اکبر شیخ علیشاهی در گفتوگو با خبرنگار فارس از یزد با اشاره به اینکه ۸۳۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت زعفران است، اظهار کرد: امسال حدود سه تن محصول خشک زعفران از این اراضی برداشت شده است.
وی بیشترین سطح زیر کشت زعفران را با ۴۰۰ هکتار مربوط به شهرستان بهاباد و کمترین آن را با شش هکتار مروبط به شهرستان یزد عنوان کرد و افزود: متوسط تولید محصول زعفران در هر هکتار پنج کیلو گرم است.
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به افزایش ۵۰ هکتاری سطح زیر کشت زعفران در استان، گفت: سطح زیر کشت زعفران در استان به ۸۸۴ هکتار رسیده که با توجه به کم آبخوا بودن این گیاه و اقلیم خشک یزد، بهریتن محصول برای کشاورزان است.
شیخ علیشاهی با بیان اینکه در هر هکتار مزارع زعفران زمینه اشتغال مستقیم یک نفر فراهم است، ادامه داد: زعفران تولیدی یزد به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک مناسب از کیفیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه بیش از چهار هزار کشاورز یزدی در تولید زعفران فعالیت دارند، تصریحکرد: زعفران از جمله گیاهان کم آبخواه با بازدهی هفتساله است که برای بازدهی مجدد آن ، باید پس از هفت سال پیاز گیاه را جابهجا کرد.
زمان کشت گیاه شهریور است و با توجه به شرایط آب و هوایی کار برداشت آن از اوایل آبان ماه در برخی مناطق آغاز و تا نیمه آذرماه ادامه دارد.
انتهای پیام/ص