اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

تعلل 10 ساله وزارت نیرو برای بهره برداری از سد شهید مدنی تبریز/ هیچ توجیهی برای عدم آبگیری قابل قبول نیست

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت: بعد از گذشت این همه سال از افتتاح و صرف اعتبارات کلان هیچ توجیهی برای عدم آبگیری سد شهید مدنی تبریز، قابل قبول نیست.

تعلل 10 ساله وزارت نیرو  برای بهره برداری از سد شهید مدنی تبریز/ هیچ توجیهی برای عدم آبگیری قابل قبول نیست

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز، اظهار کرد: با جدیت پیگیر پروژه سد شهید مدنی تبریز هستیم و آخرین گزارشی که دریافت کردیم، نشان می‌دهد تملک برخی از اراضی سد هنوز صورت نگرفته و در نتیجه آبگیری به تأخیر افتاده است.

وی افزود: متاسفانه تملک اراضی در زمانی که باید اتفاق نیفتاده و حالا قیمت اراضی بسیار افزایش یافته و چند برابر شده است.

میرتاج الدینی تاکید کرد: ضروری است، تملک اراضی انجام و آبگیری تمام شود تا اجرای طرح‌های گردشگری بعد از آبگیری سد نیز میسر شود.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، توضیح داد: بعد از آبگیری سد چند جزیره طبیعی در منطقه به وجود می‎آید و بخش خصوصی می‌تواند از فرصت گردشگری ایجاد شده در اطراف سد، جزیره‌ها و حاشیه عینالی برای سرمایه‌گذاری استفاده کند.

وی با بیان اینکه شرکت آب منطقه‌ای طرح مناسبی در این ارتباط دارد، افزود: ما پیگیر هستیم که هر چه زودتر تملک اراضی مخزن انجام و سد آبگیری شود.

میرتاج الدینی یادآور شد: واقعا بعد از گذشت این همه سال از افتتاح و صرف اعتبارات کلان هیچ توجیهی برای عدم آبگیری سد شهید مدنی تبریز، قابل قبول نیست و این پروژه مهم هرچه سریع‌تر باید تکمیل شود.

وی بر لزوم تامین اعتبار مورد نیاز تملک اراضی مخزن سد از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور تاکید و اضافه کرد: این سد باید خیلی زودتر از این‌ها تکمیل می‌شد؛ به‌ هر حال ما پیگیر هستیم تا اعتبار مورد نیاز این سد در اعتبارات سدهای استان لحاظ شود و مکاتبات لازم را نیز انجام داده‌ایم.

 

گزارش فارس حاکی است، چهارم تیرماه سال 1390 سد شهید مدنی تبریز پشت ارتفاعات شمال تبریز موسوم به عینالی واقع شده با حضور معاون اول رئیس ‌جمهور وقت افتتاح شد.

نوع این سد سنگ‌ریزه‌ای با هسته رسی و طول تاج 277.35 متر، ارتفاع سد از بستر رودخانه 47 متر و عرض تاج آن هفت متر است. این سد در پنج کیلومتری شمال‌شرقی تبریز (جاده تبریز ـ اهر) قرار گرفته است.

قرار بود با بهره‌برداری کامل از این سد، 25 هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه دشت تبریز زیر پوشش آبیاری قرار گیرد.

 با روی کار آمدن دولت  یازدهم و وعده رئیس جمهور مبنی بر احیای دریاچه ارومیه، دولت در سومین مصوبه خود در رابطه با دریاچه ارومیه، توقف همه طرح‌های سدسازی به استثنای سد شهیدمدنی تبریز را به‌منظور ذخیره و رهاسازی آب منحصراً برای دریاچه ارومیه تصویب کرد و بدین ترتیب رویکرد این سد از کشاورزی به تامین آب دریاچه ارومیه تغییر یافت.

در مقطعی، مشکلاتی مثل تملک ملک مخزن سد، آبگیری آن را به تعویق انداخت و در مقطع کنونی نیز عدم تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای رفع نواقص باز هم آبگیری سد را در هال‌ای از ابهام فرو برده است.

رودخانه آجی‌چای از دامنه‌های جنوبی سبلان سرچشمه می‌گیرد. این رودخانه پس از طی 220 کیلومتر و عبور از دره ونیار در شمال شهر تبریز و پس از پیوستن آبهای سرچشمه گرفته از کوه سهند، به دشت وسیع تبریز وارد می‌گردد. رودخانه آجی‌چای بعد از مشروب نمودن دشت تبریز به دریاچه ارومیه به فاصله 90 کیلومتری غرب تبریز می‌ریزد.

 با اتمام عملیات و آبگیری مخزن سد شهیدمدنی علاوه بر اینکه در فصول مناسب آب ذخیره شده به‌منظور احیای دریاچه ارومیه آزادسازی خواهد شد، دریاچه پشت سد نیز به یکی از قابلیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری اطراف کلان‌شهر تبریز تبدیل خواهد شد که سرمایه‌گذاران بخش خصوصی می‌توانند در این زمینه مشارکت بیشتری کرده و از این طریق به رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و ایجاد فضای مفرح برای مردم آذربایجان کمک کنند.

انتهای پیام/60026/س/ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول