به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، قدیر رجب زاده از دستیابی به فناوری تولید نانو دارو جهت درمان تومور مغزی با استفاده از کورکومین خبر داد.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: این فناوری حاصل اجرای پروژه مشترک این موسسه با دپارتمان علوم اعصاب دانشکده پزشکی مشهد بود که با هدف طراحی دارویی با استفاده ترکیبات طبیعی زیست فعال انجام شده است.
وی تصریح کرد: به دلیل پیچیدگی فرآیند درمان تومورهای مغزی و عوارض جانبی زیاد دارو های موجود، در این پروژه بعد از طراحی دارو، فرآیند بررسی اثر درمانی بر روی سلولهای تومور مغزی انجام شد.
رجب زاده خاطرنشان کرد: محصول نهایی تولید شده در این پروژه می تواند به عنوان غذا دارو به صورت موازی با داروهای موجود در درمان تومور مغزی مورد استفاده قرار بگیرد.
عضو تیم مجریان این طرح پژوهشی، بیان کرد: استفاده از غذا داروها در صنایع غذایی و دارویی، به علت مشکلاتی مانند جذب پایین در سیستم گوارشی، تغییر پذیری احتمالی در طول نگهداری و تأثیر سیستم گوارشی بر آن، با محدودیتهایی مواجه است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از این ترکیبات در طی فرآوری ماده غذایی و نگهداری تخریب شده و خواص سلامتی بخش خود را از دست میدهند، عنوان کرد: به همین دلیل انتخاب و ایجاد یک سیستم انتقال مناسب برای جذب و استفاده حداکثری از خواص ترکیبات طبیعی ضروری است.
رجب زاده یادآور شد: برای اثربخشی بیشتر کورکومین، حاملهایی برای محافظت از آن طراحی شده است که نانو حاملهای مذکور قابلیت جذب کورکومین را در سیستم گوارش و در سیستم گردش خون افزایش داده است.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تاکید کرد: در این تحقیق با تغییراتی که در سطح نانو حامل ایجاد شده، راندمان انتقال این دارو به بافت هدف یا همان تومور مغزی افزایش یافته است.
انتهای پیام/ح