اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

مانور بازگشایی دریچه سد طرق مشهد انجام شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: سد طرق یکی از مهمترین سدهای تامین آب شرب کلانشهر مشهد با حجم 33 میلیون متر مکعب است که مانور بازگشایی آن همزمان با هفته پدافند غیرعامل انجام شد.

مانور بازگشایی دریچه سد طرق مشهد انجام شد

به گزارش  خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی محمد علایی اظهارکرد: در هر جایی که مقررات و الزامات پدافند غیرعامل رعایت شود، در شرایط بحران بهترین بهره برداری از آن موارد را در پی خواهد داشت، پدافند غیرعامل یکی از اصول اساسی زندگی امروز بشری است و همه افراد جامعه مکلف به رعایت اصول پدافند غیرعامل در تصمیم گیری هستند.

وی با اشاره به شعار محوری در خصوص پدافند غیر عامل، بیان کرد: رعایت به اصول پدافند غیرعامل باید با شروع تولد هر کس با خودش به دنیا بیاید و با مرگش پایان یابد؛ لذا باید تمام رفتار و عملکرد ما در راستای اصول پدافند غیر عامل باشد تا در شرایط بحرانی آسیبی به کشور و خانواده وارد نشود.

علایی با بیان اینکه پدافند غیر عامل باید پیوست هر طرحی باشد تا آن طرح به درستی و اصولی اجرا شود، بیان کرد: به طور مثال اگر از ابتدا تا مرحله مطالعه افتتاح یک سد برنامه های پدافند غیر عامل در نظر گرفته شود در زمان اجرا بهره برداری هزینه ها به صورت چشمگیری کاهش می یابد.

وی مدیریت مشارکتی را شعار محوری این شرکت دانست و افزود: مدیریت مشارکتی در درون و بیرون شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی انجام می شود که در این میان جایگاه خبرنگاران بسیار بالا است زیرا در مدیریت افکار عمومی مخصوصا در حوزه آب نقش برجسته ای دارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: نقش خبرنگاران در دو حوزه اطلاع رسانی به مردم، مدیریت مصرف و القاء فرهنگ درست در خصوص مصرف آب پررنگ است به این صورت که با تمام کمبود های موجود در حوزه آب اگر این مایه حیات به درستی مصرف شود با بحران آب مواجه نخواهیم شد.

وی افزود: سد دوستی که بزرگترین سد در استان است ظرفیت سالانه آب یک میلیارد و دویست متر مکعب را دارد اما حدود ۷۰۰ هزار متر مکعب در هرسال پیش بینی می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته سیاست وزارت نیرو به دلایل امنیتی نزدیک نشدن مردم به سدها بود که با گذشت زمان این سیاست تغییر کرد و  متناسب با وضعیت امنیت آرام می توانیم از ظرفیت گرشگری سد ها حتی سدهای آب شرب استفاده بهینه کنیم.

علایی افزود: استفاده از حضور مردم به عنوان گردشگر در سدها دارای شاخصه های مهمی است که یکی از آن آشنایی مردم با کارهای بزرگی است که فرزندان آن ها در بحث مدیریت آب انجام دادند. شاخصه دوم بسیار مهم برای هر کشور امید و شادی است و مردم با لذت بردن از فضای سد این شاخصه را در خود تقویت می کنند. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه شاخصه بعدی اشتغالزایی است و افرادی در هر گروه سنی می توانند اقتصاد خود و ملی را تامین کنند، گفت: سد طرق یکی از  مهمترین سدهای تامین آب شرب کلانشهر مشهد با حجم ۳۳ میلیون متر مکعب است. باید از ظرفیت‌های بسیار بالای گردشگری سد گلستان استفاده شود

علایی درخصوص ظرفیت گردشگری بسیار بالای سد گلستان، افزود: به دلیل موقعیت جغرافیایی سد گلستان و جانمایی آن در شمال شهر طرقبه و غرب کلان شهر مقدس مشهد، این سد شرایط گردشگری فوق‌العاده بالایی دارد. این سد در چند سال گذشته به دلایلی توسط وزارت نیرو تحویل آستان قدس رضوی داده شد، این عمل هم برای آستان قدس، هم برای مردم و همچنین آب منطقه‌ای مناسب نبود در نتیجه خواهش ما این است که این سد به حوزه اختیارات آب منطقه باز گردانده شود و این مسئله تنها به وسیله رای زنی با دوستان عزیزمان در آستان قدس میسر می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی عنوان کرد: زمانی که این سد تحت اختیار آستان قدس قرار گرفت، این سازمان حدود ۱۲ میلیارد تومان برای پایداری این سد هزینه کرد. درواقع وزارت نیرو در آن زمان اعتبار نداشته و به آستان قدس پیشنهاد داده است که اگر هزینه تعمیرات سد که مبلغی حدود ۱۲ میلیارد تومان بود را پرداخت کند، سد گلستان در اختیار این سازمان قرار خواهد گرفت و در نتیجه این سد در اختیار آستان قدس رضوی درآمد.

وی با بیان اینکه اکنون ما در حال رایزنی با آستان قدس هستیم که تحت شرایطی اختیار این سد را به وزارت نیرو انتقال دهند، اظهارکرد: در هر صورت این سد در اختیار هر نهادی که قرار داشته باشد، باید ظرفیت بالای گردشگری آن مورد استفاده قرار گیرد و مردم بتوانند از ظرفیت‌های سد گلستان استفاده کنند. دوستان ما در آستان قدس انسان‌های شریفی هستند و به‌طور حتم شرایط را به شکلی محیا می‌کنند تا مردم بتوانند به خوبی از ظرفیت‌های این سد استفاده کنند.

علایی گفت: استان خراسان رضوی نسبت سایر استان‌های مرزی و نسبت به کل کشور با رعایت پرتکل‌های مرزی و حقوق همسایگان جایگاه بسیار خوبی در مدیریت آب و خاک مناطق مرزی دارد. آب منطقه‌ای نهادی صد در صد دولتی است که باید در چارچوب‌های قانونی به وظایف خود عمل کند، در راس این چارچوب‌های قانونی الزامات ملی قرار دارد که در این بخش آن را وزارت خارجه تعیین می‌کند و ما با آن‌ها باید هماهنگ باشیم تا بتوانیم مسائل کلان را حل کنیم.

وی درخصوص منابع تامین آب کلان شهر مشهد، عنوان کرد: سد دوستی در تامین آب مشهد نقش مهمی دارد اما تامین آب کلان شهر مشهد حدود ۲۳۰ میلیون متر مکعب در سال بوده که از چند منبع از جمله سد دوستی، سد طرق، سد کارده، سد ارداک و حدود ۶۰۰ حلقه چاه عمیق که عمدتا در غرب شهر مشهد قزاز دارند و همچنین دو رشته قنات تامین می‌شود. سدها در تامین آب شرب یک نقش دوگانه دارند، خواهش ما این است از چاه‌ها کمتر استفاده کنند و از سدها بیشتر استفاده شود.

انتهای پبام/70044

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول