توجه به اکولوژی شهری منجر به این شده که نتوان از فرصت‌های ایجاد شهر خلاق در نگاه کم کردن اثرات محدودیت‌ها و توان محله‌ای از مناطق بالادست شهری تا پایین دست شهری جهت استحصال آب باران و استفاده از ظرفیت این نماد معماری اسلامی در منظر سازی شهرها بهره برد.

نصری تصریح کرد: امروز استفاده از روش‌های توسعه کم اثر lid و بدنبال آن در یک همت همگانی و مشارکتی سرمایه گذاری دولتی و مردمی در امور زیر بنایی شهر و استفاده از ظرفیت‌های تحقیقات دانشگاهی به طور حتم می‌تواند مشکل آب گرفتگی شهرها و مناطق سکونت‌گاهی همچون شهر اهواز را تا رسیدن به شاخص‌های توسعه پایدار برطرف کرد.

معاون پژوهش و فناوری بسیج اساتید استان اصفهان اظهار کرد: بنابراین آب گرفتگی که در شهری مثل اهواز هر ساله و به تکرار در چند ماه موجب ایجاد خسارت به مناطق مسکونی شده و  ناخرسندی مردم، اثرات آلودگی‌های زیست محیطی و هزینه‌های پاکسازی سنگین را به دنبال داشته، از جمله مسائلی است که راهکار حل آن را داریم و بنظر می‌رسد منتظر یکسری اقدامات جهادی مانده است.

وی خاطرنشان کرد: شهرهای خلاق و پیشرفته جهان از دیر باز پیاده‌سازی روش‌های مبتنی بر مدیریت نوین آب سطحی مد نظر بوده هم این که استفاده از روش‌های توسعه کم اثر در  معماری و شهرسازی و فعالیت‌های عمرانی زیرساخت‌های شهری را استفاده کرده‌اند.

نصری افزود: شهرهای خلاق و پیشرفته جهان با توجه به عدم امکان آلودگی رواناب در مسیرهای جریان و استفاده از ظرفیت های توپوگرافی شهرها جهت امکان پیاده‌سازی روش‌های استحصال و ذخیره در محله‌های شهری تصمیم‌سازی و کاربست روش اجرایی داشته‌اند، در این شهرها رخداد ریزش‌های جوی قابلیت‌های شهر را در جهت فرصت‌سازی بهبود عملکرد سیما و منظر شهری هم ایجاد کرده است.

عضو اندیشکده آب و منابع طبیعی سازمان بسیج اساتید استان اصفهان، ادامه داد: شهر تاریخی اصفهان به خوبی گویای این مطلب است که دانشمندی چون شیخ بهانی به این موضوع در اجرای تیپ‌های خلاق شهرسازی در کنار روش‌های توزیع عادلانه و مدیریت آب با ایجاد مادی‌های شهر اصفهان توجه داشته است.

وی افزود: می‌توان حتی اذعان کرد که در شهرهای اروپایی در دهه‌های اخیر از یک طرف الگوگیری از شهر تاریخی اصفهان شده و از طرف دیگر توسعه و بسط پژوهش‌های دانشگاهی در اجرای رویکردهای حل مسئله در کارهای تیمی بین رشته‌ای بوده است.

نصری گفت: امروزه توجه به ایجاد آب گرفتگی در رخداد ریزش‌های جوی با سطوح احتمالاتی زیاد در اکثر محله‌های شهری کلان شهرهای بزرگ می‌بایست توجه همگان و مشارکت جمعی دولت و مسؤولان، دانشگاه‌ها و جامعه را در پیاده‌سازی آن ترغیب کند و با همتی مضاعف از عملکردهای کاربری‌های شهری استفاده چند منظوره شود.

عضو اندیشکده آب و منابع طبیعی سازمان بسیج اساتید استان اصفهان، اظهار کرد: در زمان فعلی به عنوان یک پیشنهاد استفاده از ایده خلاق «پیاده‌سازی شهر اسفنجی» مبتنی بر روش‌های نوین مدیریت آب سطحی می‌تواند مشکل آب گرفتگی شهر اهواز را در یک برنامه میان مدت برای همیشه برطرف کند.

معاون پژوهش و فناوری بسیج اساتید استان اصفهان تصریح کرد: شهرهای اسفنجی رویکردهای نوظهور مبتنی بر مدیریت منابع آب در شهرهاست که فرصت‌های خوبی را در کاهش آب‌گرفتگی‌های محلی و منطقه‌ای ایجاد می‌کند؛ مدل پیشنهادی می‌تواند برای بهینه‌سازی شیوه‌های مختلف استحصال، ذخیره و انتقال در ارزیابی ظرفیت‌های زهکشی زیرساخت و شرایط توپوگرافی مورد توجه باشد.

نصری با اشاره به این که شهر اسفنجی توانایی مدیریت اصلی ریسک سیلاب شهری را در خود دارد، گفت: با این حال سیاست‌ها و طرح‌های برنامه‌ریزی شهری می‌بایست در چهارچوب استفاده از برنامه‌های قانونی و جامع مورد توجه باشد.

معاون پژوهش و فناوری بسیج اساتید استان اصفهان در خصوص نحوه اجرای شهر اسفنجی، عنوان کرد: شهر اسفنجی شکل جدید سیستم‌های مدیریت آب سطحی یکپارچه است، که ابتدا باید یک مدل جامعه یکپارچه برای کمک به برنامه‌ریزی اجرا و چرخه آب در شهر بررسی شود، همچنین جنبه‌های زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی گزینه‌های زیر ساختی شهر شبیه‌سازی و قابل مدیریت در مقیاس کلان و سطوح مختلف ریزش‌های جوی بررسی شود.

عضو اندیشکده آب و منابع طبیعی سازمان بسیج اساتید استان اصفهان، خاطرنشان کرد: اجرای این روش مستلزم تقویت تحقیقات علمی، نوآوری و فناوری است و برای شکست نوآوری در فناوری می‌بایست الگوهای ساخت سنتی شکسته شده و فناوری‌ها و روش‌های جدید با توجه به شرایط محلی تا رسیدن به شهر اسفنجی پیگیر شود.

وی در پایان گفت: سال ۲۰۱۴ روی پروژه‌های شهر اسفنجی در کشور چین کار شده تا سیلاب شهر را کاهش دهند و کیفیت آب دریافتی را بهبود.

انتهای پیام/۶۳۰۷۷/ک/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول