اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

رد شایعه ارتباط کمبود داروهای خاص با اهدای خون/علوم پزشکی شیراز: برای افزایش سهمیه رایزنی داریم

مسئول دانشگاه علوم پزشکی شیراز برخی مباحث مربوط به ارتباط اهدای خون یا کاهش صادرات فرآورده‌های خونی با کمبود داروهای بیماران خاص را شایعه خواند و ضمن رد این شایعه، اظهار داشت: کمبود برخی داروها، موضوعی کشوری است که با توجه به بیمارپذیربودن استان فارس از دیگر مناطق ایران و خارج از کشور، در حال رایزنی با وزارت بهداشت برای افزایش سهمیه دارویی هستیم.

رد شایعه ارتباط کمبود داروهای خاص با اهدای خون/علوم پزشکی شیراز: برای افزایش سهمیه رایزنی داریم

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، برخی شهروندان در تماس با خبرگزاری فارس از کمبود داروهای خاص برای بیماران خاص در استان گلایه و ادعا کردند که کمبود اهداء خون در شرایط کرونایی، موجب شده نتوانند فرآورده‌های خونی به کشورهای اروپایی صادر و جهت دریافت دارو برای بیماران خاص با مشکل مواجه شده‌اند.

این مباحث نیز از آنجا بیشتر عمومیت یافت که بارها مسئولان بر کیفیت خون‌های اهدایی در کشورمان و نیز تبدیل آنها به فرآورده‌های خونی تاکید کرده‌اند.

در دنیای امروز پزشکی، هر فرد با اهدای خون می‌تواند جان سه بیمار نیازمند را از مرگ نجات دهد و کشورمان در تبدیل خون‌های اهدایی به فرآورده‌های خونی هم‌ردیف کشورهای پیشرفته غربی عمل می کند به طوری که در ایران مانند این کشورها ۹۷ درصد خون‌های اهدایی به فرآورده تبدیل می‌شود.

هم اکنون در جهان، ۸۵ درصد از خون‌های اهدایی به فرآورده‌های خونی تبدیل می‌شوند، این میزان در کشورهای پیشرفته ۹۷ درصد، در کشورهای با درآمد بالا ۹۲ درصد، در کشورهای با درآمد متوسط رو به پایین، ۵۲ درصد و در کشورهای با درآمد پایین ۵۰ درصد است.

اجازه ندادیم بیماران خاص با کمبود دارو مواجه شوند

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز با رد این موضوع که بیماران خاص در استان فارس به علت کاهش اهدای خون، با کمبود دارو مواجه شده‌اند، می‌گوید: حتی در شرایط فعلی کرونایی، اجازه ندادیم بیماران خاص با مشکلات حاد دارویی مواجه شوند این در حالی است که موضوع کمبود دارو مشکل کشوری است و ربطی به اهدا خون ندارد همچنین مجموع داروهای خاص در کشور ۲۴ قلم است.

ضرورت افزایش سهمیه فارس

محمدرضا حیدری با اشاره به کمبود برخی داروهای خاص در استان فارس اظهار داشت: از آنجا که فارس قطب پزشکی کشور است و برای درمان، پذیرای بسیاری از بیماران سایر نقاط کشور می‌باشد، طبیعی است در داروهای سهمیه ای با مشکل مواجه شود که تنها در زمینه داروهای سرطانی،  ماهانه ۶۰ درصد این داروها  در بین بیماران غیربومی استان توزیع می شود.

وی افزود: با مسئولان وزارتخانه رایزنی شده که سهمیه دارویی بیماران خاص استان را افزایش دهند تا بتوانیم مشکلات دارویی بیماران خاص را مرتفع کنیم.

حیدری یکی دیگر از مشکلات داروهای حیاتی بیماران استان را مشکلات مالی در تامین دارو دانست و ادامه داد: با تلاش رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز توانستیم این مشکل را رفع کنیم.

به گفته معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز با وجود تمام مشکلات موجود در کشور تاکنون مشکل حاد در بیمارستان‌های استان برای بیماران گزارش نشده و در صورت نیاز، داروها از استانهای دیگر تامین شده که برای رفع کامل این مشکل به  صبوری بیماران نیازمند هستیم.

وی بیان کرد: تدابیری اندیشیده خواهد شد تا ارائه دارو مانند داروهای کرونایی ، تحویل داروخانه‌ها شود و به بیماران برسد تا برخی پزشکان از تجویز بی‌رویه پرهیز کنند.

مرگ ناشی از کمبود دارو در بیماران کرونایی مشاهده نشده است

حیدری تاکید کرد: در حال حاضر که شرایط کشور بحرانی است، هیچ بیمار کرونایی یا بیمار خاص در استان فارس یا در سطح کشور به دلیل نبود داروی مربوطه ، جان خود را از دست نداده است.

وی اضافه کرد: این در حالی است که در حد توان حتی به بیماران خاص برای دریافت دارو تخفیف خاصی ارائه شده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: با توجه به مشکلات مالی بدهی دانشگاه به داروخانه ها و تجهیزات پزشکی را کاهش داده ایم و به همین منظور بیماران بدون هیچ دغدغه ای می توانند داروهای خود را دریافت کنند.

  ارائه پلاسما جهت دریافت دارو

مدیرکل انتقال خون استان فارس نیز با اشاره به اینکه تنها پلاسما به کشورهای اروپایی ارسال ومعادل آن داروهای کبدی و مربوط به انعقادخون  دریافت می شود، اظهار داشت : در گذشته پلاسماهای استفاده نشده را امحا می کردند ولی امروزه مازاد پلاسمای کشور برای دریافت تعداد محدودی از داروهای مورد نیاز کشور صادر وارز آوری دارد.خون ایرانیان سالم ترین وپاک ترین خون است.

مسعود ترابی با اشاره به مصرف خون های اهدایی در کشور و اینکه مازادی باقی نمی ماند گفت:‌ خون ایرانیان پاک ترین و سالم ترین خون است که می توانیم با فرآوری آن جان بسیاری از بیماران نیازمند را از مرگ حتمی نجات دهیم.

وی یادآور شد: ارسال خون وپلاکت به هیچ کشوری نداریم زیرامازادی وجود ندارد و امروزه با کاهش اهدا خون مواجه شده‌ایم.

 ترابی تصریح کرد: در حال حاضر استان فارس که به عنوان بیشترین اهداکننده خون در کشور به شمار می رود، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با کاهش ۱۳ درصدی اهداء خون مواجه شده که این موضوع در آینده نزدیک می تواند جان بیماران نیازمند به خون را به خطر بیاندازد.

فارس همچنان به گروه‌های خونی A و O نیازمند است

به گفته مدیرکل انتقال خون فارس، هم اکنون فارس به همه گروه‌های خونی به ویژه‌ گروه‌های خونی A و O نیازمند است.

ترابی، با بیان اینکه فرآیند خون‌گیری در مراکز انتقال خون این استان از آغاز شیوع بیماری کرونا بر اساس فرآیندهای پیشگیرانه صورت می‌گیرد، اظهار داشت: تب‌سنجی با دستگاه‌های لیزری و ارائه ماسک در مراکز انتقال خون ضروری است همچنین اهداکنندگان بدون هیچ‌گونه تجمع و معطلی و در اسرع وقت می‌توانند خون اهدا کنند.

کاهش اهدا کنندگان به ۴۰۰ نفر در روز

مدیرکل انتقال خون فارس می‌گوید: بیماران نیازمند پیوند، بیماران مبتلا به سرطان، بیماران تالاسمی و مجروحان حوادث رانندگی بیشترین گروه نیازمند به خون در فارس هستند.

وی با اشاره به اینکه نیاز روزانه اهدایی خون در فارس حدود ۷۰۰ نفر معادل ۳۵۰ هزار سی سی است، گفت: در حال حاضر این تعداد به ۴۰۰ نفر رسیده که نیاز است نیک‌اندیشان با مراجعه به مراکز سیار و ثابت بتوانند در این امرخداپسندانه شرکت کنند.

 برای اهداء خون همه فاکتورهای احتمالی کرونا بررسی می‌شود

ترابی، همچنین با اشاره به اینکه اهداکنندگان پیش از اهدای خون به دقت معاینه می‌شوند، خاطرنشان کرد: همه فاکتورهای خطر احتمالی که ممکن است در فرد اهداکننده وجود داشته باشد، بررسی می‌شود اما در عین حال به اهداکننده نیز متذکر می‌شوند در صورت بروز هر نوع علائم بیماری پس از اهدای خون، موارد را حتما به سازمان انتقال خون اعلام کنند تا خون فرد از چرخه مصرف خارج شود.

مدیرکل انتقال خون استان فارس، فرآورده‌های خونی را به سه دسته اعم از گلبول قرمز که عمر 35 روزه دارد و به سرعت باید برای بیمار تزریق شود، پلاکت با عمر 5 روزه که برای بیماران سرطانی استفاده می شود و پلاسما که با منجمد کردن آن با عمر 365 روز برای بیمارانی که با کمبود انعقاد خون مواجه هستند، دسته‌بندی می شود و مورداستفاده قرار می گیرد.

ما ایرانی‌ها مردمانی هستیم که همیشه پای ثابت کمک به همنوعان خود بوده‌ایم. نمونه آن را می‌توان در کمپین نذر خون جستجو کرد که به نظر می رسد، زمان آن فرا رسیده که در شرایط بحرانی کشور، نیک‌اندیشان برای کمک به بیماران که نیازمند در مراکز انتقال خون حاضر شوند .

انتهای پیام/ س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول