اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

پیشنهاد ازبکستان در مورد ایجاد کمیته دائم افغانستان در سازمان ملل

رئیس جمهور ازبکستان ضمن سخنرانی در هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایجاد کمیته دائم افغانستان در این سازمان را پیشنهاد کرد.

پیشنهاد ازبکستان در مورد ایجاد کمیته دائم افغانستان در سازمان ملل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان ضمن سخنرانی در هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اشاره به موضوع برقراری صلح و ثبات در افغانستان ایجاد کمیته دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد را پیشنهاد کرد.

رئیس جمهور ازبکستان گفت: ما افغانستان را به عنوان بخش تفکیک ناپذیر آسیای مرکزی تلقی می‌کنیم. نشست بین المللی افغانستان برگزار شده در سال 2018 میلادی در شهر تاشکند یک مرحله جدید برای بسیج تلاش‌های جامعه جهانی جهت حل و فصل اوضاع افغانستان را آغاز کرد.

 میرضیایف افزود: ما از گفت‌وگوهای صلح آمیز بین نیروهای سیاسی افغانستان آغاز شده در شهر «دوحه» در ماه سپتامبر سال جاری میلادی به طور کامل حمایت می‌کنیم. اطمینان داریم که این گفت‌وگوها برای برقراری صلح و ثبات در سرزمین رنج دیده افغانستان کمک خواهد کرد.  

رئیس جمهور ازبکستان اظهار داشت: ازبکستان با هدف جذب افغانستان به پروسه‌های همگرایی اقتصادی منطقه‌ای اجرایی چنین طرح‌های بزرگ زیربنایی مانند ساخت خط انتقال برق «سرخان- پل خمری» و خط ریلی از «مزار شریف» تا به بنادر اقیانوس هند آغاز کرد.

وی تاکید کرد: موضوع برقراری صلح و ثبات در افغانستان باید در مرکز توجه سازمان ملل متحد قرار گیرد. فقط با تشریک مساعی و همکاری‌های نزدیک می‌توان آرمان‌های مردم افغانستان را تحقق بخشید. در این مسیر باید با تکیه بر اصول از بی‌ثباتی و ویرانی به سوی صلح و سازندگی حرکت کنیم.

رئیس جمهور ازبکستان ادامه داد: با توجه به این امر صلاح است کمیته دائمی در سازمان ملل متحد که به نظرات و آرمان‌های این مردم رنج دیده گوش می‌دهد، ایجاد شود. وظیفه اصلی این کمیته باید کمک برای توسعه اجتماعی و اقتصادی افغانستان باشد.   

 میرضیایف با اشاره به پاندمی کرونا نیز گفت: مراسم‌های اصلی مجمع عمومی در پی وضعیت همه گیر کووید-19 در جهان نخستین بار در تاریخ سازمان ملل متحد به صورت نشست ویدئویی برگزار می‌شود. طی صد سال اخیر چنین آفت جهانی در این سطح مشاهده نشده است که آسیب پذیری تمام بشریت را در برابر چنین تهدیدات جهانی به نمایش گذاشت.

رئیس جمهور ازبکستان اظهار داشت: با توجه به این مهم، ما پیشنهاد می‌دهیم به سرپرستی سازمان ملل متحد، قانون تعهدات داوطلبانه کشورها در زمان پاندمی تنظیم شود. در این سند باید تعهدات هر از یک کشور در برابر شهروندان خود و همکاران بین المللی منعکس شود.  

وی خاطرنشان کرد: از نخستین روزهای شناسایی «کووید-19» در ازبکستان تمام تلاش و منابع خود را برای مقابله با شیوع این بیماری خطرناک و مهم‌تر از همه، حفاظت از زندگی مردم به کار بردیم. با هدف کاهش پیامدهای منفی پاندمی در کشور سیستم حمایت اجتماعی و بهداشت تقویت و به مردم در زمینه‌های اقتصاد کمک‌هایی ارائه می‌شود.

رئیس جمهور ازبکستان از پیشنهاد «آنتونیو گوتیرس» دبیر کل سازمان ملل متحد در مورد برگزاری نشستی مبنی بر تامین امنیت غذایی در شرایط بحران حمایت کرد.

رئیس جمهور ازبکستان همچنین دستاوردهای این کشور را طی 3 سال اخیر برشمرد و بیان داشت: در نتیجه اقدامات انجام شده ازبکستانی مدرن در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شکل می‌گیرد.

فعالیت سیاسی مردم و احزاب، نقش نهادهای جامعه مدنی، تاثیر رسانه‌های گروهای افزایش می‌یابد.

وی افزود: وضعیت حقوق بشر، تامین آزادی بیان و دین به طور کلی تغییر و بهبود یافت. اصلاحات گسترده در زمینه تامین استقلال واقعی سازمان‌های قضایی و اولویت قانون به طور پیگیرانه انجام می‌گیرد. مبارزه بی‌امان با فساد به مرحله جدیدی وارد شده است.

میرضیایف عنوان کرد: ما نخستین بار عزم خود را برای کاهش فقر به طور آشکار اعلام کردیم. ما به این هدف خود از طریق توسعه کارآفرینی و ایجاد فرصت‌های شغلی تکمیلی، بهبود فضای سرمایه گذاری و محیط بازرگانی، ساخت زیربناهای معاصر دست می‌یابیم.

رئیس جمهور ازبکستان همچنین پیشنهاد تصویب قطعنامه ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد افزایش نقش پارلمان در دسترسی به اهداف توسعه پایدار و تامین حقوق بشر ارائه کرد.

میرضیایف با اشاره به تغییرات مثبت در سال‌های اخیر در آسیای مرکزی گفت: امروز کشورهای منطقه یک وظیفه مهم راهبردی، تامین همگرایی عمیق منطقه ما به کریدورهای بین المللی اقتصادی، حمل و نقلی و ترانزیتی دارند. با توجه به این امر ازبکستان پیشنهاد ایجاد سرپرستی سازمان ملل متحد مرکز منطقه‌ای و توسعه بهم پیوستگی حمل و نقلی - ارتباطاتی را ارائه می‌دهد.

علاوه بر این، پیشنهاد برگزاری نشست بین‌المللی مبنی بر همکاری‌های متقابل در چارچوب برنامه مشترک منطقه‌ای در اجرایی استراتژی ضدتروریسم سازمان ملل متحد که 10 سال قبل تصویب شده است، ارائه شد.

رئیس جمهور ازبکستان همچنین با اشاره به موضوع تغییر جهانی اقلیم نیز گفت: این تغییرات منفی برای توسعه پایدار آسیای مرکزی نیز خطر جدی دارد.

وی پیشنهاد تصویب قطعنامه ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر اعلام منطقه دریاچه آرال به عنوان منطقه نوآوری و فناوری‌های اکولوژیک مطرح کرد. همچنین گفت که روز تصویب این سند مهم به عنوان روز بین المللی حمایت و بازسازی سیستم اکولوژی اعلام شود.  

انتهای پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول